ponury63 16.08.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 [wpis przeniesiony z dziennika budowy] witam!podziwiam wasze schody.jesli mozna to ile was wyniosly te schody.Dzieki http://forum.muratordom.pl/uzytkownik79989.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 19.08.2009 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Witam Serdecznie dziękuję za odwiedzinki podczas mojej nieobecności - Kasiulakp oraz segab1. Kasiulakkp - super Wam idzie. Segab1- schody kosztowały nas 7700 u lokalnego stolarza, którego bardzo polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 20.08.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Witam!!!! Pierwszy raz dziś zajrzałam do twojego dziennika. Gratuluje już tego etapu budowy oraz dobrego gustu. Mam jedno pytanko, bardzo podoba mi się kolor elewacji proszę o nazwę i numerek, tej przy oknach także. Pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 22.08.2009 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Cześć dorusia. Cieszę się że Ci si podoba kolor. Jest to tynk silikatowy firmy Sempre. Kolor na domku 218, a opasek początkowo był 216 ale że nie było żadnej różnicy to panowie nam dokładali tak na oko barwnika. W sumie to nie wiem jaki. Podobno aby było widać różnicę trzeba wziąść kilka numerów inny odcień a nie tylko 2 jak my na początku. Cały czas się uczymy. Agaz 75- co do decyzji o zmianie w projekcie to lepiej abyście oboje byli zgodni. Gdybym dzisiaj kupowała ten projekt to też podjęłabym taką samą decyzję. Dzięki temu że garaż jest wydłużony domek ma ciekawe i przytulne miejsce przy wejściu na ganek. My planujemy tam postawić komplet z wikliny. Jedyna rzecz jaką bym zrobiła to dałabym w garażu jeszcze 1 okno właśnie z tej strony i na nim stałaby jakaś ładna doniczka np. z pelargonią. U nas jest to strona zachodnia więc bardzo doświetliłoby garaż, bo okno w garażu mamy od północy. zapraszmy do nas na obejrzenie domu. Gości z Opola już mieliśmy więc da się ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 22.08.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Witaj Reniu. Cóż mogę napisać schody rewelka, kolor elewacji i w ogóle cały domek z zew. prezentuje się baardzo baaaaaardzo..., drzwi super. Ja jak będę mogła chwilkę odetchnąć wkleję nowe etapy. Powoli wychodzimy na prostą-chociaż przez naszego paparucha od kuchni wszystko się przesunęło z malowaniem i w ogóle. Jestem ciekawe następnych-tych najprzyjemniejszych (umeblowania) etapów- a później to już co nam pozostaje cieszyć się przytulnymi kątkami Pozdrawiamy serdecznie Sabina i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 22.08.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 23.08.2009 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Dzięki dziewczyny za wizytację. Hmmm. Tylko mebelki. Jak dla nas to aż, bo kasa pusta. Wybierzemy chyba wariant ze sprzedażą jednego mieszkania i sprowadzimy się na Boże Narodzenie. Z bloku nie chcemy brać prawie nic. Zreszta niewiele się nada. Jak narazie czekamy na zieloną trawkę... jeszcze jakieś 20 dni. Sabinka - proszę pokaż co u Was!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 23.08.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 cześć Reniu gratuluje postępów w wykończeniówce. Ponieważ posiałaś trawę (czyli jesteś kobietą bardziej doświadczoną w działanich ogrodowych) miałabym kilka pytań. Czy Twoim zdaniem po zdjęciu ziemi ok. 5 cm (wierzchnia warstwa czyli trawa) wymagane jest jeszcze rozpulchnienia ziemi glebowgryzarką i jeśli tak to przed dostarczeniem nowej ziemi (bo mamy zamiar dać na wierzch trochę lepszej) czy po?. U nas 5 godz jeżdziła kopara żeby zniwelować teren. Przy okazji zdjęła ziemie z trawą bo były takie chaszcze że nie dalibyśmy rady. I co dalej?? pzdr gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 24.08.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witaj Reniu, dziękuję za odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 24.08.2009 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Małgosiu, sądzę, że wszystko zależy od tego ile ziemi będziesz nadsypywać. U nas to było dosłownie na 2 cm, bo przy tak dużej działce i tak koszty ziemi nas powalają. Jeśli macie zdjętą ziemię to ja bym na to sypała teraz tę nawiezioną, pod warunkiem, że będzie jej grubsza warstwa, czyli ponad 7-10 cm. A jeśli warstwa będzie cieńsza, to najpierw zaorajcie lub zbronujcie. My pierwszą orkę robilismy rok temu. Potem wiosna kolejną. Po kazdej wychodziły miliony chwastów. I za każdym razem tępiliśmy je rundapem. Potem zbieranie tych suchych badyli, palenie. Mam nadzieję, że jak wzejdzie trawa to będzie nam o tyle lżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 27.08.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Witam ! Masz bardzo ładne płytki w kuchni (mam chyba takie same ) mają jedną podstawową zaletę - są wiecznie czyste , dopiero podczas odkurzania odkurzaczem "słychać" pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 29.08.2009 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Agnie-cha W tych płytkach to ja jestem zakochana od wielu lat. Mam prawie identyczne w mieszkaniu. I tak długo ich szukałam aż znalazłam bardzo podobne. Nazywaja się Aranjuez Crema. Oprócz tego, że nie widać na nich brudu to cały czas wyglądają jakby były świeżo wymyte. Takie dla zmęczonych dospodyń..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 06.09.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Piękny domek, chyba jeden z pierwszych Retro w tak zaawansowanym stanie. Jeśli to nie tajemnica, możesz podać rząd wielkości, ile was kosztowało doprowadzenie budowy do tego etapu. Można zmieścić się w 400 tys? (oczywiście bez kosztów działki).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 13.09.2009 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 cześć piogron Szczerze Ci powiem, że nie wiem ile na dziś nas to kosztowało. Od wiosny przestałam sumować faktury i tylko je wkładam do segregatora. Jest ich straszna ilość. Zbieram się do podsumowania wszystkiego bo chcę wystąpić do US o zwrot VAT-u . Ale kiedy to będzie...... nie wiem. Może za m-c. A z czasem ciągle krucho. A teraz doszedł jeszcze trawnik do starych obowiązków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 18.09.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 gratuluje my juz mamy numer domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 20.09.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Reniu GRATULACJE WIELKIE!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 20.09.2009 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Cześć dziewczyny No u nas do zamieszkania to jeszcze kawałek drogi. ( a raczej kasy). Ale wreszcie można odsapnąć od urzędów. Chyba musimy określić jakiś dzień przeprowadzki chodźby po to aby pilnować nasadzeń. Anulka - gratulacje tak fajnego numerku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 20.09.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Kurcze Ty już masz taki ogród!!?? ....super Jedyne z czym ewentualnie bym polemizował to dlaczego w dwóch rzędach po płocie iglaki wysadzone?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 20.09.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Renia - ogród zapowiada się fajny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 21.09.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts