Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do RETRO.... czyli przygoda życia ?!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 371
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Małgosiu - marzymy aby przeprowadzka była jak najszybciej ale teraz zależy to od mebli kuchennych. Jak zdążą to my wchodzimy od razu. :lol:

Skalniaczku - co do koloru tynku to nie pamiętam , ale chyba podawałam w dzienniku numer koloru (napewno był z firmy sempre). Jak nie znajdziesz to daj znać spróbuję poszukać ale teraz jesteśmy już prawie na walizkach i ciężko czasami coś znaleźć.

Sąsiadowi który buduje koło nas też się tynk bardzo spodobał i dobrał prawie idealnie z firmy fast, ale koloru też nie znam.

Ok, poszukam w dzienniku tego koloru. A tymczasem dziękuję za zdjęcia łazienki.

Cóż.... nie da się ukryć, że jest boska. I nawet jeśli jest brudna to kolorystyka płytek sprawia że tego absolutnie nie widać.

Wspaniała!!!!!

Jeśli nie masz nic przeciwko, bardzo bym chciała sobie skopiować te zdjęcia do mojego dziennka. Tak dla pamięci, że jest tak cudna.

Pozdrawiam,

Witaj Reniu!

Bardzo Ci dziękuję za zgodę na powielanie fotek! :lol: .

I dzięki za nr tynku.

No ale teraz to twoja chata mnie powaliła na kolana. Szczęka opada.

Po ułożeniu kostki wygląda super!

No chyba nie będziecie długo czekać, że tam się już na dobre zadomowić :lol: .

Czekam na nowe wieści i fotki!

Pozdrawiam,

Aga

• 4 weeks później...

tosinek, małgosia2005, nalesnik, Madzia1976

Serdecznie dziękuję za życzenia.

Jak narazie snów nie mamy ( odsypiamy przeprowadzkę :wink: )

Nocka przy minus 20 minęła w ciepełku. Wiatry hulają w kominie a my szykujemy sie do Świąt. Choinka (żywa - w donicy ) czeka na ubranko.

Prawie wszystkie kartony rozpakowane (jeszcze tylko 3 ..), ale nadal tkwię w przekonaniu że one się rozmnażają 8) :lol:

Brakuje oczywiście mnóstwa rzeczy , ale ... to szczegóły. bez firanek, zasłon i kinkietów da się mieszkać. Wszystko działa bez zarzutu.

Teraz trzeba się nauczyć gdzie co jest i nazywać Retro domem a nie budową.

• 2 weeks później...

Reniuserdecznie gratulujemy przeprowadzki Tobie i całej Rodzince.Życzymy samych pieknych chwil na nowym miejscu.

Hmm...troszke szkoda, że już skończylismy budowy, bo kto teraz będzie nam tak radzil jak Ty ? ;), chyba że otworzymy nowy wątek i będziemy opisywać dalej nasze wykańczanie. U nas zostało tego sporo lampy , kinkiety, cały ogród... oj nie wiem co tam jeszcze.

Ja też musze troszke nadrobić i wkleić pare zdjęć z zimowego domku-juz wkrótce.

Pozdrowionka

Sabina,Piotr i Wiktorek[/b]

• 4 weeks później...

Oldzia, Anulka

Dzięki.

Co do podłogi to merbau. Jak narazie kurzy sie okropnie wszędzie. Nie nadążam ze sprzątaniem w całym domu. Podobno tak jest przez pierwsze pół roku. Ciemna podłoga wymaga pracy. Faktycznie widać na niej zdecydowanie więcej niż mi się wydawało że będzie (na górze jest jasna i ciut lepiej to wygląda) . Ale wygląd podłogi rekompensuje poświęcony czas. 8) 8)

Za to płytki w holu i kuchni są cudowne w tym względzie.

Zdjęcia kuchni i nie tylko zrobiłam, tylko coś mi nie chcą się zgrać. :evil: Spróbuję dziś nad nimi popracowac i jutro coś wrzucić. Bez internetu jak bez ręki (prawej).

Mieszka się naprawdę fajnie. Dom trzyma ciepło i to długo. Reszta lamp czeka na montaż. Karnisze, zasłony, okap - do kupienia. Ech. Mnóstwo rzeczy jeszcze przed nami. Ale już u siebie.

Powolutku.

Hmmmm mówisz ciężko o czystość z podłogą, ale jej wygląd faktycznie chyba wszystko rekompensuje :roll: :) bynajmniej na zdjęciach wygląda super!!! :D decydując się na taki kolor, trzeba od razu zaopatrzyć się w dobrego mopa, który czyni cuda :D :wink:

A co do kuchni i reszty pomieszczeń, to oczywiście czekamy na zdjęcia z niecierpliwością :wink: :wink:

Jak miło popatrzeć i wyostrzyć wyobraźnię, jak to kiedyś będzie...... :roll: :roll: :roll: :roll: mimo wielu braków- o których piszesz i tak jest PIĘKNIE i PRZYTULNIE :D :D korzystając z okazji, chciałam zapytać czy komplet wypoczynkowy jest ze skóry? jaki jest w użytkowaniu? brudzi się? jest wiele rzeczy w Twoim domu, co chciałabym widzieć u siebie, ale nie do końca jestem przekonana co do praktyczności..... :roll: :roll: dlatego podpytuje :oops: :wink: :wink:

ale tak to już chyba jest w życiu - to co Piękne i cieszy oko - wymaga pracy i poświęcenia!? :roll: :roll: :roll:

pozdrawiam