PilawaArt 20.05.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witam.Proszę o pomoc w następującej sprawie.Dwa lata temu wystąpiłem do Gminy o kupno kawałka ziemi celem utworzenia drogi dojazdoej do mojej posesji. Po rozpatrzeniu sprawy na Spotkaniu Wiejskim sąsiad obudził się i stwierdził, że on też chce kawałek ziemi na dojazd z tej samej strony co ja. W wyniku tego Gmina wydzieliła sąsiadowi i mi po kawałku ziemi celem utworzenia drogi dojazdoej. Dopełniłem wszystkich formalności i kupiłem swoją część; podpisałem akt notarialny i zacząłem robić drogę.Niestety do dzisiaj sąsiad nie kupił swojej części - sprawdziałem, choć wydawało się, że w przeszłości bardzo mu na tym zależało. Natomiast w zeszłym tygodniu postawił płot miedzy moją działką, a działką gminną przyłączając tym samym działkę pod drogę dojazdową do swojej poseji. Czy jest jakiś paragraf na takie postępowanie, bo według mnie to zwykła kradzież. Nadmieniam, iż obie działki były wystawione do sprzedaży, więc jak sąsiad przez półtora roku sie nie zdecydował, to chyba zrezygnował z kupna - albo ja czegoś nie rozumiem.Tak czy inaczej byłem w zeszłym tygodniu w Gminie i złożyłem wniosek o kupno działki, której sądiad nie kupił.I czekam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.05.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Zgłoś to ogrodzenie do Urzedu.I sprawdź w księgach czy nie ma złożonego jakiegos wniosku o rejestracje zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PilawaArt 20.05.2008 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 I sprawdź w księgach czy nie ma złożonego jakiegos wniosku o rejestracje zmiany. Zmiany czego? W Gminie powiedziali, że działka jest na sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.05.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Właściciela. Ale jeśli uważasz że rozmawiałeś z osobą kompetentną to oki.I zgłoś to ogrodzenie bo inaczej jak kupisz takie ogrodzone to Ty się bedziesz użerał z sąsiadem. A tak to gmina sie z nim rozprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PilawaArt 20.05.2008 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Dzięki.Jutro się wybieram do Gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts