Ya 20.05.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witam, Mieszkam na ostatnim piętrze. Od kilku miesięcy pojawia mi się w łazience pleśń - to znaczy zielono-bury osad na suficie. Co można z tym zrobić? Zamierzam zeskrobać farbę na suficie i pomalować ale słyszałem, że są jakieś specjalistyczne farby do grzyba czy pleśni. Macie jakieś doświadczenia w takich przypadkach ? PozdrawiamYa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKielnia 27.05.2008 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Wybierz się do jakiegoś supermarketu budowlanego typu Leroy-Merlin i w dziale z farbami oraz nieopodal rozejrzyj się za preparatami grzybobójczymi. Jest tego trochę na rynku, niektóre np. dolewa się do farb. Poza tym pomaluj łazienkę farbą łazienkową.Radzę też zbadać przyczynę powstawania pleśni, jeśli wcześniej nie było a teraz jest, to może być objaw niepokojący. Jeśli to jakiś przeciek albo zaburzona wentylacja, to odmalowanie na długo nie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombata 28.05.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Ja miała podobnie, dach był nieszczelny i przeciekał sufit, na początku powstał zaciek a potem wyszła pleśń.Kupiłam Pufas w sprayu i spryskałam sufit, śmierdzi strasznie chlorem, ale pomogło,spryskałam wieczorem a rano po plesni i grzybach nie było śladu, nawet tej farby nie zdrapałam tylko pomalowałam kilka razy i jest ok, nic nie wychodzi a farba nie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts