Anulkaa 14.01.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 14.01.2009 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Dobry wieczór Anulka Do projektu kominka przekonał mnie mój mąż, który jest teraz najmniej przekonany, że o to Mu chodziło. Panowie to chyba mają problem z wyobraźnią przestrzenną. Jutro ma być skończony to Wam pokażę jak wyszedł. Czas pokaże czy będziemy coś korygować czy zostawimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 14.01.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Witaj Reniu Twój kominek pięknieje, a ja stanęłam przed nie lada dylematem. Chciałam się Ciebie poradzić, bo może Ty już masz to rozplanowane? Konkretnie chodzi mi o łączenia płytek lub desek między wiatrołapem, holem, salonem i kuchnią tzn. czy planujesz mieć wszystko w płytkach na dole i czy będą te same w wiatrołapie, holu i kuchni? (nie przypominam sobie, czy masz wszędzie podłogówkę), czy może myślałaś nad łączeniem salonu w desce z kuchnią i w jaki sposób? Nie wiem wiesz, cały czas mam dylemat bo podłogówkę robimy tylko w wiatrołapie + garderobie po lewej, holu oraz w kuchni (no i w łazience, ale tam wiadomo inne płytki) i nie wiem, wydaje mi się , że ładnie wyglądałaby ta sama płytka w wiatrołapie, holu z przejściem do kuchni, no i wreszcie w kuchni, a w salonie deska.Tworzyłoby to fajną przestrzeń. Co o tym myślisz? Będę bardzo wdzięczna za cenną radę zresztą jak zawsze Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 15.01.2009 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 SabinkaPlanujemy takie same płytki w kuchni, holu oraz wiatrołapie.Na łączenia tego z drewnem w salonie myslę kupić pasy dylatacyjne które ma w swojej ofercie Barlinek. Nie chcę dawać listew. A jak wyjdzie - zobaczymy.Cały salon w desce (oprócz małej listwy 30 cm przed kominkiem - ta będzie z granitu tego co kominek).A co u Ciebie słychać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 15.01.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Witaj Kochana Co u mnie słychać ? praktycznie bez zmian, czyli w ciągłym pędzie! W życiu tyle czasu nie przesiedziałam przed internetem, bo jeździć na razie nie mam za bardzo czasu, żeby cosik obejrzeć w sklepach. Wertuje strona po stronie , na forum muratora jestem codziennie. Jestem na etapie planowania pomieszczeń tzn. jakie płytki, sprzęt, osprzęt etc.Od lutego znowu mi się zacznie ostra jazda z egzaminami na studiach, a jeszcze muszę pracę licencjacką napisać, a sama wiesz jak jest przy budowie Tak więc na mojego mężusia spadło doglądanie budowy (teraz jestem tam bardzo rzadko, więc też zdjęć za bardzo nie mam) chociaż mamy już otynkowaną górę i tynkują dół. Na całe szczęście są teraz znośne temperatury.Elektryka zrobiona, w lutym na początku myślę będzie centralne-nie wiem co znowu będzie z kolejną transzą w banku???-nasz "doradca" zmienił pracę, tak więc jak widzisz jak nie urok, to sra... Można się przyzwyczaić Ale małymi kroczkami idziemy do przodu, a to chyba najważniejsze:) Bardzo lubię zaglądać do Twojego dzienniczka, bo tam widzę kolejne "swoje" etapy budowy Siedzę teraz i szukam gresu na podłogę do wiatrołapu, holu i kuchni. Może masz jakieś ciekawe stronki??? najbardziej podoba mi się płytka dużego formatu 30x60 lub 60x60 kolor beżowy, jasna kawa z mlekiem coś jak ARIZONA BEIGE z http://www.zirconio.es Jak tam kominek??? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 16.01.2009 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Sabinka Też coś tam szukam w internecie, ale jestem z tych co jak nie zobaczą na własne oczy to nie kupią. Komputer nigdy nie odzwierciedla dokładnie koloru, a tym bardziej faktury. Pewnie zwolnimy tempo wykończeniówki, bo spadły ceny mieszkań a chcemy sprzedac nasze - jeszcze nie wiemy czy jedno czy oba. Tak więc nie spieszymy się zbytnio. Co do kredytu to wzięliśmy w 2 częściach i teraz trzymam na lokacie. Zarabiam niemal na ratę (9,5 %), zwłaszcza, że po korekcie oprocentowania (spadek na 1,6 % w CHF) nie jest ona duża, co bardzo nas cieszy. Gorzej ze wzrostem kursu franka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 16.01.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Witaj Reniu Po 1 kominek REWELACJA właśnie taki całkiem prosty nie wymyślaty mi się marzy i na pewno będziemy też robić kominek od razu. Po 2 - z tym frankiem to rzeczywiście horror- trzeba mieć niezłe nerwy;) Masz rację komputer nie oddaje kolorów płytek, ale chcę ograniczyć do minimum moje "wędrówki" po sklepach, jak pisałam ze względu na brak czasu a jak już coś mi wpadnie w oko, to wtedy podjadę i do sklepu i zobaczę, chociaż pewnie i tak większość będę zamawiać przez internet, bo o wiele taniej nawet 30-40 zł na płytce - to dużo! Dzisiaj poczyniłam postępy jeżeli chodzi o rozrysowanie płytek na podłogach w wiatroł., gard., holu i kuchni. Chciałam zobaczyć jak ładniej, czy płytka 30x60, czy 60x60 i na papierze milimetrowym elegancko wszystko wychodzi - mam taką nadzieję, że dobrze policzyłam Tym sposobem znam mniej więcej koszt płytek na parterze wraz z łazienką. Zaraz siadam dalej do moich "wypocin";) Pozdrawiam gorąco. Będziemy w kontakcie pa pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 18.01.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 18.01.2009 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Sabinka, Anulka Wielkie dzięki za słowa uznania dla kominka. Mnie też się bardzo podoba. I mam nadzieję, że i moja druga połówka się bardziej przekona. Jest przede wszystkim perfekcyjnie wykonany. Odpalamy go za 2 tygodnie jak sobie wszystko podeschnie. Anulka Pochwal się proszę jak tam Twoje płytki i inne tematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 18.01.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 18.01.2009 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 AnulkaJak masz chwilkę to wrzuć zdjęcia z poddasza. U mnie mają zaczynać z regipsami za 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 19.01.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 19.01.2009 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Aniu Trzymam kciuki aby tylko na tym zdarzeniu się skończyło. Pewnie jacyś gówniarze. Ja też drżę przez złodziejami, zwłaszcza, że nie mam alarmu ani ogrodzenia. Liczę na sąsiadów, okolicę i okna antywłamaniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 20.01.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Witaj Reniu. Gratuluję faktycznie cena za podłogę super, ja chyba będę musiała troszkę spuścić z tonu jeżeli chodzi o deskę na dół, bo trochę to jednak wyniesie. Ja naliczyłam 24m2, bo dookoła chcę zrobić "komunikację" z płytek takich jak w kuchni, żeby to jakoś połączyć 2000 zł za sam salon-to trochę dużo (bynajmniej dla mnie) niestety, no chyba że trafię w totka Za kafle, które wybrałam na cały dół to kwota ok. 5000 zł + łazienka 3000 zł brrrrr... ale to brzmi, a gdzie reszta. Pozdrowionka napiszę może jeszcze wieczorkiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 21.01.2009 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Sabinka. Za kafle 5000 ??? No to przyszalałaś. To pochwal się co takiego ślicznego wybrałaś. I gdzie je kładziesz ? Ja wezmę na podłogę kafle chyba hiszpańskie po 64 zł/ metr. Więc wyjdą mnie 2560 zł.Wiesz ..... w Muratorze jest taki prosty sposób policzenia średnich kosztów położenia płytek - cena płytek x 3. (robocizna plus materiały).Przeraża mnie to wyliczenie ale obawiam się , że tak może wyjść - plus - minus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 22.01.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Witaj Reniu Ale mi teraz zabiłaś klina. Wiesz moje wybrane wstępnie kafle to Nowa Gala Marmi Moderni ecru 60x60 (znalazłam je po długim "ślęczeniu" na forum muratora u jednego z budujących-bardzo mię spodobały) Szukałam czegoś co by mi się podobało w przystępnej cenie z zagranicznych płytek, ale nic nie znalazłam , a Ty piszesz , że hiszpańskie w takiej cenie ??? dla mnie bomba, tylko napisz gdzie one są? Jak już pisałam płytki daję do wiatrołapu, obok do garderoby, holu, kuchni i salon dookoła. Noooo... trochę tego wyszło, ale jeszcze sprawdzę, bo jak mi napisałaś, to już sama nie wiem, czy się nie pomyliłam. Będę czekać niecierpliwie na Twoje wskazówki, a za chwilę jeszcze raz sobie to przeliczę i później napiszę . Pozdrowionka. Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 22.01.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Witaj Reniu ponownie Niestety tak mi wychodzi, wszystko dobrze policzyłam, ale te płytki kosztują niestety trochę więcej ok.115 zł, a te do łazienki ok 75 zł i te dekory zabijają. Nie ma ich dużo, ale za sztukę trzeba dać 40 zł Czekam czekam.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 29.01.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam Bardzo dziękuje za info dot. kominka. Ciekawy prowadzisz dziennik, na pewno będę teraz częściej tu zaglądał i pewnie jakieś rozwiązania podpatrzę choć budujemy zupełnie inne domy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 30.01.2009 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Witaj naLeśnik Ja Twój dzienniek też już podglądam. Zapraszam częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mik-duś 31.01.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Witaj Reniu, mama pytanie: Czy jest możliwa instalacja kabiny prysznicowej w górnej łazience?Czy skosy i usytuowanie łazienki na to pozwala?Może być nawet taka kabina, że wszędzie ściany w kaflach i tylko drzwi wstawione. Mężowi bardzo zależy na kabinie, a ja nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić.Bardzo proszę o pomoc. Chciałam również dodać, że kominek piękny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts