reniaS 21.09.2009 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Na Leśnik - to nie są dwa rzędy. To nawet w przebłyskach są trzy ale tak na mijankę. Jak jedno jest w 1 rzędzie to potem kolejne do przodu wystąp. Zamysł jest taki, że mamy mieć zasłonę od ulicy piętrową. Nie podobają się nam szpalery. Widzieliśmy taki jak nasz "żywopłot" kilkuletni i wyglądał niesamowicie, roślinki wrasały w siebie, jednocześnie tworząc bardzo ciekawą kompozycję od strony domu ( zarówno kształtem jak i kolorem). No i jeszcze jeden plus - jak się jakaś nie przyjmie lub zachoruje (odpukać) to tak nie gryzie w oczy jak przy szpalerze. Wykopiemy (odpukać) i posadzimy nową. Anulka- dopiero wieczorkiem mogę Ci odpisać. Nie mam pojęcia. Są na fundamencie około 25 cm. Jak stoję przed nim to jest wyższy odemnie ( 170 cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 22.09.2009 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 AnulkaWysokość słupka klinkierowego - bez daszka i fundamentu - 160 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 22.09.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 24.09.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Reniu ale u Was tempo Z roslinkami (ich rozmieszczeniem) to sie zgadzam. Nie wszystko pod linijke. Fajnie to wszystko wygląda, roslinki, trawka. Gratulacje pozdrawiam gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 12.10.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Reniu sprzet w kuchni mam whirlpool tj.lodowke,piekarnik, mikrowele,plyte indukcyjna,okap candy,zmywarke boscha i poki co jestem zadowolona, ale to chyba za krotko zeby cos powiedziec wiecej-mysle ze tak po roku dwoch bedzie wiadome co sie sprawdzilo a co jest do bani w lazienkach mam baterie grohe i hansgrohe polecona przez na prawde dobrego fachowca wod-kan. pomimo tego iz mamy zmiekczacz wody zamontowany na wode w calym domu, to wlasnie te firme polecil, jako gwarant bezawaryjnosci i funkcjonalnosci na dlugie lata.Oczywiscie nie bralam baterii tych najdrozszych, ale po dobrych cenach z 30% rabatem (po znajomosci). Armature jak zauwazylam mamy podobna z Roci, osprzet elektryczny na dole Berker, a na gorze i w garazu Simon - prezentuje sie calkiem calkiem...kolor aluminium. Jak bede mogla (brak niestety u nas na odludziu internetu)wkleje zdjecia Pozdrowionka Sabina P.S. Macie piekny plot!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 12.10.2009 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Dzięki Sabinko za odpowiedź. Co do baterii to my też nie żałowaliśmy na nie. Mamy z firmy Hansa. Seria Stella. Tanie nie były ale ponoć dożywotnia gwarancja Do kuchni raczej wezmę Boscha - płytę, piekarnik i mikrowelę. Co do lodówki jeszcze się nie zdecydowałam. I znów wychodzi tragedia w małym mieście. Nic nie ma aby obejrzeć i wybrać. A ja tak nie umiem wszystkiego w internecie. Muszę dotknąć . Musimy umeblowac wszystkie pokoje więc mam teraz mały młynek z szukaniem mebli do pokoi dzieci i naszych. Mamy nadzieję że długo nie potrwa nasz ścisk w jednym pokoiku w mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona80 23.10.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Reniu mam pytanko: poniewaz my tez budujemy Retro w zmieninej wersji- jak Twój- jak rozplanowałas spiżarkę? My w planach mamy drzwi przesuwane na środku bo chciałam po bokach zrobic półeczki, ale zapomniałam o oknie ... i nie bardzo wiem co z tym zrobić. Poza tym w spiżarce raczej powinno być ciemno i okno nie jest chyba wskazane... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 26.10.2009 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Iwona80 - dzięki że zajrzałaś. Nie wiem na jakim jesteś etapie budowy. Gdybym drugi raz budowała retro to napewno przesunęłabym oba okna ( z wiatrołapu i spiżarni) bliżej drzwi wejściowych. W wiatrołapie znacznie ułatwiołoby to zabudowę szafy wnękowej o głębokości minimum 60 cm, a w spiżarni - budowę półek przy ścianie wspólnej z kuchnią. A jak planuję ? Drzwi suwane zachodzące na ścianę w spiżarni i narazie tę właśnie ścianę zostawiam pustą. Ściana na wprost będzie zabudowana regałem o wysokości ponad 2 metry (skośnie dochodzi do ściany przy parapecie). Pierwsza półka na wysokości 50 cm aby wsunąć zgrzewki z wodą, potem kolejne co 40 cm. Głębokośc półek - 40 cm. Regał się robi u stolarza ( taniej w Ikea - ale mam za daleko). Co do okna w spiżarni - u mnie jest ono od strony północno zachodniej i cieszę się - że jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona80 26.10.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Super- dzięki az odpowiedź Pomyślimy z tymi oknami. My mamy wylane fundamenty, a resztę robót planujemy na wiosnę. Do dziennika zaglądam często- to nie był mój pierwszy raz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 28.10.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witaj Reniu !!!! Ślicznie to Wasze retro wyszło Ten dm był moim nr 1 przy wyborze projektu, ale chciałam dokonać w nim pewnych zmian aż trafiłam na Natalie i ona własnie w oryginale miała to co chciałam zmienić w Retro nie mniej jednak RETRO JEST SUPER Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 29.10.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Witaj Reniu Twoja uwaga co do dolnej łazienki jest słuszna, maleńka BYŁA bo ją powiększyłam kosztem pomieszczenia gospodarczego. Teraz ma 8 m2 wiec myślę że wygląd jej będzie całkiem inny. Pozdrawiam i będę śledzić Waszą przeprowadzkę w końcu już blizej niż dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 05.11.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Fajna kostka będzie super pasować do elewacji Waszego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 11.11.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 piękny domek! a o schodach to nawet nie wspomnę wnętrza super! kiedy planowana przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.11.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 [z dziennika budowy ] To właściwie zostało już napisane w architekturze i projektach, ale w dzienniku powtorzone, więc wklejam ReniaS- dzięki za odpowiedź w sprawie bramy garażowej. W projekcie wg. naszej koncepcji mamy podniesioną podłogę w garażu o te 30 cm, a więc wszystkie podłogi są na jednym poziomie. Reniu- ile zamówiłaś więżby (w kubikach) i czy do podanych w projekcie długości belek dodawałaś jakiś zapas? Po wydłużeniu garażu na pewno jest tych belek więcej- może masz gdzieś szczegółowe zestawienie? Pozdrawiamy wszystkich serdecznie i życzymy spokojnej nocy. Witaj Reniu. Po "króciutkiej" przerwie na poród wracam chwilowo na forum. Gratuluję Reniu postępów i pomysłów. Bardzo ładnie to wszystko się rysuje. W takim tempie wprowadzicie się na Święta-super!!! Ja już sie nie mogę doczekać Świąt, chociaż nasze te pierwsze będą się raczej kręciły wokół naszego Smerfka-Wiktorka. Będę co jakiś czas zaglądać na forum, żeby śledzić Wasze postępy, więc proszę o jak najwięcej zdjęć ) Na razie muszę kończyć , bo zaraz pewnie obudzi się mój Maluszek. Pozdrawiamy Was serdecznie i zyczymy szybkiego ukończenia prac. http://forum.muratordom.pl/uzytkownik73251.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 15.11.2009 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Sabinka Wiktorek - śliczne imię. Nasz młody sąsiad też ma tak na imię. Mam nadzieję, że Wasz synek chowa się zdrowo i daje mamie chodź na chwilkę odpocząć od siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skalniaczek 15.11.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Hej, czy mogę Cię prosić o więcej zdjęć dolnej łazienki. Jakiej firmy są te płyteczki. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 16.11.2009 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Cześć Skalniaczku Chętnie dodam więcej zdjęć dolnej łazienki jak zrobię więcej zdjęć. To płytki z firmy Opoczno, seria Organza. My jestesmy w nich niemal zakochani. Planuję dodatki w kolorze seledynowym. Już nawet mam kilka drobiazgów. Dzieki za wizytę na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skalniaczek 16.11.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Witaj Reniu! Bardzo Ci dziękuję. Będę czekać z niecierpliwością.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 17.11.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Reniu widze, że wprowadzka blisko coraz bliżej gratuluję. Super te szafy.Wiem, wiem teraz kasa idzie jak woda. My też nie mamy wszystkiego wykończonego-brakuje nam szafek pod umywalki w łazienkach,kinkietów,lamp kompletu do salonu,sypialni i na górze nad schodami, wypoczynku w salonie, a wkoło domu opaski, ogrodzenia (na razie prowizorka),ogród moooooooooże na wiosnę (zależy od kasy). Co do Wiktorka nawet mi fajnie śpi (tfu tfu...), co by nie zapeszyć budzi się dwa razy w nocy na karmienie i przewijanie - nawet pośpimy, a w ciągu dnia różnie to bywa, ale już powoli załapuje swój rytm, więc myslę, że będzie coraz lepiej Będę śledzić dalej postępy u Ciebie. Pozdrawiamy Sabina,Piotr i Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 18.11.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 witaj Reniu ale noowych fajnych rzeczy u was przybywa. Kiedy przeprowadzacie się (na Święta??).Pochwal się kostką przed domem. U nas trwają prace przez domem. To znaczy był lekki zastój ale w piątek ciąg dalszy frontowego ogrodzenia. Kupiliśmy przęsła firmy betafence prestige - kolor zielony. Zobaczymy jak to wyjdzie. pozdrawiam ciepło i trzymam kciuki za dalsze wykańczanie domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts