JM1 20.02.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Kafelki będą robione już na miejscu "systemem gospodarczym", malarz jest, drzwi wybrane, schody na razie będą młynarskie, a na początku będzie na podłogach wykładzina, a docelowo parkiet. Nie od razu Kraków zbudowano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vini 24.02.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 35 zł/m2 za kompleksowe docieplenie poddasza:- pierwsza warstwa wełny mineralnej 20cm,- stelarz z profili aluminiowych,- druga warstwa wełny mineralnej 5 cm między profile,- folia,- przykręcenie płyt g-k,- szpachlowanie,- pierwsze malowanie farbą gruntującąDodam, że dach dość skomplikowany (sporo załamań i płaszczyzn)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas_lbn 25.02.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 35 zł/m2 za kompleksowe docieplenie poddasza: - pierwsza warstwa wełny mineralnej 20cm, - stelarz z profili aluminiowych, - druga warstwa wełny mineralnej 5 cm między profile, - folia, - przykręcenie płyt g-k, - szpachlowanie, - pierwsze malowanie farbą gruntującą Dodam, że dach dość skomplikowany (sporo załamań i płaszczyzn) pozdrawiam Witam, ja uważam, że w tym przypadku ( sporo załamań i płaszczyzn) to cena 35 zł/m2 jest za mała. Według mnie cena powinna wynosić 45 zł/m2 chodź nie widzę Twojego poddasza i mogę się mylić. Musiałbym zobaczyć to poddasze i wtedy bym więcej się wypowiedział ale tak jak piszesz to jest dużo pracy przy nietypowych połączeniach płyt. Cena 35 zł/m2 jest wtedy gdy masz dach 2 spadowy i góra 4 okna dachowe. Tak ja wykonuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 25.02.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 35 zł/m2 za kompleksowe docieplenie poddasza: - stelarz z profili aluminiowych, pewnie to dlatego takie tanie bo i lekkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paluchtomek 05.03.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 solidhaus, jeśli zajmujesz się ocieplaniem dachów możesz mi doradzić czy taka wycena jest rozsądna czy odpuścić gościa.folia-pustka wen.,wełna 15cm,kratownica drewniana poprzeczna, wełna 5cm,folia,konstrukcja stalowa, płyta k-g,szpachla,gładź gipsowa, malowanie na biało. Wszystko z materiałem i robocizną na dachu 300m2 wielospadowym dwa wole oka 47600zł za metr 158zł. Dużo przesadzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 06.03.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 A jak w okolicach Warszawy? Poddasze ok. 300m do ocieplenia, w miarę prosto, żadnych lukarn, 12 okien dachowych. Jeden mi krzyknął 80 zł/m2, drugi 70/m2. Obydwaj mówili, że będą robić co najmniej miesiąc. To ja się pytam ile osób zarabia 24 000 miesięcznie? To chyba szaleństwo jakieś Skoro prosto to 40zl/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 07.03.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 A jak w okolicach Warszawy? Poddasze ok. 300m do ocieplenia, w miarę prosto, żadnych lukarn, 12 okien dachowych. Jeden mi krzyknął 80 zł/m2, drugi 70/m2. Obydwaj mówili, że będą robić co najmniej miesiąc. To ja się pytam ile osób zarabia 24 000 miesięcznie? To chyba szaleństwo jakieś Skoro prosto to 40zl/m2 jak prosto to uproscmy do ocieplenia 300m2 za 23zl/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkag2003 09.03.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Położenie wełny mineralnej gr. 15 cm między krokwie pod całą powierzchnią dachu (ok, 120m2), przykrycie tego folią na strychu, natomiast na poziomie poddasza dodanie wełny gr. 5cm do krokwi na skosach (ok.50m2), ocieplenie sufitu poddasza wełną gr. 12cm (kładziona między kleszcze-ok. 55m2), zamontowanie profili + profili V, zafoliowanie, przykręcenie płyt KG na powierzchni ponad 100m2, przykręcenie płyt OSB na podłodze strychu (ok55m2).Całość to koszt 3000zł. No ale trzeba było trochę ponegocjować.Ekipa jest bardzo dobra i zna się na rzeczy, a proszę mi wierzyć, że jesteśmy z mężem bardzo drobiazgowi i wymagający. Bardzo dużo czytamy o prawidłowości wykonania poszczególnych prac, korzystając z fachowych lektur i konsultujemy się z kier. budowy.Dodam tylko, że aby znaleźć dobra ekipę w rozsądnej cenie trzeba się trochę rozejrzeć. Inni żądali za taki zakres prac nawet 7000tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arte100 26.03.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 solidhaus, jeśli zajmujesz się ocieplaniem dachów możesz mi doradzić czy taka wycena jest rozsądna czy odpuścić gościa. folia-pustka wen.,wełna 15cm,kratownica drewniana poprzeczna, wełna 5cm,folia,konstrukcja stalowa, płyta k-g,szpachla,gładź gipsowa, malowanie na biało. Wszystko z materiałem i robocizną na dachu 300m2 wielospadowym dwa wole oka 47600zł za metr 158zł. Dużo przesadzone? Witam paluch tomek!!! Napisałeś „folia-pustka wen., wełna 15cm,……….”. Domyślam się że pod pokryciem dachowym nie masz zamontowanej folii paro przepuszczalnej. Jeżeli dach był wykonany w ostatnim dziesięcioleciu to poważny błąd wykonawcy i Kierownika Budowy. To niedopatrzenie można naprawić ale będzie to bardziej pracochłonne i kosztowne. Co do pustki wentylacyjnej to zależy jaką folię zastosujesz. Jeżeli będzie to folia o dużej paro przepuszczalności (np. Divoroll Pro - membrana wysokoparoprzepuszczalna firmy BRAAS) to pustka powietrzna nie jest konieczna. Odniosę się jeszcze do ceny. Trochę wysoka ale wszystko zależy od regionu, stopnia trudności, jakości użytego materiału. Mam jedno pytanie! Czemu ma służyć „kratownica drewniana poprzeczna”??? Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paluchtomek 27.03.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Witam arte100!!Dach mam odeskowany i pokryty papą.Pustka wentylacyjna, folia, wełna, można zrobić za pomocą sznurka, ale wydaje mi się że folia lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 28.03.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 No, a ile może kosztować docieplenie, jeżeli poddasze jest nieużytkowe - wystarczy wełnę rozlożyć płasko na krokwiach. Dodam, że chodzi o warstwę dodatkową (zdecydowałam się docieplić poddasze na wszelki wypadek). No to ile może wynosić robocizna za m2 - rozwinięcie roleki i dociśniecie w tych zakamarkach? (powierzchnia około 150m2)[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 28.03.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Położenie wełny mineralnej gr. 15 cm między krokwie pod całą powierzchnią dachu (ok, 120m2), przykrycie tego folią na strychu, natomiast na poziomie poddasza dodanie wełny gr. 5cm do krokwi na skosach (ok.50m2), ocieplenie sufitu poddasza wełną gr. 12cm (kładziona między kleszcze-ok. 55m2), zamontowanie profili + profili V, zafoliowanie, przykręcenie płyt KG na powierzchni ponad 100m2, przykręcenie płyt OSB na podłodze strychu (ok55m2). Całość to koszt 3000zł. No ale trzeba było trochę ponegocjować. Ekipa jest bardzo dobra i zna się na rzeczy, a proszę mi wierzyć, że jesteśmy z mężem bardzo drobiazgowi i wymagający. Bardzo dużo czytamy o prawidłowości wykonania poszczególnych prac, korzystając z fachowych lektur i konsultujemy się z kier. budowy. Dodam tylko, że aby znaleźć dobra ekipę w rozsądnej cenie trzeba się trochę rozejrzeć. Inni żądali za taki zakres prac nawet 7000tys. i macie cieplo na tym poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 04.04.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Położenie wełny mineralnej gr. 15 cm między krokwie pod całą powierzchnią dachu (ok, 120m2), przykrycie tego folią na strychu, natomiast na poziomie poddasza dodanie wełny gr. 5cm do krokwi na skosach (ok.50m2), ocieplenie sufitu poddasza wełną gr. 12cm (kładziona między kleszcze-ok. 55m2), zamontowanie profili + profili V, zafoliowanie, przykręcenie płyt KG na powierzchni ponad 100m2, przykręcenie płyt OSB na podłodze strychu (ok55m2). Całość to koszt 3000zł. No ale trzeba było trochę ponegocjować. Ekipa jest bardzo dobra i zna się na rzeczy, a proszę mi wierzyć, że jesteśmy z mężem bardzo drobiazgowi i wymagający. Bardzo dużo czytamy o prawidłowości wykonania poszczególnych prac, korzystając z fachowych lektur i konsultujemy się z kier. budowy. Dodam tylko, że aby znaleźć dobra ekipę w rozsądnej cenie trzeba się trochę rozejrzeć. Inni żądali za taki zakres prac nawet 7000tys. Bardzo tania ekipa,przy tej cenie i przy tak pedantycznym kliencie myślę był to z ich strony akt desperacji.Chcieli przetrwać zimę.Odliczając OSB i wełnę na stryszku wyszło nieco ponad 1.5 tys. zł za ok 105 mkw,czyli 15 -16 zł za m kw a to już nie jest kwota nawet z przed 20 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superafi 15.11.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam, Chcę podtrzymać temat wykańczania poddasza, za ile? Mam 100m2 do przykręcenia karton gipsami, w tym 1 okno dachowe, 2 słupy drewniane do zabudowy, wszystko w Piotrkowie Tryb. Mam propozycje na 40/m2. Szukam wykonawcy. Ile może kosztować mnie materiał(haki-wieszaki, profile, folia, karton-gipsy i zaprawki). Inwestor bardzo pedantyczny Dzięki za propozycje cen i może ekip... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 15.11.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam, Chcę podtrzymać temat wykańczania poddasza, za ile? Mam 100m2 do przykręcenia karton gipsami, w tym 1 okno dachowe, 2 słupy drewniane do zabudowy, wszystko w Piotrkowie Tryb. Mam propozycje na 40/m2. Szukam wykonawcy. Ile może kosztować mnie materiał(haki-wieszaki, profile, folia, karton-gipsy i zaprawki). Dzięki za propozycje cen i może ekip... http://www.rigips.pl/poland/prokalk/index.php tu możesz sprawdzić ile kosztuje m2 zabudowy(materiał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wace 21.12.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Witam, Chcę podtrzymać temat wykańczania poddasza, za ile? Mam 100m2 do przykręcenia karton gipsami, w tym 1 okno dachowe, 2 słupy drewniane do zabudowy, wszystko w Piotrkowie Tryb. Mam propozycje na 40/m2. Szukam wykonawcy. Ile może kosztować mnie materiał(haki-wieszaki, profile, folia, karton-gipsy i zaprawki). Dzięki za propozycje cen i może ekip... http://www.rigips.pl/poland/prokalk/index.php tu możesz sprawdzić ile kosztuje m2 zabudowy(materiał) Cena za materiał dobrej jakości wychodzi w granicach 45-55zł, w zależności od tego jak dach połamany,ile okien dachowych itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 22.12.2009 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 ja za ocieplenie i zabudowę poddasza płaciłem 30zł za metr. Wełna 15 +wełna 5 folia, profile ,płyty KG szpachlowanie i zacieranie. Gruntowałem sam. 10 okien dachowych dach kopertowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 06.01.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 a ja mam gościa co mi wełnę położy za 6zł za m2 a tych metrów mam 225 a za 16 zł resztę łącznie z pomalowaniem oczywiście na fuchę Dodam,że nie jest laikiem w tej dziedzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1r 06.01.2010 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Przez takie podawanie cen to jest tylko więcej pracy dla ekip na porawki,a bo fucha mu się trafiła to robi taniej na robocie zna się jak nikt inny,polecam oby tak dalej już od grudnia odbieram telefony pomyłkowo uprzedzam, że się tym nie zajmuję na termowizję bo to wieje, a to przemarza, że lód na płycie na poddaszu lub przy oknach dachowych, przecieki w podłodze lub ścianie ogrzewanie lub inne rurki,Claudii oglądałem dzienik i jestem pełen podziwu jak są wykonane prace, a tak ładnie dowalałaś w poście domek jak z bajki, u ciebie nie ma tak wiele do poprawek ale dla chcącego nic trudnego i nie jeden z furmanowiczów by coś znalazł, nie mówiąc o tym kominie który po 3l atach będzie do rozbiórki jeżel dobrze popalisz, miałem styczność już z cegłą dziurawką po której już nie ma śladu bo ładnie przeciekało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 07.01.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 kuba1r- po pierwsze nie wszystko co tanie jest do poprawki jak człowiek straci pracę to chwyta się ostatniej deski ratunku i wcale nie musi być partaczem po drugie odbiegasz od tematu , mój dziennik budowy komentujemy w moich komentarzach a jak masz coś więcej do mnie to na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts