Magda 34 13.09.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 (edytowane) Moniko najmocniej Cię przepraszam, ale się pomyliłam. Cena za te 3,78 litra to 230 zł. Z tym tłuszczem to zapytam mamy, bo to ona użytkuje tę kuchnię, ale jak dotąd nic nie narzekała. W każdym bądź razie takie ogólne zabrudzenia od rąk na ścianie to wystarczy tylko wilgotną ściereczką i wszystko pięknie schodzi. Te zabrudzenia to robi moja babcia, bo już ciężko jej chodzić więc podpiera się ścian:) Edytowane 13 Września 2010 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 13.09.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Moniko najmocniej Cię przepraszam, ale się pomyliłam. Cena za te 3,78 litra to 230 zł. Z tym tłuszczem to zapytam mamy, bo to ona użytkuje tę kuchnię, ale jak dotąd nic nie narzekała. No jakbyś mogła, to super. A cena, no cóż stówkę droższa Ale pytanie brzmi czy są mniejsze, bo mi potrzeba ew. trochę na mały pas więc myślę, że litr wystarczy. Rozumiem, że na farby typu Dekoral do kuchni, nie warto nawet patrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 13.09.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Wygląda na to , że producent sprzedaje te farby w litrowych puszkach. Koszt 87 zł. http://www.studio-aw.pl/go/_info/?user_id=EGGAKRCER_4090_946&lang=pl O Dekoralu się nie wypowiadam, bo nim nie malowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 13.09.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Magda dzięki za info. Zatem rozmowy z mężem czas zacząć Ale jednak boję się przy płycie dać farby i tu musiałabym cos innego. Może coś doradzicie. Chciałam blachę ale właśnie stwierdziliśmy, ze blacha na całej długości do sufitu, bo tak chciałam, źle wyglądałaby pod okapem, a raczej okap na niej źle by się prezentował więc co innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.09.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Ale ja mam właśnie przy płycie farbę, Monika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 13.09.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Monika, moja mama mówi,że farba zdaje egzamin przy kuchence. Bez problemu schodzi tłuszczyk i plamy, ale powiedziała też, że wyciera od razu. I jeszcze jedno: moja mama gotuje mało i rzadko. Ja zaufałabym Joli i wzięła BM. Ma bardzo dobre recenzje. Możesz zrobić eksperyment. Pomalować farbą ceramiczną ścianę nad blatem i zobaczyć czy wszelkie zabrudzenia schodzą. Jeśli nie będziesz zadowolona, poprawisz tym samym kolorem i położysz np. szkło hartowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 13.09.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Ja przy płycie jednak nie zaryzykuję . Szkło tak, super jest tylko drogie trochę ale to jeszcze nie jest najważniejsze. Najważniejsze, by było fajnie ale czy taka szyba będzie fajnie wyglądała gdy u góry ni ebędzie szafek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 13.09.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Monika, zerknij do tego wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?95996-szk%C5%82o-zamiast-kafli-w-kuchni/page2 Post 88, kuchnia orchikarki. W jej kuchni jest akurat lacobel, ale chodzi mi o to, żebyś zobaczyła jak to będzie mniej więcej wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 13.09.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Właśnie lacobel też mi się bardzo podoba ale nie wiem za bardzo gdzie go można obejrzeć, zamówić. Przez net to ciężko kolor wybrać. Nie wiem jak to wyjdzie cenowo. Nie wiem jak to przykleić? Czy musi to robić specjalista, żeby równo wyszło? Nam chyba zależy na jakimś odcieniu zieleni, oliwki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszelek 13.09.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 malujesz sciane kolorem - oliwka jaka chcesz i kladziesz na to szklo albo lakobel et voila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik bfc 13.09.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 jeżeli szkło to tylko czarne ) i nie musi być hartowane, czarne szkło daje dodatkowo efekt lustra, wygląda bardzo efektownie, między szafki nie powinno kosztować więcej niż 200-300 zł razem z wycięciem otworów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 14.09.2010 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Czarne szkło odpada! Jeżeli nie hartowane to jakie, zwykłe??? I nic się nie stanie? Jakie grube? Lacobel dałabym już kolorowy. I nadal nie wiem jak przymocować ten lacobel czy szkło!!! Jeżeli będzie przezroczyste to przecież klej będzie widać, a jeżeli nie to jak zrobić to równo???A na śruby - czy wtedy brud nie dostaje się pod spód? Gdzie ew. w pomorskim można zobaczyć taki lacobel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 14.09.2010 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Monika, moim zdaniem lacobel nie będzie ładnie wyglądał bez górnych szafek. Na pewno lacobel możesz obejrzeć w salonach/studiach z meblami kuchennymi, szafami wnękowymi. Jaką długość powinien mieć u Ciebie? Wydaje mi się, że maks. tafla lacobelu ma 2.5 m. I niestety trzeba sztukować Tu chyba najgorsza z opcji łączenia (dziwię się, że do portfolio takie coś się wstawia) http://www.furniture-design.pl/images/004.jpg Cena 1 mkw. w hurcie to 200-300 zł. Montaż - na kleju lub okrągłych "śrubach" - im dłuższa tafla, tym chyba więcej ich trzeba: http://szybka.pl/foto/szklo_w_kuchni01.jpg Uwagi fachowców: Szkło Lacobel ma jednak jedną wadę – nie można go hartować. W tym przypadku odradza się umieszczenie szklanego ekranu w pobliżu kuchenki, gdyż mógłby popękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 14.09.2010 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 monikaa13 a kafli na scianę nie chcesz? Ja chciałam początkowo szkło, ale zniechęciły mnie właśnie te sruby i łączenia.O takiej farbie wtedy nie słyszałam, miałam wpradzie farby szorowalne, ale nie były idealne. Kompromisem okazały się dla mnie metrowe kafle, błyszczące z mikrofugą. Tworzą prawie jednolitą powierzchnię.http://images46.fotosik.pl/231/d3f618a172476759med.jpghttp://images41.fotosik.pl/227/5c4d2e1683c653b9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 14.09.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 No to jak lacobel nie nadaje się przy kuchenkach to kicha, bo ja właśnie tylko tam albo na całości chciałabym mieć. Płyta będzie indukcyjna, może to ma jakieś znaczenie. Jedna ściana nie ma więcej niż 2,5m. Może i nawet kafle byłyby ok. ale...po pierwsze jak szybko znaleźć kogoś kto położy, choć w sumie nie ma ich dużo. Po drugie czy można je położyć jak już są szafki, bez blatu???Bo kuchnia, mam wielką nadzieję, być może w tym tygodniu zacznie się robić. Aha no i jak ładnie wykonczyc kafle u góry, bo szafek górnych nie będzie (chyba). Przynajmniej na ten czas nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 14.09.2010 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Wiem, że jest szkoła kładzenia kafli po meblach, choć u nas było odwrotnie.Ja ma tradycyjnie położone na dużej ściane, a przy oknach mam zlicowane ze ścianą. No ale to jest "zabawa" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 14.09.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 No z tego co wiem kafle kładzie się przed meblami ale jeżeli nie to w sumie dobrze. Zawsze jest dodatkowa opcja Czy ktoś kładł po meblach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 14.09.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 W większośc programów TV, gdzie robią wnętrza, widziałam taką szkołę kładzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 14.09.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 O kurka Ja oglądam mase takich programów i nie widziałam lub nie zwróciłam na to uwagi. Czyli myślisz, że jak poproszę glazurnika, to nie będzie marudził Tylko pozostaje pytanie czy chcemy kafle? Mąż jest całkowicie przeciwny ale może faktycznie te kafle mają sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 14.09.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 a dlaczego się sprzeciwia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts