Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do RETRO.... czyli przygoda życia ?!

Recommended Posts

cześć Reniu

u nas prace powoli idą do przodu. Dzisiaj jest montaz i odbiór alarmu. W tym tygodniu nastapi koniec hydrauliki. Elektryke już mamy. Mamy tez "zaklepanego" tynkarza od gipsowych tynków. Reniu czy robiłaś w łazience też gipsowe czy jakies inne?. Nasz fachowiec mówił że zawsze robił gipsowe i nie było zadnych reklamacji (chodzi o to że to pomieszczenia tzw mokre) ale gdzieś wyczytałam, że powinno się dawać inne. Sama już nie wiem.

pozdrawiam

Małgosia

• Odpowiedzi 371
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć Małgosiu

Tynki gipsowe mam w całym domu. Też miałam obiekcje co do nich w łazience ale jedynie zagruntowali ją czymś tam lepszym (hmmm), przynajmniej tak mówili. Moja sąsiadka zza płota :lol: :lol: ma te tynki do 9 lat i trzymają się super. Myślę, że będziesz zadowolona.

Kakusek

Dokładnie tak to u mnie wygląda. Mój mąż na pytanie jak nazywa się pan którego firma nam buduje dom odpowie: trzeba spytać żony.

Nie wspomnę, że telefonu do niego też nie zna. A jeśli jedzie na budowę - to towarzysko - ze mną- popatrzeć co się zmieniło.

To ja jestem ta - be - co wrzeszczy i wymaga od majstrów jak coś schrzanią.

To ja działam jak trzeba się ugadywać i targować.

Od znalezienia płytek od tylu miesięcy też - ja.

Za to od fochów na wysokie ceny - Druga Połówka. 8)

To się chyba nazywa równouprawnienie.

Pozdrawiam i GRATULUJĘ daru przekonywania, ale u mnie jest bardzo podobnie ;)

A "poznając" Ciebie i Twojego męża, tak to widać od razu kto kręci głową hi hi...

Ale tak ma być chyba - ja czasami narzekam, ale i tak wychodzi in plus!!!

Ja jestem na etapie schodów szukam i chyba będę zamawiać, GK gdzieś w połowie marca dopiero aż się troszkę ociepli (mam taką nadzieję).

Zdjęć na razie nie robię, bo nie ma co pokazywać .

Reniu idziesz jak burza i tak trzymaj. GRATULUJĘ!

Sobek1

Strona z najtańszymi (jak dla nas) płytkami to lazienki24 (nie pomyl z podobną co ma na końcu 24h), poszukaj też na eplytki ( nie zawsze mają potrzebną ilość na stanie ale ceny też fajne).

A co do grzejników to faktycznie w pokojach wiszą na płycie GK i jak narazie mają sie dobrze. 8)

A co się dzieje u Ciebie ???

• 2 weeks później...

Witaj Reniu :)

Bardzo się cieszę, że w końcu mogę zasiąść przy komputerze ;)

Fakt, że siedzę i szukam też w internecie, ale jakoś nigdy nie starcza mi czasu, żeby zajrzeć :oops:

Też zamówiłam płytki na cały dół łącznie z łazienką przez" łazienki 24" i powiem szczerze cena jest naprawdę DOBRA-prawdopodobnie już w piątek będą u nas na miejscu. Wygląda na to że będziemy miały podobną linię w łazience na dole, bo ja wybrałam Organzę ecru + c.brąz a do tego dekory flower ecru z brązowym - wydały mi się b.subtelne, no i tak poza tym moje kolory. Schody zamówione "KOMOR" ok. czerwca będą montowane wcześniej nie ma co, ponieważ i tak się nie wyrobimy. W połowie kwietnia mamy mieć regipsy i w maju płytkowanie, więc to chyba tak wyjdzie. Cieszę się i uwielbiam oglądać Twoje postępy wiesz...

Napisz co w następnej kolejności ... i kiedy się wprowadzacie ;)

Pozdrawiamy

Sabina i Piotr

Sabinka

Co do płytek to właściwie poszłam po ten sam zestaw koloru z Organzy.

Ale jak zobaczyłam na ekspozycji biało-szare to zmieniłam całą koncepcję. :roll:

Co do kolejności. Hm.....

Teraz czekamy miesiąc na płytkarza. Będzie końcem kwietnia.

W tym czasie może uda się nam zagruntować wszystkie ściany. Chcemy oszczędzić jakieś 5 tys na robociźnie. Zobaczymy jak się to skończy. :-?

Teraz skupiamy się na wyborze drzwi wewnętrznych. Są bardzo długie terminy realizacji. Nawet do 7 tygodni. Podłogę mamy wybraną , czeka na całkowite wyschnięcie wylewki. Tak, tak, od 6 grudnia niby dużo czasu i dom ogrzewany, ale nadal nie jest całkiem sucha.

Musimy zdecydować się na kolory pokoi.

Jak płytkarz skończy montujemy ościeżnice (bez drzwi) aby wszystko pasowało. Powinno być już wtedy co najmniej po pierwszym malowaniu.

W międzyczasie kontakty i inne pierdoły.

Schody mamy zamówione na koniec czerwca.

Co do terminu przeprowadzki to jeszcze nie wiemy. Może Boże Narodzenie.

Może uda się wcześniej. Jak będzie gotowe to się wprowadzimy. Nic nas nie goni.

No, może oprócz zrobienia ogrodzenia ( w planach na kwiecień) aby moża było coś zacząć myśleć z ogrodem.

:lol: 8)

• 2 weeks później...
Witam jestem zagorzały fanem tego projektu i pod wrażeniem Waszej budowy. Mam pytanie, bo widziałem,że nie podnosiliście ściany kolankowej a widzę,że macie stryszek nad garażem. Czy jest tam dość miejsca bez podnoszenia ściany kolankowej do zoorganizowania jakiegos schowka?Tzn wiem,że macie wydłużony garaż,ale gdyby nie wydłużać garażu czy tez wygospodarowałoby się jakies miejsce?

Anulka

To Ty jesteś moim wzorem - niedościgłym, w planowaniu i realizacji. :)

A Twoje schody...................... No cóż. Może jak wygram w totka.

Zazrdoszczę, ale tak pozytywnie.

Piogron-

Nad garażem wyszedł baardzo duży strych. Nie w każdym miejscu jest jak stanąć z uwagi na skosy, ale jestem pod wrażeniem jego rozmiarów.

**___**

_**___**_________****

_**___**_______**___****

_**__**_______*___**___**

__**__*______*__**__***__**

___**__*____*__**_____**__*

____**_**__**_**________**

____**___**__**

___*___________*

__*_____________*

_*____0_____0____*

_*_______@_______*

_*_______________*

___*_____v_____*

_____**_____**

_______*****_______

Wesołego królika co po stole bryka,

Spokoju świętego i czasu wolnego,

Życia zabawnego w jaja bogatego

I w ogóle kurcze, wszystkiego najlepszego !

Witaj Andrzeju

Z początku też mi się wydawało, że coś nisko, ale... nic nie leci poza nie.

A przeżyliśmy już kilka niezłych oberwań chmury. No i zimę, przedwiośnie. Dekarz oświecił nas, że linia rynien powinna współgrać z kątem nachylenia połaci dachu. I jeśli tu nie ma konfliktu to jest z wodą ok.

I jak narazie dekarz jest moim faworytem co do jakości wykonawstwa, sumienności i fachowości. A ekip już się trochę przewinęło.

• 2 weeks później...