reniaS 05.05.2009 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 AnulkaWideofon kupiłam firmy EMOS. Bardzo panowie polecali i to w kilku sklepach.Ma płaski wyświetlacz dotykowy, kolor, wielkość ekranu 7 cali.Zapłaciłam 700 zł.BetkaWi-Skrzynkę mam zamontowaną tam gdzie ją wrysował architekt na mapce czyli na ścianie garażowej tuz przez oknem. Jest wypuszczona 13,5 cm czyli tyle co będzie wynosiło ocieplenie (12 cm) plus tynk (1,5 cm). Mam nadzieję, że to spasuje i po zrobieniu ocieplenia będzie niewidoczna z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 06.05.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witaj Pracusiu. Ty to idziesz jak burza, aż miło patrzeć . Płytki w kotłowni BOMBA jak dla mnie super - a kto powiedział, że wszyscy muszą mieć tak samo i/ lub szaro i ponuro?!My też już mamy kotłownię wypłytkowaną - jak zobaczyłam płytki miodowe zamiast ciemno brązowych, to myślałam, że mnie ... ( bo oczywiście na ostatnią chwilę i to w dodatku wybierałam je z facetem ze sklepu przez telefon i z internetem - cała ja , ale muszę przyznać, że efekt końcowy jest zaskakująco dobry i chyba teraz właśnie takie bym wybrała, bo pasują do moich złoto-dębowych okien jak ulał hi... W piątek rusza płytkowanie pralni. Co tam jeszcze hmmm, powoli układają się sufity, podbitka na zewnątrz zrobiona, a dzisiaj panowie od kostki granitowe już przygotowali sobie na jutro podbudowę i chyba zaczną układać. Na razie tylko dojście do domku i taras, ale niestety finanse jeszcze raz finanse. A i jeszcze ogrodzenie rusza pod koniec maja, ale też tylko siatka na razie w koło, a przód tylko murowane słupki. U nas niestety za samą siatkę z robocizną płacimy 41,5 zł i podobno to nie jest drogo ??? Jak dam radę , to wrzucę zdjęcia na forum i( znowu będę ćwiczyć . Pozdrawiam Ciebie w szczególności i Twoją Rodzinkę. Do usłyszonka SABINA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 13.05.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 cześć Reniu dawno u Ciebie nie byłam. ale teraz nadrabiam . Ogrodzenia szykuje sie świetne. Też mysle o frontowym zeby było ze słupków klinkierowych (lub cegły ) i sztachety w kolorze złoty dąb . Drugi bok ogrodzenia z siatki. Ten czerwony jest świetny!!, mnie sie podoba. Z szarym w zestawieniu wyjdzie bombowo zobaczysz. pozdrawiam gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 13.05.2009 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Cześć DziewczynyDzięki za odwiedziny. Przepraszam że tak późno odpisuję ale czasu mi brakuje dosłownie na wszystko.Mam już płytki w kuchni. Spróbuję coś wstawić może po weekendzie (ach ta 1 Komunia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 29.05.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Reniu super te drzwiczki. Ja jeszcze nie mogę się zdecydować, blokuje mnie też nie ukrywam kasa i zastanawiam się nad invado taurus, ale nic nie wiem o tej firmie , a na forum tez niewiele o tym. Za to zamówiłam sobie oświetlenie wejściowe tzn. przy chodniku 6 lampek, 2 kinkiety przy drzwiach i z tyłu 2 na taras ( taki prezencik urodzinowy od Rodzinki) a co... Zamówiłam już teraz , bo u nas tam wieczorami ciemno jak...,ale dopiero zamontujemy jak zamieszkamy (sierpień, wrzesień) i jak będzie kompletne ogrodzenie. Pozdrowionka Sabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 02.06.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 02.06.2009 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Cześć Dziewczyny Miło, że jeszcze oprócz mnie tu ktoś zagląda Sabinka - co do drzwi wewnętrznych to ja też myslałm o Invado, ale lepszą opinię mają te które wzięłam. Przynajmniej na naszych terenach. No i Invado miało mniejszy wybór kolorów do tego typu drzwi co mi się podobały. Cenowo dobrze też wypadały DRE ale za to kolorów zupełnie nie mają do wyboru. Anulka - oczywiście podłoga w dolnej łazience jest szara. Też zauważyłam że mamy podobny gust, tylko że ja o niektórych rozwiązaniach to mogę pomarzyć, a Ty je realizujesz. Ale popatrzeć na swoje marzenia też miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 03.06.2009 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 .... Miło, że jeszcze oprócz mnie tu ktoś zagląda .... protestuję!! rzadko, bo rzadko ale ja zaglądam mam pewną prośbę jeśli możesz na PW wysłać mi info ile kosztuje Cię praca kafelkarza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 04.06.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Reniu łazieneczka wygląda pięknie.Mam nadzieję, że i moja brązowa będzie ładna. PozdrowionkaSabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 04.06.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 witaj Reniu ponieważ masz zrobienie odwodnienie wokół domu a u mnie tez się ono szykuje chciałam zapytać o kilka spraw.1)czy zbierasz wodę z rynien spustowych i jesli tak to jakie masz do tego przeznaczone rury2) ile masz studni drenarskich i o jakiej pojemnośic i jak pamietasz ile kosztowały to byłoby swietnie3) czy masz może również zrobiony drenaż wokół domu? a jesli tak to czy połaczyłaś go z rurami odprowadzającymi wodę z dachu. u mnie wykonawca liczy sobie 45 zł za mat+robocizne za odwodnienie(zebranie wody z dachu) ale dolicza też ok. 1000 zł za studzienkę. Wydaje mi sie że to b.drogo ta studzienka. jak tam Twoje ogrodzenie, skończone? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 04.06.2009 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 NaLeśnik, Aniołek77, małgosia2005 Dzięki za odwiedziny. Sabinka- ciekawa jestem Twojego projektu co do układu płytek. Masz już ułożone ? U mnie tak bardziej tradycyjnie -czyli układ poziomy ale nam sę bardzo podoba. Małgosia - mam zbierana wode z rynien z dachu i odprowadzana do rowów melioracyjnych rurami pcv o średnicy bodajże 10 lub 12 cm (w kolorze pomarańczowym).Nie podam Ci ceny bo płaciłam za kilka rzeczy w tym za dużą ilość klińca na podjazd więc nie potrafię wydzielić. I oczywiście bez faktury. Studzienki tzw. chłonnej nie mam zrobionej, ani żadnej innej a szkoda bo działki jest niezły kawałek. Nie mam też drenażu wokół domu i ciągle myślę czy to robić czy nie.Kolega robił m-c temu i wyszło mu 1800 zł przy czym obrys domu nieco mniejszy niz nasze Retro. Teraz żałuję że nie zrobiłam tego razem z rynnami bo szkoda mi znów grzebać koło domku gdzie jest już ubite wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 05.06.2009 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 dziekuje Reniu za odpowiedź nasz architekt który apatował dom przewidział drenaz z jednej jego strony. Na dobra sprawe dom stoi na pagórku i mogłoby w ogóle nie być, ale chyba jednak go zrobimy, bede spokojniejsza. Ja niestety nie mam rowu melioracyjnego i chyba powinnam miec te studzienki. widze że etap wykonczeniówki Cie wylańcza. U na sjest nieco inaczej nikt (jak na razie ) nie dorównał głupocie i niechlujstwie naszego murarza. Też mamy wpady, jednak mniejszego kalibru i negroźne. Zamówilismy drzwi zewnetrzne ale niestety trzeba na nie poczekać 7 tygodni. Wyzwaniem u nas będzie podjazd oraz cała robota zwiazana z jego uformowaniem, i stabilizacją bo dom na pagórku. Przymierzamy sie do łupka granitowego. cena do przełknięcia i wizualnie do zaakceptowania . pozdrawiam goska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 20.06.2009 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Kochani Mam prośbę do wszystkich od których dostaję prywatne wiadomości. Proszę zadawajcie te pytania na forum u mnie w komentarzach, gdyż są to bardzo często te same pytania i bardzo dużo czasu mi schodzi z udzielaniem każdemu z osobna odpowiedzi na priv. A z czasem u mnie jest ostatnio baaardzo krucho. Właściwie to mam go mniej niż pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daguska 23.06.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Witaj, bardzo duzo piszesz w dzienniku, zyczmy dobrej wykonczeniowki. Czy moglabys nam przeslac albo wkleic duuzo fotek okna tarasowego? jak sie otwiera, jakie ma wymiary, i jesli mozna - ile za nie placicliscie? Potrzebujemy inspiracji dla naszego! DZIEKUJEMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 27.06.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Witaj Reniu . Co u Ciebie??? Mam nadzieję, że ta wielka woda Was nie dosięgnęła. Masakra z tą pogodą, już mam dość tych deszczy. Piękna ta Twoja łazieneczka dolna i górna pomarańczowa. Muszę się przyznać , że płytki u Ciebie na podłodze w łazience były inspiracja i dla mnie. Jeśli chodzi o łazienkę górną, to chyba mamy podobne gusta, bo też chciałam ją zrobić w pomarańczu, a ściśle seria Sensual Coral Tonal z Paradyża. Napisz koniecznie co u Ciebie i sytuacji na podkarpaciu, chociaż to co pokazują w telewizji... Pozdrawiam Cię gorąco i życzę duuuuuuuużo słoneczka (zresztą sobie i innym też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 30.06.2009 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Dziewczyny Dziękuję za odwiedzinki. Mam teraz koszmarnie mało czasu na cokolwiek. Daguska- co do zdjęć okna tarasowego to postaram się to nadrobić. Zdjęcia zrobię może jutro ale kiedy je wkleję - nie wiem. Muszę jeszcze dokopać się do faktury sprzed roku niemal. Sabinka - radzę grzejniki zdjąć przed malowaniem. Znakomicie ułatwi temat. Idziesz jak burza - gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 03.07.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogibabu16 07.07.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Cześć Reniu, zajrzałam do Twojego dziennika i najbardziej co mnie zachwyciło to dach w Twoim ślicznym domku. Buduję dom podobny do Twojego z tego samego biura projektowego, dom nazywa się "Melodia". Za 2 tygodnie wchodzi wykonawca dachu i pozwliłam sobie wydrukować zdjęcie Twojego dachu aby pokazać na wzór mojemu wykonawcy - mam nadzieję, że się nie pogniewasz Chodzi mi o właśnie taki efekt "nisko opadającego" dachu. Mam do Ciebie pytanie, pamiętasz ile cm jest od górnej krawędzi okna do końca krokwi? Trzymam kciuki i kibicuję Ci przy wykończeniu domku, będe uważnie śledzić postepy prac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 08.07.2009 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Jogibabu16 Dziękuję za wizytację na budowie. Domek Melodia był naszym faworytem, zanim ukazał się nowy projekt Retro. Nie bardzo rozumiem co Ci mam podać. Czy chodzi Ci o to ile jest jeszcze muru nad oknem do stropu oraz jaka jest długość krokwi od oparcia na stropie w kierunku do okna ? Jeśli tak to postaram się dzisiaj to pomierzyć jak się przecisnę pomiędzy rusztowaniami panów od ocieplenia. I trzymam kciuki za Wasz dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogibabu16 08.07.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Jogibabu16 Dziękuję za wizytację na budowie. Domek Melodia był naszym faworytem, zanim ukazał się nowy projekt Retro. Nie bardzo rozumiem co Ci mam podać. Czy chodzi Ci o to ile jest jeszcze muru nad oknem do stropu oraz jaka jest długość krokwi od oparcia na stropie w kierunku do okna ? Jeśli tak to postaram się dzisiaj to pomierzyć jak się przecisnę pomiędzy rusztowaniami panów od ocieplenia. I trzymam kciuki za Wasz dach. Reniu, no tak, ja jak zwykle próbuje coś wytłumaczyć po swojemu nie chodzi mi o odległość od okna po sam dach tylko o to co widać jak patrzysz z przodu na domek o ten skrawek muru nad oknem do końca dachu ... chyba namieszałam... Reniu, tak " na oko" proszę popatrz, nie wciskaj się między rusztowanie, jeśli dobrze widzę na zdjęciu to tam widać niecałą wysokosć 1 pustaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts