Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do RETRO.... czyli przygoda życia ?!

Recommended Posts

Reniu

szczerze mówiąc musze sprawdzić tę wysokośc styropianu:oops: . Jak będe na budowie to się przypatrze.

Jeszcze nad kwestią klinkieru sie nie zastanawiałam (gdzie mnie do Twojego etapu) ale wydaje mi się że klinkier lepiej wygladałby jak sie go położy od powierzchni ziemi (nie od tych 30 cm). Jak zaczniesz na wysokości 30 cm to trochę to "skróci" budynek.

Zapytam kierbuda jak on to planuje :wink:

mam nadzieje że dobrze zrozumiałam Twój problem

pozdr goska

• Odpowiedzi 371
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Yreq, Małgosia i Anulka - Dzięki dziewczyny .

Małgosia - co do przypór to są pod nie zrobione fundamenty i wyłożone są styropianem. rety ile tam betonu poszło.A reszta do zrobienia z tego co mi mówił szef ekipy - potem. Ale kiedy - nie wiem.

Aniu- co do betonu na strop to poszły mi 4 gruchy ale ile dokładnie to po pracy sprawdzę i napiszę. Ale mało nie było bo tak jak pisałam pogrubiliśmy strop nad salonem aż do 16 cm , a nad resztą do 12 cm - 14 cm.

Czy któraś z Was zmieniała kąt nachylenia dachu z 35 st. na inny?

Aniu - a co u Ciebie słychać ? Szalują ten strop czy już zalali ?

Małgosiu - jak tam leci ?

Aniu

Jeśli możesz to podaj mi tę cenę ( na priv) i napisz za co ona jest. Szczerze to ja też się boję tej wyceny. Wiem że mało nie będzie. Cała kanalizacja, woda, ogrzewanie z piecem, grzejnikami, plus podłogówka plus ten kanałowy.

Jaki piec bierzesz ? Ja myślę o jednofunkcyjnym kondensacyjnym z zasobnikiem. Ale jakiej firmy , nie wiem.

Ja niestety w pracy co drugi tydzień jestem do 18-ej. Więc też mam dość jak wracam. A teraz jeszcze 2 dzieci na głowie. :wink:

A co do betonu to u Ciebie napewno będzie inaczej (dużo mniej) bo masz terivę.

cześć

:D u nas szalunki systemowe założone, dziasiaj ma przyjechac grucha z betonem. nie wiem czy już przyjechała :-?

w między czasie (gdy wylewna ściana bedzie schła do środy) zagęszczany będzie piach na fundament i murowany komin.

a propos tych instalacji, kiedyś zrobiłam takie rozeznanie w linkach forumowiczów ile płacili za to, wiela to było... :cry: , nie mam przy sobie tej kartki ...ale juz psychicznie jestem przygotowana na dużą sumę.

Psychicznie juz troche odżyłam. Robota jakoś idzie na budowie:wink: , egzamin zdany, praca podypl napisana. UFFF

pzdr gośka

Cześć Amtla. Cieszę się, że do mnie zajrzałaś.

:) Dachówka to Rupp Ceramika Sirius 13 - kolor ceglany.

Rynny zaś z firmy Ruuki. To nie ja dobierałam kolor rynien ale szef firmy która mi ten domek buduje.

A klinkier nie pamiętam nazwy za to wklejam dziś jego zdjęcia w dzienniku.

Bardzo się cieszę Kakusek z wizyty u mnie.

Z ekipą to zobaczę się dopiero po wczasach ale oczywiście spytam.

Małgosiu

Co na dół ??? Sama nie wiem. Zobaczmy. Narazie ciężko mi idzie podejmowanie takich decyzji. Nie mam wyobraźni. :( A czy kasy na klinkier starczy - też nie wiem.