Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykańczamy naszego Rododendrona 5 :D

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 342
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Ola i Krzysiek. Czy jesteście zadowoleni z efektu i użytkowania tego żywicznego tynku na podstopniach w Waszym domu? Odpowiada mi to rozwiązanie i ciekawa jestem Waszej opini. Zamierzamy tak zrobić u siebie.

Ogólnie pięknie tam u Was.

Pozdrawiam Iza

Witaj Izo w naszych skromnych progach. Cieszę się, że Ci się podoba.

Co do tynku to muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona. Bardzo trwałe i estetyczne rozwiązanie. Nic się nie obsypuje, nic nie odpada. Można to normalnie szorować. Takze ja polecam.

Witam. Trafiłam tu z wątku o schodach i warto było :wink: Gratuluję pięknie wykończonego domku. Przestudiowałam cały wątek ale nie dostrzegłam nigdzie czym bejcowaliście schody (wiem, że kolor orzech, ale jaka dokładnie to była bejca?) Dziś dostałam próbki od mojego stolarza moich dębowych schodów w trzech wersjach: bez bejcy, bejca jasny orzech i ciemny orzech. I żadne mi się nie podobały - bejca jakoś tak dziwnie pokryła. Stąd moje pytanko: co to za bejca na waszych schodach? Pozdrawiam.

Paulina

Witaj Paulina,

nasze stopnie na schody zostały przywiezione już polakierowane na gotowo. Więc nic z nimi nie robilismy. One dokładnie są wybarwione na kolor naszego parkietu, bo tak chciałam żeby nam zrobił. A parkiet to jesion bursztyn więc one orzechowe do konca to nie są ;)

Dziękuję za ekspresową odpowiedź, to w końcu orzech czy nie orzech? Czy ten Wasz kolor można bliżej określić? Pozdrowionka.

P.

Ja go określam jako orzech :) Ale skoro parkiet jest bursztyn to kolor orzechem nie jest tylko bursztynem :D Ale te kolory są jak dla mnie bardzo zblizone.

Pozdrawiam

Witam Cię Olu!

Oczywiście nie masz pojęcia kim jestem, ale zapewniam Cię że się wirtualnie znamy :lol:

Jestem żonką lolka (Sylwka), no a że jak wiesz zamieszkaliśmy w naszym rodo-5, to cierpimy na brak netu.... Jak był net w mieszkanku to razem pisaliśmy do Ciebie, a teraz dojrzałam do założenia swojego konta, bo nie mogę w dowolnej chwili udzielać się na forum

W domku widziałam, macie już pięknie, a powiedz czy zaczynacie walkę z ogrodem? My teraz zaczynamy odpuszczać wnętrze i wychodzimy(na razie w marzeniach) do naszego ogródka

Cześć Agatko,

własnie wczoraj o Was myślałam, że jakoś daaaawno nie rozmawialiśmy. Kiedy założycie net w domu, co??? Ja sie zmobilizowałam po chyba trzech miesiącach po zamieszkaniu więc na Was też pora :D

My już środek juz powiedzmy mamy skonczony więc wychodzę na zewnątrz. Posadziliśmy już pewną część tui przy frontowym ogrodzeniu. Posadziłam jedno drzewko Migdałek Trójklapowy (jak znawca się wypowiadam normalnie :) ), dwie Forsycje i czeka na mnie Krzewuszka ;)

Kupiłam własnie trzy wieeelkie donice, dwie powędrują na schody wejściowe, a trzecia na taras. Posadze w nich małe tuje i jakies zwisajace kwiatki. No i mam plana na resztę, ale te rośliny to normalnie takie drogie są, że normalnie szok.

Dużo spraw odkładamy na przyszły rok ze względów finansowych. Za tydzień wchodzą panowie żeby dokończyć elewację. A ja miałam w planach mycie okien, a oni mi i tak nabrudzą wiec nie myję :D Święta będa przy brudnych oknach ;)

Pozdrawiamy

Witam Ola!

My tez właśnie przy kominku wieczorkiem myśleliśmy o Was dlatego się odezwałam. Czekamy na elewacje tynk stoi (od listopada), bo meli zrobić, ale nadeszły mrozy,więc w kwietniu będziemy ją robić.Migdałek koniecznie musi być w ogrodzie( tak znawcy mówią). Ja jeszcze obowiązkowo posadzę kilka pomarańczowych azalii, bo są przepiękne. My do ogrodu już tez niedługo wyruszymy, nawet stół ogrodowy zakupiliśmy, żeby było gdzie kawę wypić jak w końcu na te zakupy do Warszawki przyjedziecie :lol:

A z netem to mamy problem, bo coś tam muszą rozbudować, czekamy....i chyba jeszcze poczekamy

Witam Ola!

My tez właśnie przy kominku wieczorkiem myśleliśmy o Was dlatego się odezwałam. Czekamy na elewacje tynk stoi (od listopada), bo meli zrobić, ale nadeszły mrozy,więc w kwietniu będziemy ją robić.Migdałek koniecznie musi być w ogrodzie( tak znawcy mówią). Ja jeszcze obowiązkowo posadzę kilka pomarańczowych azalii, bo są przepiękne. My do ogrodu już tez niedługo wyruszymy, nawet stół ogrodowy zakupiliśmy, żeby było gdzie kawę wypić jak w końcu na te zakupy do Warszawki przyjedziecie :lol:

A z netem to mamy problem, bo coś tam muszą rozbudować, czekamy....i chyba jeszcze poczekamy

Azalie powiadasz? Muszę zobaczyc, może też zachcę :)

A z wyjazdem do Warszawki Kochana to bardzo bym chciała, ale chyba jak na razie w planach jej nie ma. No, ale nigdy nie wiadomo :)

Olu, tylko pamietaj, ze azalie sa kwasnolubne i nie toleruja pelnego slonca, wiec zastanow sie, gdzie je posadzisz. U mnie rozna wraz z rododendronami, wrzosami i pierisami pod brzozami, ale jak w zeszlym roku sprawdzalam jak dadza sobie rade od frontu (slonce prawie caly dzien) to nie wygladaly za dobrze.

Olu, tylko pamietaj, ze azalie sa kwasnolubne i nie toleruja pelnego slonca, wiec zastanow sie, gdzie je posadzisz. U mnie rozna wraz z rododendronami, wrzosami i pierisami pod brzozami, ale jak w zeszlym roku sprawdzalam jak dadza sobie rade od frontu (slonce prawie caly dzien) to nie wygladaly za dobrze.

Dzięki Madziu za wskazówki, zobaczymy czy ja dam sobie z nimi radę w ogóle :)