amazonka22 20.01.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 my budujemy taki właśnie prosty az banalny dom. i mam nadzieje ze 200 tyś nam starczy , dodam ze dużo rzeczy robi mąż z kolegami bo pracują w firmie budowlanej. my wybudowalismy wiekszy - patrz link w podpisie i wiekszosc spraw robil nam tesc budowlaniec za friko. z czescia mebli, kuchnia, agd itd wystarczylo nieca 250 wiec trzymam za Ciebie kciuki tym bardziej ze moglismy nieco spokojnie zaoszczedzic to nasza santa cruz jest jeszcze prostsza. nadal żyje nadzieją ze 200 starczy i że damy rade!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.01.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Jestem dobrej mysli i majac 100tys gotówki oraz działke zamierzamy wiosna rozpocząc budowe dom 146m +graz (narazie kredyt odpuszczam, zobaczymy na co nam starczy). sądzę że starczy na mury... na dach już zabraknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 20.01.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 a czy jest tu gdzieś jakiś wątek czy lepiej i taniej kryc gontem czy blachodachówką. Ja też życzę powodzenia wszystkim. "marzenia sie spełniają tylko mocno mocno mocno w nie wierz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.01.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 a czy jest tu gdzieś jakiś wątek czy lepiej i taniej kryc gontem czy blachodachówką. Ja też życzę powodzenia wszystkim. "marzenia sie spełniają tylko mocno mocno mocno w nie wierz" musisz sie rowniez liczyc z niepowodzeniem i na to rowniez badz przygotowana nasz dach jest odeskowany, opapowany i pokryty nienajtansza dachowka ceramiczna. jak bysmy robili gonty czy blache to wyszlo by jeszcze sporo taniej . mysle ze my bysmy zdecydowali sie na blache ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 20.01.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 a czy jest tu gdzieś jakiś wątek czy lepiej i taniej kryc gontem czy blachodachówką. Ja też życzę powodzenia wszystkim. "marzenia sie spełniają tylko mocno mocno mocno w nie wierz" musisz sie rowniez liczyc z niepowodzeniem i na to rowniez badz przygotowana nasz dach jest odeskowany, opapowany i pokryty nienajtansza dachowka ceramiczna. jak bysmy robili gonty czy blache to wyszlo by jeszcze sporo taniej . mysle ze my bysmy zdecydowali sie na blache ... wiesz co licze sie niestety licze sie, wtedy bedzie trzeba kredyt wziąć. wiesz gont wygląda dużo ładniej , ale jest mniej trwały wiec blachodachówka jest na lata gdzie gont po ponoc 15 trzeba wymieniac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.01.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 amazonka22 - mogłabyś z łaski swojej usunąć ze stopki ten obrazek domu? Przeginasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 20.01.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 amazonka22 - mogłabyś z łaski swojej usunąć ze stopki ten obrazek domu? Przeginasz... wiesz co jestem tu nowa ale to moj ostatni wpis. mozna grzeczniej sie odzywac..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.01.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 amazonka22 - mogłabyś z łaski swojej usunąć ze stopki ten obrazek domu? Przeginasz... wiesz co jestem tu nowa ale to moj ostatni wpis. mozna grzeczniej sie odzywac..... i tak wlasnie "elita forum" zacheca ludzi do budowania razem z nami ... wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 20.01.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Nie będę już dużo argumentował i pisał / przepisywał stare swoje posty. Zbudowanie domu o przeciętnym metrażu jest możliwe nawet za 200.000 zł, ale trzeba być wręcz mistrzem taniego budowania, mieć praktycznie całą robociznę za darmo i jeszcze przy tym bardzo dużo szczęścia. Ale tak buduje może z 10 procent wszystkich budujących. Jeśli musisz, jak większość, wynająć ekipy, nawet do poszczególnych etapów budowy (system gospodarczy) i chcesz zastosować średniej jakości materiały to o kwocie 200.000 możemy śmiało zapomnieć. Realny koszt wybudowania średniej wielkości domu to co najmniej 400.000 zł, choć dotyczy to tylko domów prostych w budowie, o nieskopmplikowanej konstrukcji bez solarów, pompy ciepła, rekuperatorów i innych nowoczesnych wynalazków. I tak się zbyt rozpisałem , Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.01.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 i tak wlasnie "elita forum" zacheca ludzi do budowania razem z nami ...wstyd Nie jest moim zamiarem zachęcać kogokolwiek do czegokolwiek. Ale skoro ktoś nowy rozwala układ wiadomości to zwracam mu spokojnie uwagę dla dobra innych forumowiczów. Ktoś to i tak musiał zrobić. a co do formy... ważniejsze, że podziałało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 20.01.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 i tak wlasnie "elita forum" zacheca ludzi do budowania razem z nami ...wstyd Nie jest moim zamiarem zachęcać kogokolwiek do czegokolwiek. Ale skoro ktoś nowy rozwala układ wiadomości to zwracam mu spokojnie uwagę dla dobra innych forumowiczów. Ktoś to i tak musiał zrobić. a co do formy... ważniejsze, że podziałało. grzeczniejsza forme tez bym zrozumiala.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.01.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Posiedzisz tu trochę dłużej to zobaczysz, że wcale nie było tak źle. Jeszcze nie raz dostaniesz zj..kę za pytanie o coś co było 1000x więc się może od razu nastaw psychicznie. a'propos: przeczytaj co masz pod swoim nickiem, może Ci się to przydać żeby znowu ktoś nie zwrócił Ci uwagi. A tak poza tym witaj na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 20.01.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Posiedzisz tu trochę dłużej to zobaczysz, że wcale nie było tak źle. Jeszcze nie raz dostaniesz zj..kę za pytanie o coś co było 1000x więc się może od razu nastaw psychicznie. a'propos: przeczytaj co masz pod swoim nickiem, może Ci się to przydać żeby znowu ktoś nie zwrócił Ci uwagi. A tak poza tym witaj na forum. nadal nie wiem o co chodziło? nie można mieć zdjęć w podpisie tak? staram sie tu odnaleźć ty tez spojrz pod mój nicki male mam doświadczenie na tym forum. wiec podaj pomocna dłoń a nie wal mnie łopata na dzien dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.01.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 masz tam napisane: "WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi"... chodzi o to że zanim napiszesz post o tytule "Z czego budować ściany" albo "Jaka dachówka wybrać ceramiczną czy betonową" warto użyć opcji Szukaj bo dyskusji na ten temat było już multum i nikomu nie będzie sie chciało pisać o tym samym 100 raz. Lepiej sobie poczytać najpierw co pisali o tym inni. Dlatego nieraz na podobne pytania odpowiedzi są z pozoru idiotyczne. Ale jak ktoś czyta podobne pytanie 40 raz to albo je już omija albo zgryźliwie coś naskrobie... często z sensem ale autor pytania i tak jest urażony. (to nie jest teraz prztyk do Ciebie) a co do wklejania zdjęć - oczywiście można ale nie w poodpisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 20.01.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 dobra spoko to ide szukać o tym goncie ;p czy jak to tam sie pisze. to jeszcze mam pytanie. czy sa tu jakies dzialy regionalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 21.01.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 dobra spoko to ide szukać o tym goncie ;p czy jak to tam sie pisze. to jeszcze mam pytanie. czy sa tu jakies dzialy regionalne? oczywiscie, na znalezienie wystarczyc Ci powinna jedna minuta uzupelnij profil o region czy miejscowosc a inni beda widziec gdzie sie budujesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 21.01.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Sa działy regionalne tylko trzeba ich poszukać. Korzystanie z wyszukiwarki jednak wbrew pozorom nie jest tak łatwe, jak wpisujesz interesujące Cię zagadnienie to pojawiają się setki odpowiedzi, z których tylko niewielka część jest tym co może w przybliżeniu Ci odpowiadać. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 21.01.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Sa działy regionalne tylko trzeba ich poszukać. Korzystanie z wyszukiwarki jednak wbrew pozorom nie jest tak łatwe, jak wpisujesz interesujące Cię zagadnienie to pojawiają się setki odpowiedzi, z których tylko niewielka część jest tym co może w przybliżeniu Ci odpowiadać. Pozdrawiam, Amen! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 21.01.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Sa działy regionalne tylko trzeba ich poszukać. Korzystanie z wyszukiwarki jednak wbrew pozorom nie jest tak łatwe, jak wpisujesz interesujące Cię zagadnienie to pojawiają się setki odpowiedzi, z których tylko niewielka część jest tym co może w przybliżeniu Ci odpowiadać. Pozdrawiam, Amen! co bys sie zbytnio nie naszukala http://forum.muratordom.pl/grupy-budujace,f44.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 21.01.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 gracjas . Już niedługo się tu odnajdę i nie będę wam marudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts