ANNNJA 20.05.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Wczoraj uzyskałam wycena na OCIEPLANIE PODDASZA za 25zł za 1m2 za:1. przybicie listewek do krokwi aby była zapewniony przewiew powietrza 2.położenie foli ekranowej ,3. położenie wełny w 2rzędach4 i na to znowu folia ocieplenie ale bez kładzenia płyt GK, cena 25zł za metr to dużo? mało? w standardzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.05.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Wczoraj uzyskałam wycena na OCIEPLANIE PODDASZA za 25zł za 1m2 za: 1. przybicie listewek do krokwi aby była zapewniony przewiew powietrza 2.położenie foli ekranowej , 3. położenie wełny w 2rzędach 4 i na to znowu folia ocieplenie ale bez kładzenia płyt GK, cena 25zł za metr to dużo? mało? w standardzie??? Brakuje mi tutaj stelaża pod płyty g-k. Jak zostanie on zrobiony, gdy już jest wełna położona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 21.05.2008 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 hm.... nie wiem gdzie ten stelarz...- mam nadzieję że kalkulacja zawiera to to....., dzięki za przypomnienie... a jak sama cena?? jak WY płacicie, ile WAM proponuja??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laziale 22.05.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 te listewki są do niczego nie potrzebne,a przewiew robi się między dachem a wełną ,potem profile(stelaże),i folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 22.05.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Ja biorę 25zł./m2 za wełnę, stelaż, folię, płytę g-k, i szpachlowanie. A jak mam dobry humor, a dach prosty, to nawet 20zł./1m2. No, ale to w okolicach Bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 22.05.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Ja biorę 25zł./m2 za wełnę, stelaż, folię, płytę g-k, i szpachlowanie. A jak mam dobry humor, a dach prosty, to nawet 20zł./1m2. No, ale to w okolicach Bydgoszczy. Na Slasku płace za to 45 zl/m2 przy czym ruszt jest krzyżowy no i wełna w 2 warstwach. Czy jestem "dymany" przez moich wykonawcow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 24.05.2008 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 dowiedziałam śię że w cenie tej 25zł nie ma uwzględnionych stelarzy pod płyty GK>... samo ocieplenie jak wyżej opisane: folie i wełna + listewki dystansowe... może ktoś się wypowie i poda aktualne ceny za dokładny zakres pracy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 24.05.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Ja biorę 25zł./m2 za wełnę, stelaż, folię, płytę g-k, i szpachlowanie. A jak mam dobry humor, a dach prosty, to nawet 20zł./1m2. No, ale to w okolicach Bydgoszczy. Na Slasku płace za to 45 zl/m2 przy czym ruszt jest krzyżowy no i wełna w 2 warstwach. Czy jestem "dymany" przez moich wykonawcow? nie jesteś....napewno nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzisiek77 24.05.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Robimy ocieplenia od dłuższego czasu termoizolację poddaszy, ale co do 25zl/mkw to wcale nie jestem przekonany, w każdym rejonie są inne ceny, wykonanie też jest różne. Skąd jesteś może wtedy ktoś bliżej będzie w stanie ci pomóc w ocenie tych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 25.05.2008 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 hm....budowa jest w Mazowieckim, ok. 100km od WAWA,...- niewielkie miasteczko... ale dalej uważam że to nie jest mało, ale nie mam zbytnio odnośnika bo nie mam innej oferty, nie rozglądałam się dalej....zapytałam tylko narazie naszego majstra o cene i termin...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 25.05.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 A co taz listewki dystansowe ? Jeżeli jest folia wysokoparoprzepuszczalna to nie zostawia się nawet żadnej szczeliny wentylacyjnej. W przypadku deskowania zostawia się 3 centymaterową szczelinę kładąć po prostu wełnę o 3 cm mniejszą od grubości krokwi. Naprawde nie wiem o jakie listewki tu może chodzić. Poza tym Najpierw buduje się ruszt stalowy i wkłada wełnę a poźniej dopiero izoluje się wszystko folią paroizolacyjną. Następnie kładzie się płyty G-K i szpachluje. Uważam że płacenie komuś za samo położenie wełny i folii którą parwdopodobnie trzeba będzie poźniej zerwać mija się z celem. Najlepiej powierzyć wszystko jednej firmie która zrobi wszystko łacznie z pierwszym malowaniem. Dopiero po malowaniu widać tak naprawde jakość wykonanej usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 28.05.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam, za całość z zagruntowaniem płacę w Szczecinie 60 zł/metr, przykręcenie płyt, szpachla i grunt - 25 zł/metr (część konstrukcji robiłem sam).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKM 28.05.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam. Ja place za to (sama robocizna) 45PLN i wiem ze to wiecej niz normalna stawka.Jesli jestes z mazowieckiego - kiedys polecano mi firme MKK wskocz na http://www.mkk.za.pl/cennik - za ocieplenie poddasza + folia+welna+folia biora 56PLN. Nie wiem, czy to Ci pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 28.05.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 cena zalezna od kształtu dachu, ilosci zalaman itd.. od 45 do.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facy1 04.06.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Ja nie dawno ocieplałem poddasze i zapłaciłem w sumie 40 zł za m2 robocizny za- ułożenie wełny 15 - stelaż dwie warstwy - wełna 5- folia - płyty K\G - szpachlowanie, szlifowanie - pomalowanie farba gruntującą całego poddasza- poprawkiDodatkowo za każde okno połaciowe płaciłem 50 zł i okna nie były odliczane przy liczeniu powierzchni poddasza.Za wyłaz na strych + 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigel 04.06.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Ja nie dawno ocieplałem poddasze i zapłaciłem w sumie 40 zł za m2 robocizny za - ułożenie wełny 15 - stelaż dwie warstwy - wełna 5 - folia - płyty K\G - szpachlowanie, szlifowanie - pomalowanie farba gruntującą całego poddasza - poprawki Dodatkowo za każde okno połaciowe płaciłem 50 zł i okna nie były odliczane przy liczeniu powierzchni poddasza. Za wyłaz na strych + 100 zł.\ a jak to wychodzi na metrze za materiał + robocizna ?? aigel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 04.06.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 - stelaż dwie warstwy Co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 12.06.2008 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 podnoszę temat...-proszę o ceny za metr i zakres robót... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 12.06.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 podnoszę temat...- proszę o ceny za metr i zakres robót... wełna, folia, strlaż, płyta szpachlowanie, docieranie i gruntowanie od 45 za m2, za okno 50 szt, wyłaz 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 12.06.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Przy pełnym deskowaniu, jest taka kolejność: - listwy dystansowe (pustka powietrzna) - wełna między krokwiami (np. 15 cm) - wełna na całość - na krokwie (5 cm) - stelaż (ja mam krzyżowy, podwójny) - na listwy stelażowe taśma dwustronnie przylepna płaska - folia z zakładem (musi wchodzić min. 5 cm pod glazurę) - płyta GK - wyrobienie rowków w płytach, na ich styku (rowki - głupie słowo, ale inne nie przychodzi mi do głowy) - siatka - szpachla - przycieranie U nas (45 km od Wawki), chcieli 55 zł./m2 za robociznę - mąż robi sam - więc bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts