grehor 20.05.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witajcie, mam pytanie o cenę roboczogodziny: pracy nie ma jak określić na metry ponieważ są do zrobienia m.in. następujące rzeczy: - "łatanie" bruzd po elektryku - równanie ścian, czasami wymurowanie nowej - obrobienie okien - itp rzeczy mam dwóch panów, którzy z dobrego źródła wiem są fachowcami i dobrze wykonują swoją robotę. Ich cena to właśnie 50 zł za godzinę, czyli po 25 na głowę. Dodam, że dojeżdżają na miejsce pracy około 20 km w jedną stronę. Jeśli ktoś potrafi mi powiedzieć czy to jest cena z kosmosu czy raczej nie ma co się dziwić Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 20.05.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 u mnie też były rózne prace, ktorych nie dało się wycenić z metra, ustaliliśmy stawke za roboczogodzine -14 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 20.05.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 szwagier placil 10 za h niewazne co bylo tynkowanie starej dziury zamurowanie okna i tynkopwanie nowa instalacja elektryczna oczywiscie nie cala pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grehor 20.05.2008 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 no to super bo jak na teraz wygląda na to, że będę płacić niezłą kasę za te roboty :/ zobaczę po tygodniu jak im to będzie szło. Bo jeśli okaże się, że robią wszystko szybko i sprawnie to nie będzie problemu ale jeśli nie to... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 21.05.2008 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Za 10 zł /h to nawet pomocnika murarza bym nie znalazł a co dopiero fachowca. Więc co ty za majstra miałeś? Swoją drogą to zgodziłbyś sie pracować za 10zł brutto w swojej pracy? I policz sobie ile byś zarobił. 25 zł/h to normalna cena. Ps. Jeśli te 10, 14 zł /r-h to cena kosztorysowa to zwracam honor ale chyba nie otym tu była mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 21.05.2008 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 marcin714 przebudowuję stary dom i stawiam budynek gospodarczy, wszystko robi mi jedna ekipa. Na murarkę, tynki, wylewki mieliśmy stawkę z metra, przy pracach rozbiórkowych nie potrafili się określić więc zaproponowali stawkę godzinową- wlasnie te 14 pln na które się zgodziłam. Różnie to wychodziło bo skuwanie/wyburzanie szło bardzo sprawnie, natomiast przeróbki np okna, doróbki ścian itp już wolniej. Myslę ze to co zapłaciłam to rozsądna stawka dla obu stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 21.05.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 no to super bo jak na teraz wygląda na to, że będę płacić niezłą kasę za te roboty hehe , no chyba , ze sa tyle warci , dobremu pomocnikowi warto dac 15 , dobremu majstrowi 50 kaszaniarze powinni jeszcze doplacac za zniszczone materialy i nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grehor 21.05.2008 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 mocca - widzę, że u Ciebie była to kompleksowa robota więc może również dlatego cena była niższau mnie może tak kompleksowo nie będzie ale pracy też sporo. Zobaczymy pod koniec tygodnia ile zrobili i jak im to poszło. Wtedy będę w stanie określić czy są warci ceny i czy dalej będą pracować czy im podziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 21.05.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 no nie 10 i nic wiecej jak podlaczalem pompe do wody to wziol 25zeta za 2.5h a co do fachowca to on nie jest poprostu potrafi zrobic to i owo co do jakosci wykonania prac niemam zadnych zastrzezen wiec poco przeplacac pozdrawiam hydraulika tez mam taniego bo to dziadzius i mu sie nie spieszy a mi wogole wiec dlubie sobie i dlubie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grehor 21.05.2008 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 qrcze to skąd wy jesteście że takie ceny macie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 21.05.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 wielkopolska blizej to kalisz a moj gzebek to emeryt i zlota raczka pul wiochy do niego nosi sare chlodnice i inne duperele siedzi pali i naprawia mialem jeszcze jednego tanszego i lepszego bo i autko naprawil i dom postawil nie wspominajac o naprawie zegarka dusza czlowiek ale juz teraz remonty przeprowadza w niebie oj jak mi go brak pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan11 24.05.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 to jest wszystko wymiarowe i nie ma co sie godzic na godziny zapłacicie jak za woły hahahahahahah a wiem co piszę pzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mefi 02.06.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Dobry majster szybko jak robi i dobrze to 25 na głowę to jest super cena, ale jak ktoś tu pisze ze daje 10 zł to chyba dla pomocnika można tyle dać i to za tyle nie cha już robić. Dobry Fachowiec zawsze dobrze się ceni i na pewno nie stracisz policz se majster zrobi ściankę w godzinę a taki co weźmie 10 zł to zrobi ja w pół dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniace 03.06.2008 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam Nie jestem pewna czy to dużo czy mało (50zł za 1godz. pracy) dlatego chcę was spytać: - czy 12zł za m2-skucia starego tynku i położenia nowego- to dużo czy mało? pan zaznaczył, że wyniesie po sobie stary gruz oczywiście chodzi tu tylko o robociznę Czekam na wasze opinie i dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakaib 12.06.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 to nie jest dużo Za samo tynkowanie ceny są 10 - 14 zł za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 19.06.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Za 10 zł /h to nawet pomocnika murarza bym nie znalazł a co dopiero fachowca. Więc co ty za majstra miałeś? Swoją drogą to zgodziłbyś sie pracować za 10zł brutto w swojej pracy? I policz sobie ile byś zarobił. 25 zł/h to normalna cena. Ps. Jeśli te 10, 14 zł /r-h to cena kosztorysowa to zwracam honor ale chyba nie otym tu była mowa. W większych miastach to się zgodzę. Ale w moich rodzinnych stronach (lubelskie) to pomocnik murarza dostaje około 7zł/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 19.06.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Witajcie, mam dwóch panów, którzy z dobrego źródła wiem są fachowcami i dobrze wykonują swoją robotę. Ich cena to właśnie 50 zł za godzinę, czyli po 25 na głowę. Dodam, że dojeżdżają na miejsce pracy około 20 km w jedną stronę. Jeśli ktoś potrafi mi powiedzieć czy to jest cena z kosmosu czy raczej nie ma co się dziwić Pozdrawiam Grzegorz Jeżeli to fachowcy, to mozna tyle zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 20.06.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 50plnx168h=8400pln. Uwazasz ze robota robola od lopaty i kilofa jest tyle warta? Zarobisz tyle co chca oni? Jakie sa twoje kwalifikacje, a jakie ich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 20.06.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Bardzo mi sie podobają takie wyliczanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osek 21.06.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 50plnx168h=8400pln. Uwazasz ze robota robola od lopaty i kilofa jest tyle warta? Zarobisz tyle co chca oni? Jakie sa twoje kwalifikacje, a jakie ich? gadanie... płacisz z miesiaca czy z godziny?! daj roboty na te 168 godzin w miesiacu to na pewno zejdą bez gadania do 25-30 a roból to tylko tY jesteś. na budowach można spotkać pracowników i robotników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts