adam2007 20.05.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witam, Ponieważ w przyszłym tygodniu beda mi zakładali gaz koszty u mnie przedstawiają się następująco : - opłata w gazowni ok. 2120 pln- instalacja przez tą samą firmę wraz z projektem i całą dokumentacją ok. 4100 pln netto + 7% Vat jeśli potrzebuje fakturę. Czyli w sumie ok. 6300 pln Rozbicie : za punkt w domu biorą 500 pln ( 2 punkty: piec i kuchenka)za mapkę i projekt 940 plnskrzynka w ulicy 740 plnskrzynka od domu bedzie ok. 10 m ,może krócej.Zostają materiały , rurki, złącza i robocizna,geodeta ok. 1400pln. Pani - zreszta bardzo mila z tej firmy powiedziała ,że jakbym miał gazownika to dodatkowo by musiał zapłacic za geodetę i projekt bo oni robią projekt wg. gazowni - jakoś tak. Generalnie chyba pójdę w to ,żeby cała ta firma zrobiła mi przyłącze. są niedaleko , w razie czego dzownie i przyjeżdzają. Szukać teraz kogoś, mapy,geodetów i inne pierdoły żeby zaoszczedzic 500 pln to nie ma sensu.a i na paliwo i telefony wydam więc to też koszt. Co o tym myślicie lub jak było w waszym przypadku ? Pozdrawiam,Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 29.05.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 podłączam się pod pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 29.05.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Mi Gaz Media oddział Wołomin wykonanie instalacji gazowej tez na dwa punkty: jeden w kuchni drugi w kotłowni do pieca wycenił na 5.500 brutto. Wchodzi w to: skrzynka w ulicy, wykonanie instalacji od skrzynki do domu (łącznie jakieś 45m) z materiałami i robocizna, odbior geodety. Projekt wykonania instalacji gazowej kosztował mnie w gaz media tez 940 zł. Jesli chodzi o zalatwianie spraw samemu, to da sie podobno zejsc z kosztow nawet o 1 tyś. Tylko w tym wariancie trzeba samemu jezdzic z całą dokumentacja do różnych urzędów, czekać na decyzję, pozniej dostarczac ja do innych organow i tak w kółko. Szczescie spotaka tego, kto w urzędzie nie będzie musiał się przy okazji uzerać I taka moja uwaga na marginesie... najlepiej jak instalacje wykonaja ludzie, ktorzy sie znaja z tymi z gazowni.... pozniej przynajmniej nie ma problemów i zbędnego przedłużania odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 29.05.2008 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Mi Gaz Media oddział Wołomin wykonanie instalacji gazowej tez na dwa punkty: jeden w kuchni drugi w kotłowni do pieca wycenił na 5.500 brutto. Wchodzi w to: skrzynka w ulicy, wykonanie instalacji od skrzynki do domu (łącznie jakieś 45m) z materiałami i robocizna, odbior geodety. Projekt wykonania instalacji gazowej kosztował mnie w gaz media tez 940 zł. Jesli chodzi o zalatwianie spraw samemu, to da sie podobno zejsc z kosztow nawet o 1 tyś. Tylko w tym wariancie trzeba samemu jezdzic z całą dokumentacja do różnych urzędów, czekać na decyzję, pozniej dostarczac ja do innych organow i tak w kółko. Szczescie spotaka tego, kto w urzędzie nie będzie musiał się przy okazji uzerać I taka moja uwaga na marginesie... najlepiej jak instalacje wykonaja ludzie, ktorzy sie znaja z tymi z gazowni.... pozniej przynajmniej nie ma problemów i zbędnego przedłużania odbioru Witam, Już mam założoną instalację gazową. Kosztowało mnie to 6300 pln z szafką , instalacją do domu, dwa punkty, dwa odcięcia, dwa trójniki, dwie szafki (jeszcze ich nie ma),geodeta, odbiór i próba szczelności, projekt. Rur miałem ok.51m. Ludzie z ramienia gazowni oczywiście. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts