Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykańczamy naszego Rododendrona 5 :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 342
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Olu

jestem zachwycona Twoją lampą. czy możesz zdradzić jej wymiary? czy tam jest dużo żarowek (jakiej mocy)?

Witaj Zakrzewianka miło Cię widzieć.

Podaję Ci wymiary lampy: średnica w najszerszym miejscu 85 cm, wysokość ok 10 cm. Co do żarówek to jest ich 20 sztuk, są to żarówki halogenowe o symbolu G4 i mają moc 10W każda.

Teraz kolejny etap poszukiwań tzn. lampa zwisająca nad stół. A, że mamy jadalnie z salonem to szukamy czegoś co by pasowało do żyrandola, który właśnie kupiliśmy. Tylko jak na razie nic mi sie nie widzi.

Pozdrowienia

...

Obrobiliśmy słup w sypialni, padło na korek. Miała byś czekoladowa tapeta, ale mi się zmieniło ...

nam sie nie chcialo ani myslec czym obrobic ani tym bardziej tego robic ...

zamiast slupow drewnianych przy scianach wlozylismy je w sciany - z tym ze stalowe :D

nie trzeba kombinowac z obrabianiem i pokoje bardziej ustawne :D

tak czy inaczej pieknie Wam idzie z tym wykonczeniem, naprawde pieknie :D

...

Obrobiliśmy słup w sypialni, padło na korek. Miała byś czekoladowa tapeta, ale mi się zmieniło ...

nam sie nie chcialo ani myslec czym obrobic ani tym bardziej tego robic ...

zamiast slupow drewnianych przy scianach wlozylismy je w sciany - z tym ze stalowe :D

nie trzeba kombinowac z obrabianiem i pokoje bardziej ustawne :D

tak czy inaczej pieknie Wam idzie z tym wykonczeniem, naprawde pieknie :D

Jakoś idzie, tylko dlaczego jak krew z nosa :roll: Jestem już wykończona tym myśleniem co tu trzeba jeszcze zrobić :wink: O robieniu juz nie wspomnę ;)

fajny pomysł na kominek! a kolorystycznie jak to będzie? bluszcz w tym samym kolorze co tynk? :)

Moja Kochana, kolorystycznie to będzie tak. Malnę całość Magnolią z Bondexa, bo ta mi została z naszej sypialni tj. ecru. Na to położę warstwę Nobilesa Jesień orzechowa i potem to gąbką potraktuję co by było przecierane. Bluszczyk przyciemnię bardziej na brąz (kupiłam barwnik i dodam do orzecha) i potem całość złotą poświatą polecę.

Boszeee teraz widze co mnie jeszcze czeka. No i co z tego wyjdzie? :roll: Jakby co to zawsze mogę przemalować :D

Szlif już zrobiłam dzisiaj zabieram sie wieczorem do malowania.

:D pozdrawiam :D gratuluje domku

podstopnie planuję zrobić też tym tynkiem powiedz jak to się sprawdza w użytkowaniu :D a może pamiętasz nazwę dokładną

Witaj agaboBIK podstopnie są zrobione masą co się zwie (i tu nazwa, która była na kuble) "mozaikowa masa tynkarska Gramaplast". Występuje ta masa w wielu kolorach, my akurat wybraliśmy jasny beż. Samo nakładanie było koszmarne, może ktoś bardziej wykwalifikowany nie miałby problemu, ja niestety miałam. Ta masa to jak bardzo mokry piasek z plaży miał tendencję do spadania ze szpachelki. Normalnie nerwy miałam na wierzchu jak to robiłam. Ale efekt końcowy na szczęście mnie zadowala. W użytkowaniu jest super. Teraz jest to bardzo twarda powierzchnia więc mozna ją nawet szorować.

:D dzięki :D ja mam do tej pracy naszego Mirka złotą rączkę i myślę że podoła bo sam nas namówil na takie rozwiazanie on na podstopnie daje jeszcze plyty karton gipsy i dopiero ten specyfik...może tak mu łatwiej :-? pozdrawiam

Nie wiem czy łatwiej, na pewno równiej jest, bo płyta równiutka :) My chcieliśmy na poczatku tez poprzylepiać najpierw karton gipsy, ale niestety stopień by za mało wystawał w stosunku do podstopnia. Dlatego też zrobiłam najpierw równanie gładzią i dopiero ten tynk.

A złota rączka to najlepsza rzecz na świecie ;)

Pozdrowienia

Piękna lampa, po prostu cudo. A czy daje dużo światła. Jest jasno w pokoju? I gdzię taką piękną lampę namierzyłaś. Życzę powodzenia w znalezieniu odpowiadającej w jadalni.

Podziwiam Twoje zdolości. Tak jak ktoś już napisał:

Szacun.

Dzięki Guzmanka :)

Lampę wytropiłam w Leroy Merlin więc nie zaszalałam z oryginalnością ;) Są też w Obi :) Z tym światłem to tak nie do końca jest jak być powinno. Wolałabym żeby było jeszcze jaśniej. No ale jest jak jest. Lampę stojącą kupię taką żeby jej jasność biła po oczach :)

Do jadalni lampa została zakupiona w ostatni weekend, już lada dzień pokaże co wybraliśmy. Musieliśmy zrobić małą przeróbkę, przesuwaliśmy kabel, bo nie trafiał centralnie na środku stołu. Czyli znowu grzebanie :-?

Kupiliśmy tez kinkiety i lampę przed dom. Też pokażę :)

Faceci od ocieplenia juz sie uporali z boniami i sobie poszli. W koooońcu. Dziś odchodziło sprzątanie garażu. Jutro malowanko pomieszczenia gospodarczego. Zaszalejemy z kolorem, będzie na biało :)

Pozdrawiam

Witajcie,

przyszłam sie pochwalić nowym nabytkiem, ot i lampa nad stół w jadalni

http://images50.fotosik.pl/40/9cede85b48413237m.jpg http://images25.fotosik.pl/304/0e7f70421bfda610m.jpg

kominek został skończony i wygląda tak

http://images46.fotosik.pl/40/5e54fc318e63d30fm.jpg http://images33.fotosik.pl/424/6a46da2bce0c88a7m.jpg

i nasza choinka, dostałam ją w prezencie od miłych sąsiadów z naszej wsi za co im serdecznie dziękuję

http://images45.fotosik.pl/40/cc4b0bae5d9883e4m.jpg

A to nasza mała latarenka przed domem, kinkietów nie sfotografowałam, bo zimno i mi sie nie chce wychodzić ;)

http://images43.fotosik.pl/40/e486343ed18ade9bm.jpg

W tym tygodniu planuję akcję wieszania lampek przed dom. Dom wewnątrz tez już czas przyozdobić. Oh, jak ja uwielbiam Boże Narodzenie... A teraz trzeba się wziąć w garść i okienka umyć :lol: Nie ma co się ociągać.

witam Twój domek jest sliczny a te wykończenia twojej roboty po prostu rewelacja!!!!!

Jaką technika robiłas gałazki na kominku i scianie??

Te gałązki to była "niezła" zabawa. Robiłam je tynkiem strukturalnym modelując szpachelką. Po wyschnięciu szlif papierem i malowanie (pisałam Ci to w innym wątku).

A na ścianie? Mówisz o szablonie bambusowym?