Ola i Krzysiek 01.12.2008 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 http://images30.fotosik.pl/300/e915ad0305e75f9bm.jpg fiu fiu, suuuper bluszczyk! niezła z Ciebie artystka Dziękować, dziękować Chyba artystka ze spalonego teatru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 01.12.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Olu jestem zachwycona Rwoją lampą. czy możesz zdradzić jej wymiary? czy tam jest dożo żarowek (jakiej mocy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 01.12.2008 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Olu jestem zachwycona Twoją lampą. czy możesz zdradzić jej wymiary? czy tam jest dużo żarowek (jakiej mocy)? Witaj Zakrzewianka miło Cię widzieć. Podaję Ci wymiary lampy: średnica w najszerszym miejscu 85 cm, wysokość ok 10 cm. Co do żarówek to jest ich 20 sztuk, są to żarówki halogenowe o symbolu G4 i mają moc 10W każda. Teraz kolejny etap poszukiwań tzn. lampa zwisająca nad stół. A, że mamy jadalnie z salonem to szukamy czegoś co by pasowało do żyrandola, który właśnie kupiliśmy. Tylko jak na razie nic mi sie nie widzi. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.12.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 ... Obrobiliśmy słup w sypialni, padło na korek. Miała byś czekoladowa tapeta, ale mi się zmieniło ... nam sie nie chcialo ani myslec czym obrobic ani tym bardziej tego robic ... zamiast slupow drewnianych przy scianach wlozylismy je w sciany - z tym ze stalowe nie trzeba kombinowac z obrabianiem i pokoje bardziej ustawne tak czy inaczej pieknie Wam idzie z tym wykonczeniem, naprawde pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 03.12.2008 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 ... Obrobiliśmy słup w sypialni, padło na korek. Miała byś czekoladowa tapeta, ale mi się zmieniło ... nam sie nie chcialo ani myslec czym obrobic ani tym bardziej tego robic ... zamiast slupow drewnianych przy scianach wlozylismy je w sciany - z tym ze stalowe nie trzeba kombinowac z obrabianiem i pokoje bardziej ustawne tak czy inaczej pieknie Wam idzie z tym wykonczeniem, naprawde pieknie Jakoś idzie, tylko dlaczego jak krew z nosa Jestem już wykończona tym myśleniem co tu trzeba jeszcze zrobić O robieniu juz nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 03.12.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 fajny pomysł na kominek! a kolorystycznie jak to będzie? bluszcz w tym samym kolorze co tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 03.12.2008 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 fajny pomysł na kominek! a kolorystycznie jak to będzie? bluszcz w tym samym kolorze co tynk? Moja Kochana, kolorystycznie to będzie tak. Malnę całość Magnolią z Bondexa, bo ta mi została z naszej sypialni tj. ecru. Na to położę warstwę Nobilesa Jesień orzechowa i potem to gąbką potraktuję co by było przecierane. Bluszczyk przyciemnię bardziej na brąz (kupiłam barwnik i dodam do orzecha) i potem całość złotą poświatą polecę. Boszeee teraz widze co mnie jeszcze czeka. No i co z tego wyjdzie? Jakby co to zawsze mogę przemalować Szlif już zrobiłam dzisiaj zabieram sie wieczorem do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 03.12.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 o matko! Ty to wszystko z pamięci? czy masz napisane na kartce? szacun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 03.12.2008 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 o matko! Ty to wszystko z pamięci? czy masz napisane na kartce? szacun! Eeee, bo to tylko tak groźnie brzmi A w sumie to takie sobie pitu pitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 04.12.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 no ciekawam, ciekawam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 04.12.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 pozdrawiam gratuluje domku podstopnie planuję zrobić też tym tynkiem powiedz jak to się sprawdza w użytkowaniu a może pamiętasz nazwę dokładną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 05.12.2008 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 pozdrawiam gratuluje domku podstopnie planuję zrobić też tym tynkiem powiedz jak to się sprawdza w użytkowaniu a może pamiętasz nazwę dokładną Witaj agaboBIK podstopnie są zrobione masą co się zwie (i tu nazwa, która była na kuble) "mozaikowa masa tynkarska Gramaplast". Występuje ta masa w wielu kolorach, my akurat wybraliśmy jasny beż. Samo nakładanie było koszmarne, może ktoś bardziej wykwalifikowany nie miałby problemu, ja niestety miałam. Ta masa to jak bardzo mokry piasek z plaży miał tendencję do spadania ze szpachelki. Normalnie nerwy miałam na wierzchu jak to robiłam. Ale efekt końcowy na szczęście mnie zadowala. W użytkowaniu jest super. Teraz jest to bardzo twarda powierzchnia więc mozna ją nawet szorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 06.12.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 dzięki ja mam do tej pracy naszego Mirka złotą rączkę i myślę że podoła bo sam nas namówil na takie rozwiazanie on na podstopnie daje jeszcze plyty karton gipsy i dopiero ten specyfik...może tak mu łatwiej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 08.12.2008 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 dzięki ja mam do tej pracy naszego Mirka złotą rączkę i myślę że podoła bo sam nas namówil na takie rozwiazanie on na podstopnie daje jeszcze plyty karton gipsy i dopiero ten specyfik...może tak mu łatwiej pozdrawiam Nie wiem czy łatwiej, na pewno równiej jest, bo płyta równiutka My chcieliśmy na poczatku tez poprzylepiać najpierw karton gipsy, ale niestety stopień by za mało wystawał w stosunku do podstopnia. Dlatego też zrobiłam najpierw równanie gładzią i dopiero ten tynk. A złota rączka to najlepsza rzecz na świecie Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 09.12.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Piękna lampa, po prostu cudo. A czy daje dużo światła. Jest jasno w pokoju? I gdzię taką piękną lampę namierzyłaś. Życzę powodzenia w znalezieniu odpowiadającej w jadalni.Podziwiam Twoje zdolości. Tak jak ktoś już napisał:Szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 09.12.2008 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Piękna lampa, po prostu cudo. A czy daje dużo światła. Jest jasno w pokoju? I gdzię taką piękną lampę namierzyłaś. Życzę powodzenia w znalezieniu odpowiadającej w jadalni. Podziwiam Twoje zdolości. Tak jak ktoś już napisał: Szacun. Dzięki Guzmanka Lampę wytropiłam w Leroy Merlin więc nie zaszalałam z oryginalnością Są też w Obi Z tym światłem to tak nie do końca jest jak być powinno. Wolałabym żeby było jeszcze jaśniej. No ale jest jak jest. Lampę stojącą kupię taką żeby jej jasność biła po oczach Do jadalni lampa została zakupiona w ostatni weekend, już lada dzień pokaże co wybraliśmy. Musieliśmy zrobić małą przeróbkę, przesuwaliśmy kabel, bo nie trafiał centralnie na środku stołu. Czyli znowu grzebanie Kupiliśmy tez kinkiety i lampę przed dom. Też pokażę Faceci od ocieplenia juz sie uporali z boniami i sobie poszli. W koooońcu. Dziś odchodziło sprzątanie garażu. Jutro malowanko pomieszczenia gospodarczego. Zaszalejemy z kolorem, będzie na biało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 11.12.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Ola szalejesz po tym domu - aż miło popatrzeć.Fajnie sobie wstawkę na kominku wymysliłaś, nie mówiąc już że sama zrobiłaś - ech zdolniacha.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 15.12.2008 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Witajcie, przyszłam sie pochwalić nowym nabytkiem, ot i lampa nad stół w jadalni http://images50.fotosik.pl/40/9cede85b48413237m.jpg http://images25.fotosik.pl/304/0e7f70421bfda610m.jpg kominek został skończony i wygląda tak http://images46.fotosik.pl/40/5e54fc318e63d30fm.jpg http://images33.fotosik.pl/424/6a46da2bce0c88a7m.jpg i nasza choinka, dostałam ją w prezencie od miłych sąsiadów z naszej wsi za co im serdecznie dziękuję http://images45.fotosik.pl/40/cc4b0bae5d9883e4m.jpg A to nasza mała latarenka przed domem, kinkietów nie sfotografowałam, bo zimno i mi sie nie chce wychodzić http://images43.fotosik.pl/40/e486343ed18ade9bm.jpg W tym tygodniu planuję akcję wieszania lampek przed dom. Dom wewnątrz tez już czas przyozdobić. Oh, jak ja uwielbiam Boże Narodzenie... A teraz trzeba się wziąć w garść i okienka umyć Nie ma co się ociągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 15.12.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 witam Twój domek jest sliczny a te wykończenia twojej roboty po prostu rewelacja!!!!!Jaką technika robiłas gałazki na kominku i scianie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 15.12.2008 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 witam Twój domek jest sliczny a te wykończenia twojej roboty po prostu rewelacja!!!!! Jaką technika robiłas gałazki na kominku i scianie?? Te gałązki to była "niezła" zabawa. Robiłam je tynkiem strukturalnym modelując szpachelką. Po wyschnięciu szlif papierem i malowanie (pisałam Ci to w innym wątku). A na ścianie? Mówisz o szablonie bambusowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts