małgosia2005 02.03.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 cześć Reniu u nas prace powoli idą do przodu. Dzisiaj jest montaz i odbiór alarmu. W tym tygodniu nastapi koniec hydrauliki. Elektryke już mamy. Mamy tez "zaklepanego" tynkarza od gipsowych tynków. Reniu czy robiłaś w łazience też gipsowe czy jakies inne?. Nasz fachowiec mówił że zawsze robił gipsowe i nie było zadnych reklamacji (chodzi o to że to pomieszczenia tzw mokre) ale gdzieś wyczytałam, że powinno się dawać inne. Sama już nie wiem. pozdrawiam Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 02.03.2009 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Cześć Małgosiu Tynki gipsowe mam w całym domu. Też miałam obiekcje co do nich w łazience ale jedynie zagruntowali ją czymś tam lepszym (hmmm), przynajmniej tak mówili. Moja sąsiadka zza płota ma te tynki do 9 lat i trzymają się super. Myślę, że będziesz zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 02.03.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Kolejny krok do przodu Rozsmieszylas mnie z tym twoim mezem-ja juz teraz wiem ze moj wlasnie na tym etapie zacznie sie interesowac budowa-teraz to wszystko olewa a ja sie mecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 03.03.2009 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Kakusek Dokładnie tak to u mnie wygląda. Mój mąż na pytanie jak nazywa się pan którego firma nam buduje dom odpowie: trzeba spytać żony. Nie wspomnę, że telefonu do niego też nie zna. A jeśli jedzie na budowę - to towarzysko - ze mną- popatrzeć co się zmieniło. To ja jestem ta - be - co wrzeszczy i wymaga od majstrów jak coś schrzanią. To ja działam jak trzeba się ugadywać i targować. Od znalezienia płytek od tylu miesięcy też - ja. Za to od fochów na wysokie ceny - Druga Połówka. To się chyba nazywa równouprawnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 03.03.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Pozdrawiam i GRATULUJĘ daru przekonywania, ale u mnie jest bardzo podobnie A "poznając" Ciebie i Twojego męża, tak to widać od razu kto kręci głową hi hi... Ale tak ma być chyba - ja czasami narzekam, ale i tak wychodzi in plus!!! Ja jestem na etapie schodów szukam i chyba będę zamawiać, GK gdzieś w połowie marca dopiero aż się troszkę ociepli (mam taką nadzieję). Zdjęć na razie nie robię, bo nie ma co pokazywać . Reniu idziesz jak burza i tak trzymaj. GRATULUJĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 09.03.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Reniu podaj proszę link do strony z płytkami- też nie chciałabym przepłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 10.03.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Reniu z tego co pamiętam to murowałaś ścianę pod oknem w łazience żeby zawiesić tam grzejnik- a co z pozostałymi grzejnikami- czy one są przymocowane do płyt regipsowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 11.03.2009 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Sobek1 Strona z najtańszymi (jak dla nas) płytkami to lazienki24 (nie pomyl z podobną co ma na końcu 24h), poszukaj też na eplytki ( nie zawsze mają potrzebną ilość na stanie ale ceny też fajne). A co do grzejników to faktycznie w pokojach wiszą na płycie GK i jak narazie mają sie dobrze. A co się dzieje u Ciebie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 24.03.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witaj Reniu Bardzo się cieszę, że w końcu mogę zasiąść przy komputerze Fakt, że siedzę i szukam też w internecie, ale jakoś nigdy nie starcza mi czasu, żeby zajrzeć Też zamówiłam płytki na cały dół łącznie z łazienką przez" łazienki 24" i powiem szczerze cena jest naprawdę DOBRA-prawdopodobnie już w piątek będą u nas na miejscu. Wygląda na to że będziemy miały podobną linię w łazience na dole, bo ja wybrałam Organzę ecru + c.brąz a do tego dekory flower ecru z brązowym - wydały mi się b.subtelne, no i tak poza tym moje kolory. Schody zamówione "KOMOR" ok. czerwca będą montowane wcześniej nie ma co, ponieważ i tak się nie wyrobimy. W połowie kwietnia mamy mieć regipsy i w maju płytkowanie, więc to chyba tak wyjdzie. Cieszę się i uwielbiam oglądać Twoje postępy wiesz... Napisz co w następnej kolejności ... i kiedy się wprowadzacie Pozdrawiamy Sabina i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 25.03.2009 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Sabinka Co do płytek to właściwie poszłam po ten sam zestaw koloru z Organzy. Ale jak zobaczyłam na ekspozycji biało-szare to zmieniłam całą koncepcję. Co do kolejności. Hm..... Teraz czekamy miesiąc na płytkarza. Będzie końcem kwietnia. W tym czasie może uda się nam zagruntować wszystkie ściany. Chcemy oszczędzić jakieś 5 tys na robociźnie. Zobaczymy jak się to skończy. Teraz skupiamy się na wyborze drzwi wewnętrznych. Są bardzo długie terminy realizacji. Nawet do 7 tygodni. Podłogę mamy wybraną , czeka na całkowite wyschnięcie wylewki. Tak, tak, od 6 grudnia niby dużo czasu i dom ogrzewany, ale nadal nie jest całkiem sucha. Musimy zdecydować się na kolory pokoi. Jak płytkarz skończy montujemy ościeżnice (bez drzwi) aby wszystko pasowało. Powinno być już wtedy co najmniej po pierwszym malowaniu. W międzyczasie kontakty i inne pierdoły. Schody mamy zamówione na koniec czerwca. Co do terminu przeprowadzki to jeszcze nie wiemy. Może Boże Narodzenie. Może uda się wcześniej. Jak będzie gotowe to się wprowadzimy. Nic nas nie goni. No, może oprócz zrobienia ogrodzenia ( w planach na kwiecień) aby moża było coś zacząć myśleć z ogrodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 26.03.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 08.04.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Witam jestem zagorzały fanem tego projektu i pod wrażeniem Waszej budowy. Mam pytanie, bo widziałem,że nie podnosiliście ściany kolankowej a widzę,że macie stryszek nad garażem. Czy jest tam dość miejsca bez podnoszenia ściany kolankowej do zoorganizowania jakiegos schowka?Tzn wiem,że macie wydłużony garaż,ale gdyby nie wydłużać garażu czy tez wygospodarowałoby się jakies miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 08.04.2009 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Anulka To Ty jesteś moim wzorem - niedościgłym, w planowaniu i realizacji. A Twoje schody...................... No cóż. Może jak wygram w totka. Zazrdoszczę, ale tak pozytywnie. Piogron- Nad garażem wyszedł baardzo duży strych. Nie w każdym miejscu jest jak stanąć z uwagi na skosy, ale jestem pod wrażeniem jego rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 08.04.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 08.04.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Niech pachną mazurki,świeci słonko na niebie,niech zajączek ode mnie,ucałuje Ciebie,życząc zdrowia, wiosny w sercui szczęścia bez liku,a na znak Świąt spełnionych- mnóstwa jajek w koszyku! życzy Bogusia WESOŁYCH ŚWIĄThttp://alekartki.pl/kartki/7/352.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 10.04.2009 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 **___**_**___**_________****_**___**_______**___****_**__**_______*___**___**__**__*______*__**__***__**___**__*____*__**_____**__*____**_**__**_**________**____**___**__**___*___________*__*_____________*_*____0_____0____*_*_______@_______*_*_______________*___*_____v_____*_____**_____**_______*****_______ Wesołego królika co po stole bryka,Spokoju świętego i czasu wolnego,Życia zabawnego w jaja bogategoI w ogóle kurcze, wszystkiego najlepszego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej z Wadowic 17.04.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam Zaciekawiło mnie umieszczenie rynien na twoim dachu. Ze zdjęć wydaję się że rynny są bardzo dużo opuszone w stosunku do lini dachu. Czy płynąca po połaci dachowej woda nie wylatuje poza rynny. Ogólnie projekt dość ciekawy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 18.04.2009 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witaj AndrzejuZ początku też mi się wydawało, że coś nisko, ale... nic nie leci poza nie. A przeżyliśmy już kilka niezłych oberwań chmury. No i zimę, przedwiośnie. Dekarz oświecił nas, że linia rynien powinna współgrać z kątem nachylenia połaci dachu. I jeśli tu nie ma konfliktu to jest z wodą ok. I jak narazie dekarz jest moim faworytem co do jakości wykonawstwa, sumienności i fachowości. A ekip już się trochę przewinęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 29.04.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetkaWi 29.04.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Reniu, czy możesz mi napisać gzie masz zamontowaną skrzynkę prądową. Chodzi mi o taką skrzynkę którą montuje się na zewnątrz budynku. Nie o tą wewnętrzną. Czy masz to gdzieś na ścianie czy jest wolnostojąca?Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts