GGGosik 20.05.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Mam problem... Mam już położony pas płytek na ścianiew kuchni, pod nim przyklejony profiltego typu http://www.dacter.pl/scienny_zob.htm(mój profil to ten dolny)i pod spodem miała być przymocowana blacha ze staliI tutaj leży pies pogrzebany...Płytki z listwą "odlatują" w górę o ok. 3 mm.Cała ściana ma ponad 3 m i po prawej stronie,tu, gdzie płytki uciekają w górę wychodzi przerwa 3 mmmiędzy profilem a blachą... Panowie od kuchni umywają ręce... radź sobie babo sama....Wydedukowałam, że najmniejszym złem będzie(bo zrywanie płytek-nad nimi jest płyta gk-spowoduje ruinęw kuchni i boję się, że popęka na płyta gk, która uzupełniła ścianęnad płytkami, a poza tym czas....)znalezienie innej listwy-profilu na moje wymarzone półeczki,który przykryłby te 3 mm przerwy. Bo obecny profil nie ma rynienki podspodem, w którą możnaby wsunąć blachę.... Jest na równo...Czy ktoś mógłby mi coś doradzić? Zwiedziłam już chyba wszystkie hurtowniez akcesoriami meblowymi w sieci i nic.... Wszystkie profile są do montowaniana płytę meblową (ten, co ja mam na ścianie też taki jest),a tutaj potrzebny jest taki, żeby od góry można było postawić-wsunąćw niego płytkę, a od dołu wsunąć pod niego blachę (blacha będzie przyklejonado płyty meblowej)Plissss.... Ratujcie, ja się na tym nie znam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 21.05.2008 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Nie macie żadnych pomysłów?Dziś muszę zdecydować....Nie widzieliście takich profili pod płytkę?Pomóżcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 21.05.2008 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Znalazłam!!! Z pomocą osób trzecich Daje tu link, jakby ktoś chciał u siebie zrobić coś podobnego. http://www.zobal.com.pl/produkty/scienny.htm Ta firma ma listwę do zastosowania przy płytkach na ścianie. Może sie komuś przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 21.05.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 tzn czy można w tej firmie coś takiego indywidualnie zamowic czy tylko producenci mebli kuchennych mogą, taka listwa do płytek tez mi jest potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 21.05.2008 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Można kupić nawet jedną listwę ale nie w tej firmie, tylko ja patrzyłam po hurtowniach z akcesoriami meblowymi, które "prowadzą" sprzedaż wyrobów tej firmy. Ja szukałam akurat w Radomiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenedy 24.05.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 tzn czy można w tej firmie coś takiego indywidualnie zamowic czy tylko producenci mebli kuchennych mogą, taka listwa do płytek tez mi jest potrzebna w każdej normalnej hurtowni-sklepie meblowej znajdziesz profile zobalowskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 24.05.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 o kurcze, takie coś bardzo by mi pasowało. gosikkk moglabys powiedziec jakie są ceny takich szyn??? W przyslżym tygodniu mają u mnie kłaść płytki i chętnie zamieniłabbym reling na taką szynę pomiędzy plytkami. Czy klądąc płytki trzeba jakoś więcej miejsca pod nimi zostawić? proszę o podpowiedzi, bo moj pan glazurnik chyba takiego czegoś jeszcze nie robił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 25.05.2008 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 o kurcze, takie coś bardzo by mi pasowało. gosikkk moglabys powiedziec jakie są ceny takich szyn??? W przyslżym tygodniu mają u mnie kłaść płytki i chętnie zamieniłabbym reling na taką szynę pomiędzy plytkami. Czy klądąc płytki trzeba jakoś więcej miejsca pod nimi zostawić? proszę o podpowiedzi, bo moj pan glazurnik chyba takiego czegoś jeszcze nie robił.... Listwa zobalowska kosztuje 99 zł lub 128 zł (zależy od rodzaju) a listwa którą ja mam (a jest przeznaczona pod płytę pilśniową) kosztowała 68,- zł. A kładzie się je w trakcie kładzenia płytek, bo musi ona być dociśnięta od góry i od dołu płytką. W tych zobalowskich profilach jest zaś tak, że część listwy od spodu wchodzi pod przyklejaną płytkę. "Wieszadełka" na te profile kosztują: zobalowskie: półka na ręcznik: 82,- zł, półka na przyprawy: 29,-zł a jak wyglądają, to spójrz na ich stronę. Pozdrawiam, GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts