elenka 03.07.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Witam bardzo ladny domek. Chcialam zapytac o kabine prysznicowa, jak sie sprawdza? Co to za brodzik, tez szukam takiego niskiego i nie moge znalezc.Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 12.07.2010 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Elenka - witam Kabina prysznicowa sprawuje się świetnie. Jesteśmy z niej bardzo zadowoleni. Brodzik z tego co pamietam jest z firmy Koło - tzw. super płaski. ( 3 cm).kabina ma bardzo dobre uszczelki dolne i nic się nie wychlapuje mimo tak płaskiego brodzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 16.07.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Witaj Reniu. Jak Wasz skalniak - skończony już? Czekam na fotki:) Pozdrawiam w to upalne lato A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 28.07.2010 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Cześć AniuNa skalnikau nadal brak skał z kamieniołomu. Jak narazie całe nasze siły ida w ogród- koszenie , sadzenie i ciągłe opryski przeciw robakom i grzybom.Posadzililśmy 3 róże szczepione na pniu przed oknami salonu. mam też w doniczkach - świerk conica, wrzosy, celozję, trawy i pelargonie na oknach.Przygotowuję miejsce pod warzywnik co wymaga odchwaszczenia terenu i walki ze ślimakami, które są u nas w tym roku prawdziwą plagą.W rogu działki mamy posadzone 3 klony - zielony, czerwony i biało zielony.Dziury po kradzieży drzewek z wiosny także zostały wypełnione - są tam - modrzew na pniu szczepiony, tuja spiralna, kolumnowa i smaragd.No i zaczął sie najazd rodzinki na nasz domek.Przyjeżdząją na tydzień i zachwycają się naszym Retro oraz delektują ciszą w ogrodzie.Obecnie czeka nas w piątek 3 turnus ( 5 osób + 16 miesięczny bobas), a w sierpniu jeszcze 1. Jak Wam się mieszka ? Jak wygląda Wasz ogród ? Chętnie do niego zajrzę, nawet w moim blogu możesz wstawić zdjęcia:-) Ja może znajdę chwilkę na zdjęcia za tydzień po wyjeździe gości i zrobieniu ogóreczków i papryki ( mam plany po minimum 40 słoików). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 28.07.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 (edytowane) Witaj Reniu! U mnie też na pierwszym planie prac - ogród. Zdjęć mam niewiele - bo po kraksie ostatniego aparatu, nie kupiłam jeszcze nowego. Mam nadzieję, że się nie pogniewasz jak tu Ci wkleję na chwilkę kilka zdjęć - bo Twojego dziennika nie chcę zaśmiecać. - (potem usunę)...... Pozdrawiam A. Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez Anulkaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 14.08.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Witam.Domek retro bardzo mi się podoba, gdyby nie układ pomieszczeń na parterze (dla naszych potrzeb dużo przeróbek), to byśmy go budowali...Podglądam Wasze poczynania z wielkim zaciekawieniem - pięknie! Życzę powodzenia i przyjemnego mieszkania.Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 16.08.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Witaj Reniu po dłuuuuuuuugiej mojej nieobecności.Widzę jednak, że nie zaprzestałaś pisania dziennika i dobrze, bo forum straciłoby najcenniejszą Mentorkę Niestety mnie ostatnio nawet się nie udaje zajrzeć do emaili, a co dopiero na forum.Cieszę się jednak, że kontakt dalej ytrzymujecie z Anulką, Małgosią i reszta "starych" (oczywiście w sensie doświadczenia) Retrowiczów . Mi póki co prawie wszystkie wolne chwile zajmuje synuś (rośnie jak na drożdżach), a od czasu do czasu cos tam przegrzebię w moim minimalistycznym ogródeczku.Prace troszkę stanęły i ze względu na finanse i na brak czasu niestety (mó mąż siedzi do wieczora w pracy), więc nie ma szans nawet, żeby cokolwiek podgonić. Mogę się jedynie pochwalić, że stawia się nasze mini Retro -tak to nazywam-domek narzędziowy, który ze względu na usytuowanie z przodu domu, musi jakoś wyglądać, więc zdecydowaliśmy się wykorzystać pozostałości po domowym tynku i robimy dokładnie tego samego koloru elewację,cokół,okna i drzwi w kolorze złotego dębu. A poza tym będziemy chyba rozbierać kostkę granitową. Niestety nie spr. się ze względu na złe ułożenie i na "krocionogi". których mieliśmy zatrzęsienie po powodzi-to paskudztwo wchodzi między szczeliny w kostce i bardzo źle się to zbierało.Zdecydowaliśmy się na kostkę betonową u pewnego wykonawcy (kładł kostkę szwagrowi), również na tarasie. Narazie to tyle zmian - i tak za dużo, jak będę miała chwilke wkleję zdjęcia na forum.A poza tym mieszka się cudownie, cisza, spokój , zwierzyna leśna podchodzi nam po domek czasami w postaci zajęcy, jelonków o bażantach, kuropatwach i żabkach nie wspomnę - cudnie!!! Uff, ale się rozpisałam.Będę sledzić Twoje poczynania ze skalniaczkiem (chcę podobny koło tarasu) i wkoło domku.Pozdrawiamy serdecznie z Kędzierzyna. Szpaczki - Sabina,Piotr i Wiktorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 17.08.2010 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Sabinka, AnulkaDzięki za odwiedzinki.Sabinka cieszę się że synuś zdrowo się chowa. Masz z pewnościa teraz tyle zajęć że praca przy domu odpada. Ale za to jak podrośnie to będzie pomocnik do koszenia .... Ogródek powoli, powoli. Anulka.I znów szęka mi opadła jak zobaczyłam Twoje zdjęcia . Okolica - cudowa. Klimatyczna, z pięknymi starymi drzewami. I ogródek także zapowiadada się świetnie.Jestem pod wrażeniem ogrodzenia. Super. Zarówno to z przodu, jak i te panele drewniane. Taras- miodzio. My przeżyliśmy jakoś nalot Rodzinki (3 turnusy, każdy po tygdniu). Pogoda dopisywała więc korzystaliśmy z uroków tarasu i trawnika, bo niestety nie mamy jeszcze żadnego okazałego drzewa. Posadziliśmy wmiędzyczasie klony, magnolię,tulipanowca, hibiskusy.Teraz planuję zrobić dywanik z wrzosów przed oknami sypialni. Czeka nas ściągnięcie darniny, zasypanie torfem i sadzenie. I tak na odcinku 6 metrów na 2 metry.Przekopaliśmy także tzw ogródek przed jesiennym sadzeniem sadzonek truskawek. Zobaczymy co z tego wyjdzie. No i za około tydzień wchodzi ekipa od dokończenia kostki z przodu domu - 160 metrów. Końca wydatków nie widać. Okapu w kuchni nadal nie ma. Krzesła do salonu koniecznie do wymiany. Czasu i kasy brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 17.08.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Reniu bardzo mi miło, że Ci się spodobało u nas. Okolica faktycznie ciekawa ale teren pomokły i już musiałam przesadzać moje ulubione cedry, bo miały za dużo wilgoci:(.Też posadziłam klony - dwa czerwone, magnolię , migdałka trochę trzmieliny i duuużo lawendy:) Mam nadzieję, że ładnie mi się rozrośnie, bo sadzonek miałam 100 (!) Usunęłam już zdjecia z Twojego watku, żeby go nie zaśmiecać. Pozdrawiam Cię serdecznie i czekam na zdjęcia. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 04.01.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Reniu co u Ciebie????Odezwij się! A w Nowym Roku życzę Tobie i Twojej rodzinie wszystkiego co najlepsze! Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 22.04.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 http://images39.fotosik.pl/813/b0fd89d005c37b9b.jpg Reniu!Zdrowych, Spokojnych i Radosnych Świąt Wielkiej Nocy Wam życzę! Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 25.05.2011 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 AnulkaGłupio mi, że nawet nie podziękowałam Ci za życzenia.Przyznam , że nie mogę przyzwyczaić się do nowej wersji forum. A poza tym nie przychodzą mi powiadomienia jak mam jakiś wpis.Napisz jak Wam się mieszka w tak cudnych wnętrzach ?Jak ogród ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts