sq8ijk 20.05.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Tak jak w temacie, jaka jest optymalna wysokość gniazdka koło umywalki. Uslyszałem, że za pralką to najlepiej na wysokości 60cm, aby sie schowały przewody, natomiast koło umywalki z lewej strony w moim przypadku zaraz po prawej od pralki na wysokości 100cm. Czy nie jest to za nisko? narysowalem jak to ma wyglądać i trochę kiepsko to wyszło. Jak dla mnie to 135cm to optymalna. Prosze o komentarze, doświadczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 20.05.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 135-145 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hlasco 21.05.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 U mnie gniazdko jest schowane w szafce pod umywalką. Przedłużyłem kabel do suszarki i jest git. Suszarkę trzymam w szafce. Nie mam innej potrzeby korzystać z tego gniazdka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 21.05.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 A słyszałeś coś o strefach w łazience, w których nie wolno montować żadnych gniazdek? Taż nawet specjalną normę do tego wydano, coby dużo nie kosztowała i każdy se mógł przeczytać...Pewnie znowu jakiś łapówkarz będzie ci odbierał instalację ... A sędziom i piłkarzom to się dziwicie, że łapówki biorą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 23.05.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Tak jak w temacie, jaka jest optymalna wysokość gniazdka koło umywalki. Uslyszałem, że za pralką to najlepiej na wysokości 60cm, aby sie schowały przewody, natomiast koło umywalki z lewej strony w moim przypadku zaraz po prawej od pralki na wysokości 100cm. Czy nie jest to za nisko? narysowalem jak to ma wyglądać i trochę kiepsko to wyszło. Jak dla mnie to 135cm to optymalna. Prosze o komentarze, doświadczenia... Jełsi gniazdka mają być obok umywalki, to pewnie będą wykorzystywane do podłączenia suszarki do włosów, elektrycznej golarki, lokówki itd. Proponuję stanąć przed ścianą, na której będzie umywalka i zaznaczyć sobie wysokość, która będzie optymalna dla większosci domowników. Ja myślę, że ok. 1,4 - 1,5m powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 25.05.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 A słyszałeś coś o strefach w łazience, w których nie wolno montować żadnych gniazdek? Taż nawet specjalną normę do tego wydano, coby dużo nie kosztowała i każdy se mógł przeczytać... Pewnie znowu jakiś łapówkarz będzie ci odbierał instalację ... A sędziom i piłkarzom to się dziwicie, że łapówki biorą... ...gdzie ja o tym czytałem ...? mam - http://www.e-instalacje.pl/950_2377.htm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 25.05.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Gniazdko to nie wylacznik swiatla zeby byl na wysokosci 1,4-1,5m.Sadze,ze powinno byc gdzies nizej kolo umywalki,mysle ze takie rozwiazanie bedzie bardziej estetyczne niz gnizadko na srodku sciany.U nas gniazdko od pralki schowane za pralka,ale dostepne a przy umowalce jest ponizej jej wysokosci.Tak samo mamy rowniez i w mieszkaniu i nikt z domownikow nie narzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 25.05.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Gniazdko to nie wylacznik swiatla zeby byl na wysokosci 1,4-1,5m. Sadze,ze powinno byc gdzies nizej kolo umywalki,mysle ze takie rozwiazanie bedzie bardziej estetyczne niz gnizadko na srodku sciany. U nas gniazdko od pralki schowane za pralka,ale dostepne a przy umowalce jest ponizej jej wysokosci. Tak samo mamy rowniez i w mieszkaniu i nikt z domownikow nie narzeka. Pewnie - najlepiej koło umywalki, żeby ciągle chlapać tam wodą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 25.05.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Gniazdko to nie wylacznik swiatla zeby byl na wysokosci 1,4-1,5m. Sadze,ze powinno byc gdzies nizej kolo umywalki,mysle ze takie rozwiazanie bedzie bardziej estetyczne niz gnizadko na srodku sciany. U nas gniazdko od pralki schowane za pralka,ale dostepne a przy umowalce jest ponizej jej wysokosci. Tak samo mamy rowniez i w mieszkaniu i nikt z domownikow nie narzeka. Pewnie - najlepiej koło umywalki, żeby ciągle chlapać tam wodą... Ale musisz wiedziec ze w takich miejscach gniazda powinny byc najlepiej hermetyczne,albo przynjamniej bryzgoszczelene. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonieczka 26.05.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Dzisiaj gniazdka są bardzo estetyczne - mogą być połączone np. z włącznikiem światła przy umywalce. Tak zrobił mi mój wykonawca - na wysokości 150 i jestem bardzo zadowolona. Łatwy dostęp i bezpiecznie, a przy tym naprawdę estetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts