Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy wybuduję za 220 tys 110 m dom?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 183
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Mnie udało sie wybudować dom o powierzchni 125 m2+ piwnica, o wymiarach 10x 8,8m dach 2 spadowy 170m2 pokryty dachówka brass, okna, instalacja elektryczna i alarmowa, woda podłaczona do domu i prad oczywiscie za kwote 150 tys zł. Duzo swojej pracy sama robocizna kosztowała mnie jakies 14 tys. Za koparke i wszystkie uslugi elektryczne nic nie płaciłem tylko materiał.

Witam.

Mnie udało sie wybudować dom o powierzchni 125 m2+ piwnica, o wymiarach 10x 8,8m dach 2 spadowy 170m2 pokryty dachówka brass, okna, instalacja elektryczna i alarmowa, woda podłaczona do domu i prad oczywiscie za kwote 150 tys zł. Duzo swojej pracy sama robocizna kosztowała mnie jakies 14 tys. Za koparke i wszystkie uslugi elektryczne nic nie płaciłem tylko materiał.

Super :D Najdroższe przed tobą :D

Witam.

Dokładnie to samo chciałam napisać :D

Witam.

Dokładnie to samo chciałam napisać :D

to ja moze bede oryginalny i napisze ze jak nie bedzie szalal z wynalazkami to spokojnie mniejsza kwota niz juz wydatkowana starczy na rozsadne wykonczenie tego domu :D

przynajmniej nam starczyla :wink:

Ja tez mysle ze spokojnie cos koło 100 tys mi wystarczy aby to dokonczyć napewno nie bede szalał ani tez oszczedzł i kupował byle co i wazne ze nie mam jeszcze kredytu!! Tutaj liczy sie przede wszystkim wkład własnej pracy jest to duzy plus

Ja tez mysle ze spokojnie cos koło 100 tys mi wystarczy aby to dokonczyć napewno nie bede szalał ani tez oszczedzł i kupował byle co i wazne ze nie mam jeszcze kredytu!! Tutaj liczy sie przede wszystkim wkład własnej pracy jest to duzy plus

bedzie niezmiernie ciezko majac na uwadze chocby koszt instalacji CO :wink: czy tynkow :wink: , ocieplenia :wink: itd ale jakas tam szansa niewielka jest :D

100 to malo ale 150 to juz mocno realistycznie

pochwal sie jak zrobisz bo mam nadzieje ze bedzie czym sie chwalic a nie żalić :wink:

piotrulex, Ty mnie niezmiennie zachycasz, wiesz???

Chetnie zobaczyłabym Twoje rozsądne wykończenie domu, jakieś zdjęcia moze masz, co?? Byłoby mi łatwiej mnie niedowiarkowi uwierzyć :D

skad jestescie?

jak co to serdecznie zapraszam na kawusie jak bedzie Wam blisko czy bedziecie w okolicy. bedzie mozna usiasc np. na wielkiej skorzanej kanapie czy sporym nowym stole ktorych koszt zawarlismy rowniez w kasie wydanej na nasz domek :)

nie mamy plotu od frontu, na kleju nie mamy ostatecznej elewacji, nie mamy podbitki czy barierek na tarasie. mozna jednak wygodnie i bezpiecznie mieszkac u urzadzonym wnetrzu. kiedys na innym forum pokazywalem zdjecia z kuchni przy okazji wedzenie pstraga - moze choc to znajde :)

ps. nie zalezy mi abyscie uwierzyli. do niedowiarkow juz sie przyzwyczailismy i w sumie zarowno nas to cieszy jak i bawi :D , zwlasza jak czytamy o ludziach co wydali 300 tysi a minumum 200 jeszcze wpakuja :wink:

pomp ciepla, reku, kominka z DGP czy PW, solarow i innych drogich wynalazkow oczywiscie nie mamy

Uuuuu, w okolicach u ciebie, to ja wkrótce nie będę :wink: Może dopiero jak od nas z południa pojadę na wakacje.

Poszukaj tych zdjęć :)

jadac 1-ka to do nas trzeba odbic jakies 10-12km. zawsze mozna sobie zrobic maly przestoj na rozprostowanie gnatow. autostradke od torunia powoli oddaja i wczoraj z torunia do gdanskiej Ikei jechalem w miare rozsadnym tempem nieca 1h40min :wink:

jakiegos linka powinienem znalezc wiec pewnie cos wstawie :wink:

Uuuuu, w okolicach u ciebie, to ja wkrótce nie będę :wink: Może dopiero jak od nas z południa pojadę na wakacje.

Poszukaj tych zdjęć :)

przepraszam ale myslalem ze jest cos wiecej :cry:

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=&Board=Piernikowo&Number=281041964&Searchpage=6&Main=281041964&Words=piotrulex&topic=&Search=true#Post281041964

tu wklejac zdjec nie potrafie

zrobilem cos pisaca ale tu i tak nie moge ich dac, za duzo czy co, jakis czas temu z tym sie poddalem

• 2 months później...

Witam serdecznie !!!

Jestem z Jastrzębia Zdroju i na wiosnę zaczynam budowę domu i bardzo bym prosiła o kontakt daggulka, Kinia781, piegdon1 chciałabym zapytać o robotników bo jeszcze nie mam ani zbrojarza ani murarza, błagam was o kontakt czy to na gadu gadu ( 4078189 ) czy na forum, bo chciałabym postawić dom w tym roku do stanu surowego otwartego a nie mam nikogo bardzo bym prosiła o jakiekolwiek wieści. Z góry dziękuję za odpowiedź

• 1 year później...
  • 1 year później...
witam jestem tu nowy w tym roku zaczynam budowe domu projekt na bazie ''ac dodi'' troche przerobiony... mam juz gotowy projekt pozwolenia i dzialke, kupilem juz bloczki betonowe, stal, material na sciany nosne i dzialowe oraz strop. chce przeznaczyc na budowe jeszcze 200tys na gotowo do wprowadzenia musze wynajac murazy do wymurowania scian i kominow reszte prac planuje zrobic samemu. myslicie ze zmieszcze sie w tej kfocie??????