Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

50 zł/h czy to dużo ???

grehor

Recommended Posts

Witajcie,

mam pytanie o cenę roboczogodziny:

pracy nie ma jak określić na metry ponieważ są do zrobienia m.in. następujące rzeczy:

- "łatanie" bruzd po elektryku

- równanie ścian, czasami wymurowanie nowej

- obrobienie okien

- itp rzeczy

mam dwóch panów, którzy z dobrego źródła wiem są fachowcami i dobrze wykonują swoją robotę. Ich cena to właśnie 50 zł za godzinę, czyli po 25 na głowę.

Dodam, że dojeżdżają na miejsce pracy około 20 km w jedną stronę.

Jeśli ktoś potrafi mi powiedzieć czy to jest cena z kosmosu czy raczej nie ma co się dziwić :)

Pozdrawiam

Grzegorz

Za 10 zł /h to nawet pomocnika murarza bym nie znalazł a co dopiero fachowca. Więc co ty za majstra miałeś? Swoją drogą to zgodziłbyś sie pracować za 10zł brutto w swojej pracy? I policz sobie ile byś zarobił.

25 zł/h to normalna cena.

Ps. Jeśli te 10, 14 zł /r-h to cena kosztorysowa to zwracam honor ale chyba nie otym tu była mowa.

marcin714

przebudowuję stary dom i stawiam budynek gospodarczy, wszystko robi mi jedna ekipa. Na murarkę, tynki, wylewki mieliśmy stawkę z metra, przy pracach rozbiórkowych nie potrafili się określić więc zaproponowali stawkę godzinową- wlasnie te 14 pln na które się zgodziłam. Różnie to wychodziło bo skuwanie/wyburzanie szło bardzo sprawnie, natomiast przeróbki np okna, doróbki ścian itp już wolniej. Myslę ze to co zapłaciłam to rozsądna stawka dla obu stron.

mocca - widzę, że u Ciebie była to kompleksowa robota więc może również dlatego cena była niższa

u mnie może tak kompleksowo nie będzie ale pracy też sporo.

Zobaczymy pod koniec tygodnia ile zrobili i jak im to poszło. Wtedy będę w stanie określić czy są warci ceny i czy dalej będą pracować czy im podziękuję.

no nie 10 i nic wiecej jak podlaczalem pompe do wody to wziol 25zeta za 2.5h

a co do fachowca to on nie jest poprostu potrafi zrobic to i owo co do jakosci wykonania prac niemam zadnych zastrzezen wiec poco przeplacac pozdrawiam

hydraulika tez mam taniego bo to dziadzius i mu sie nie spieszy a mi wogole wiec dlubie sobie i dlubie pozdrawiam

wielkopolska blizej to kalisz a moj gzebek to emeryt i zlota raczka pul wiochy do niego nosi sare chlodnice i inne duperele siedzi pali i naprawia mialem jeszcze jednego tanszego i lepszego bo i autko naprawil i dom postawil nie wspominajac o naprawie zegarka dusza czlowiek ale juz teraz remonty przeprowadza w niebie oj jak mi go brak pozdrawiam

• 2 weeks później...
Dobry majster szybko jak robi i dobrze to 25 na głowę to jest super cena, ale jak ktoś tu pisze ze daje 10 zł to chyba dla pomocnika można tyle dać i to za tyle nie cha już robić. Dobry Fachowiec zawsze dobrze się ceni i na pewno nie stracisz policz se majster zrobi ściankę w godzinę a taki co weźmie 10 zł to zrobi ja w pół dnia.

Witam :p

Nie jestem pewna czy to dużo czy mało (50zł za 1godz. pracy) dlatego chcę was spytać:

- czy 12zł za m2-skucia starego tynku i położenia nowego- to dużo czy mało?

pan zaznaczył, że wyniesie po sobie stary gruz

oczywiście chodzi tu tylko o robociznę

Czekam na wasze opinie i dzięki z góry :roll:

• 2 weeks później...
Za 10 zł /h to nawet pomocnika murarza bym nie znalazł a co dopiero fachowca. Więc co ty za majstra miałeś? Swoją drogą to zgodziłbyś sie pracować za 10zł brutto w swojej pracy? I policz sobie ile byś zarobił.

25 zł/h to normalna cena.

Ps. Jeśli te 10, 14 zł /r-h to cena kosztorysowa to zwracam honor ale chyba nie otym tu była mowa.

W większych miastach to się zgodzę. Ale w moich rodzinnych stronach (lubelskie) to pomocnik murarza dostaje około 7zł/h

Witajcie,

mam dwóch panów, którzy z dobrego źródła wiem są fachowcami i dobrze wykonują swoją robotę. Ich cena to właśnie 50 zł za godzinę, czyli po 25 na głowę.

Dodam, że dojeżdżają na miejsce pracy około 20 km w jedną stronę.

Jeśli ktoś potrafi mi powiedzieć czy to jest cena z kosmosu czy raczej nie ma co się dziwić :)

Pozdrawiam

Grzegorz

Jeżeli to fachowcy, to mozna tyle zapłacić.

50plnx168h=8400pln. Uwazasz ze robota robola od lopaty i kilofa jest tyle warta? Zarobisz tyle co chca oni? Jakie sa twoje kwalifikacje, a jakie ich?

gadanie...

płacisz z miesiaca czy z godziny?!

daj roboty na te 168 godzin w miesiacu to na pewno zejdą bez gadania do 25-30

a roból to tylko tY jesteś. na budowach można spotkać pracowników i robotników.