xianlong 19.02.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Tak, jest to cena z materiałem, oprócz wełny, którą kupiliśmy wcześniej. Z ich wełną cena byłaby taka sama, w to miejsce dodatkowo obudują nam geberit. Bez materiałów inne ekipy chciały od nas od 50 do 80zł. dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xianlong 22.02.2014 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Tak, jest to cena z materiałem, oprócz wełny, którą kupiliśmy wcześniej. Z ich wełną cena byłaby taka sama, w to miejsce dodatkowo obudują nam geberit. Bez materiałów inne ekipy chciały od nas od 50 do 80zł.[/QUOT Witam, po negocjacjach, ekipa która stawiała mi nową więźbę i kładła dach (wzięłam, bo była cena naprawdę przystępna), po "zaśpiewaniu" 130 zł m2 zeszła teraz do 100 zł za m2 robocizny za wykończenie, w tym mam: -docieplenie 15 cm między krokwie -podwójny stelaż -druga warstwa wełny 10 cm -mocowanie gk -szpachlowanie, przecieranie itd -malowanie2x na biało -wykończenie 2 lukarn (dużych) i 2 okien połaciowych -wycinanie w wełnie i gk różnych "wzorów" pod więźbę i jętki (a jest tego dużo) -pełna instalacja elektryczna (bez względu na ilość metrów kabli i ilość puszek i kontaktów) - nie do końca to rozumiem, ale powiedzieli, że wliczają to w to 100 zł za m2 materiały nie wliczone w cenę, rozliczanie wg paragonów, sami wybieramy materiały, oni kupują. - podobno jak będą robić kompleksowo, to hydraulika (pociągnięcie z pionu rur do ogrzewania centralnego i wody - łazienka, kuchnia - zrobią po kosztach... Do tego potem wchodzi wyburzenie 2 ścian, przesunięcie drzwi, wykończenie gk ścian kompletnie krzywych ceglanych, wylewka, kaflowanie+instalacja (kuchnia łazienka) +podłoga drewniana. To płatne osobno za robociznę. Drogo jak na Warszawę? Firma polecona, wiem, że robią dobrze i BARDZO porządnie. Bardzo proszę o info, muszę się z nimi dogadać do poniedziałku lub wziąć kogoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 23.02.2014 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 "-pełna instalacja elektryczna (bez względu na ilość metrów kabli i ilość puszek i kontaktów) - nie do końca to rozumiem, ale powiedzieli, że wliczają to w to 100 zł za m2"Wiesz co ? nie znam się na elektryce i stawkach za pkt, ale jak masz poddasza 200 m2, to zapłacisz za elektrykę 20 tys? Kwota pokaźna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 23.02.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Wiesz co Flash? W d.. mam elektrykę, mam dość zleceń na tynki i elewację Czy zazdroszczę? nie.... chyba nie zrozumiałeś mojego postu, przekaz był moim zdaniem łatwy do zrozumienia: wydaje mi się, że 20 tys.to duża kasa za takie coś....chociaż,jak napisałem powyżej, nie znam stawek elektryki i może są to realne pieniądze...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psuja 23.02.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 może są to realne pieniądze...... nie są ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xianlong 23.02.2014 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 "-pełna instalacja elektryczna (bez względu na ilość metrów kabli i ilość puszek i kontaktów) - nie do końca to rozumiem, ale powiedzieli, że wliczają to w to 100 zł za m2" Wiesz co ? nie znam się na elektryce i stawkach za pkt, ale jak masz poddasza 200 m2, to zapłacisz za elektrykę 20 tys? Kwota pokaźna.... W końcu dałam zlecenie na Oferii, dziś były 3 inne firmy na wycenę, też warszawskie, najlepsza oferta (bez "dziadowania" na materiałach): 50 zł z m2 robocizny 70 zł z m2 materiału zmierzyliśmy wszystko dokładnie, samego docieplenia i wykończenia skosów zrobiło się niecałe 100 m2 a nie 157 (już po negocjacjach z obecną firmą). Podsumowując - pełne wykończenie skosów+tynkowanie i wykończenie ścian ceglanych, doliczając podłogi, hydraulikę, elektrykę, wykończenie widocznych elementów więźby, kaflowanie, 2 potężne ścianki działowe, drzwi x3, montaż całej armatury, schody na antresolę, szlifowanie i lakierowanie 20 schodów na strych, czyli pełne wykończenie poddasza z materiałem=max 45 tys. Firma którą mam do tej pory - na razie 45 tys bez materiałów i robocizny za: podłogę drewnianą x2 (główne poddasze+antresola), ścianki, drzwi, armaturę, kaflowanie, hydraulikę, wylewkę pod łazienkę i kuchnię itd. Wychodzi mi na pełnym wykończeniu prawie 20 tys taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psuja 24.02.2014 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 xianlong dobrze, że skorzystałaś z innych ekip, żeby zrobiły swoje wyceny. Teraz czekaj co powie ekipa która w tej chwili robi u Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 24.02.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Podsumowując - pełne wykończenie skosów+tynkowanie i wykończenie ścian ceglanych, doliczając podłogi, hydraulikę, elektrykę, wykończenie widocznych elementów więźby, kaflowanie, 2 potężne ścianki działowe, drzwi x3, montaż całej armatury, schody na antresolę, szlifowanie i lakierowanie 20 schodów na strych, czyli pełne wykończenie poddasza z materiałem=max 45 tys. Firma którą mam do tej pory - na razie 45 tys bez materiałów i robocizny za: podłogę drewnianą x2 (główne poddasze+antresola), ścianki, drzwi, armaturę, kaflowanie, hydraulikę, wylewkę pod łazienkę i kuchnię itd. Wychodzi mi na pełnym wykończeniu prawie 20 tys taniej... To są dopiero ekipy - oby tylko nie dwóch ludzi - płyty, hydraulikę, schody, elektrykę, płytki ufffff . . . i jeszcze na rzęsach zaklaskają. Oby Ci się poszczęściło. Praktycznie zawsze niska cena idzie wspólnie z partactwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokos155 24.03.2014 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 (edytowane) Czytam ten temat i oczom nie wierze,jakieś płyty na stelażach drewnianych,bezpośrednio na krokwiach,ceny od 30 do 130 /m2,ludzie ogarnijcie sie, i zrozumcie ze w 90% przypadków cena idzie w parze z jakością a to wynika z czasu wykonania który trzeba poświęcic na wysoką jakość + darmowe poprawki gwarancyjne jeśli coś nie zagra, Edytowane 24 Marca 2014 przez kokos155 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 26.03.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Tak wyleje swoje myśli. Zawsze zastanawiałem się dlaczego ludzie bez zająknięcia dają glazurnikowi 50 - 60 zł / m^2 a Kolegom od poddaszy chcieliby zapłacić 25 - 30 zł. Przecież ile pracy składa się na poddasze a glazurnik po tygodniu pracy (jeśli jest b. dobry) bierze taką wypłatę jak my za miesiąc Przemyślcie to szanowni Inwestorzy, którzy traficie na ten wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 26.03.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Bo na poddasze każdy "rolnik" wejdzie i ewentualne fuszerki będą się pojawiać po jakimś czasie, a u glazurnika kążdą krzywą fugę widać od razu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 08.04.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) zeusrulez bredzisz jak potłuczony.Połóż tylko 10m2 płytki a przekonasz się czemu tak uważam. Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez wingerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 11.04.2014 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) zeusrulez bredzisz jak potłuczony. Połóż tylko 10m2 płytki a przekonasz się czemu tak uważam. Jakbym nie kład płytek . . . Potłuczonym to Ty możesz być na pewno nie ja. I podkreślam nie neguje ceny 50 - 60 zł za położenie glazury Pozdrawiam Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez zeusrulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 11.04.2014 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 a glazurnik po tygodniu pracy (jeśli jest b. dobry) bierze taką wypłatę jak my za miesiąc Przemyślcie to szanowni Inwestorzy, którzy traficie na ten wątek To bądź w połowie tak dobry jak przytaczany przez ciebie glazurnik a zarobisz więcej niż on. Jakbym nie kład płytek . . . Pozdrawiam widać układanie glazury szło ci tak, że... docieplasz poddasza. Człowieku przyczep się teraz zarobków dekarza, stolarza, kuchty w szkole itp. By nie odbiegać od wątku to w zeszłym roku za dociepleniie strychu bez płyt g/k mówili mi od 25 do 35zł. robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 12.04.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 To bądź w połowie tak dobry jak przytaczany przez ciebie glazurnik a zarobisz więcej niż on. widać układanie glazury szło ci tak, że... docieplasz poddasza. Człowieku przyczep się teraz zarobków dekarza, stolarza, kuchty w szkole itp. By nie odbiegać od wątku to w zeszłym roku za dociepleniie strychu bez płyt g/k mówili mi od 25 do 35zł. robocizna. Widać glazurnik Robię to co lubię,a co do układania glazury, zdziwiłbyś się. Nie wiem czy potrafisz to zrozumieć, bo widzę, że czytanie ze zrozumieniem ciężko Ci przychodzi, a patrząc na poziom intelektualny jakie niosą Twoje wypowiedzi, powątpiewam w to, że zrozumiesz, jednak nie omieszkam powtórzyć. Raz jeszcze nie mam nic do tego, że glazurnik bierze 50 - 60 zł/m, pisałem wcześniej że niech ludzie zrozumieją, że zabudowa poddasza to też ciężki chleb i nie można tego zrobić dobrze, za 25 - 35 zł, a do porównania użyłem cen, które biorą glazurnicy bo sam przy tym też pracowałem. P.S. Jeśli cytujesz moje wypowiedzi to rób to w całości, bo umiejętnie usunąłeś to o co mi chodziło, a to już manipulacją . . . Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 12.04.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Witam.Widzę, że nic się nie zmieniło na Muratorze. Żadnych konkretów, przepychanki słowne itp.Mam do położenia 12cm płyt Kingspan pomiędzy krokwie i pod to 20cm Rockwool fastrock, płyty karton-gips i plastrowanie czyli multi finisz.Otrzymam jakąś konkretną wycenę za m2?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 12.04.2014 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam. Widzę, że nic się nie zmieniło na Muratorze. Żadnych konkretów, przepychanki słowne itp. Mam do położenia 12cm płyt Kingspan pomiędzy krokwie i pod to 20cm Rockwool fastrock, płyty karton-gips i plastrowanie czyli multi finisz. Otrzymam jakąś konkretną wycenę za m2? Pozdrawiam Dlaczego takie zestawienie materiałów ? Pierwsze zastanowiłbym się czy nie będzie problemów przy zastosowaniu dwóch różnych materiałów . . . Po drugie za cholerę nie rozumiem (a na 99% zakładam, że mam rację) że płyty to Kooltherm gdzie lambda tej pianki to 0,020 - 0,021 i tak dobry materiał dawać między krokwie zamiast pod . . . Bardzo dziwne zestawienie . . . Nie tak powinno to wyglądać Pozdrawiam Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez zeusrulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 13.04.2014 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Mam 16cm krokwie, a nie stać mnie na 12cm wełny i 20cm Koolthermu. Po 12cm tego i tego będzie za mało. Chodzi nie o miejsce na poddaszu, bo tego mam wręcz za dużo, ale o to żeby było cieplej. 12cm Kingspana i tak kosztuje sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 13.04.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Mam 16cm krokwie, a nie stać mnie na 12cm wełny i 20cm Koolthermu. Po 12cm tego i tego będzie za mało. Chodzi nie o miejsce na poddaszu, bo tego mam wręcz za dużo, ale o to żeby było cieplej. 12cm Kingspana i tak kosztuje sporo. To po co ładujesz się w tą piankę ? Ktoś Ci zrobił badania cieplno - wilgotnościowe, że tak Ci to zaprojektował ? Dach deskowany ? Odpowiedz na pytanie czy dach deskowany i na pewno taniej to zrobisz niż przy tej piance . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 13.04.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Dach deskowany, papa, blacha z posypką.Ale żadnych natrysków nie chcemy.Co jest złego w kingspanie między krokwiami? Tak się robi w/g zaleceń tej firmy i do tego jest dedykowany Koltherm K7.Mamy na podłodze parteru K3 zgodnie z tym co tam zalecają i jest OK.W sumie to decyzja jest już podjęta, tyle, że w łazience będzie tylko kingspan. Bez wełny.Nie mam okien dachowych. Mam balkon w jaskółce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts