Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykańczamy naszego Rododendrona 5 :D

Recommended Posts

zamiast na priva pytam w Twoim temacie,

-bardzo ładny kolor farby w kuchni, jakiej firmy to farba?

-a schody to już cudeńko, to jest tylko kolor orzech czy też drewno orzech?

- szablony rewelacja, szczególnie ten w sypialni, tylko co tu zrobić, aby przekonać męża? już powiedział mi żebym wybiła sobie to z głowy :cry:

Witaj Renata, miło Cię widzieć u mnie :)

Farba w kuchni to Nobiles Jesień morelowa, w pustym pomieszczeniu kolor wydaje się bardzo ostry, ale jak przychodzą meble to robi sie miodzio :)Oczywiście kolor jaki pokazują na próbniku w sklepie ma się nijak do tego co wychodzi na ścianie. Ale ja już się zdążyłam do tego przyzwyczaić.

Schody są barwione na orzech. Stolarz barwił nam pod kolor parkietu w salonie. Teraz dziergam podstopnie, na dniach skończę i pokażę efekt.

A co ten Twój mąż taki anty do szablonów? Zrobiły mu coś :D ;) Przecież to takie fajne urozmaicenie. Ja zaraz zabieram się za kładzenie struktury na kominku i planuję zrobić szablon trójwymiarowy. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Vanka

Myślałam, że zawieszenie firanek w salonie spowoduje wygłuszenie salonu. Ale coś Ty cały czas jest jeszcze pogłos. Mam jeszcze plana kupić mały dywan do salonu, może on coś pomoże. Wkurza mnie, że ciężko sie rozmawia, że tv musi być głośniej włączone, bo strasznie się niesie i źle się ogląda. I zapewniam głucha nie jestem :D

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 342
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zamiast na priva pytam w Twoim temacie,

-bardzo ładny kolor farby w kuchni, jakiej firmy to farba?

-a schody to już cudeńko, to jest tylko kolor orzech czy też drewno orzech?

- szablony rewelacja, szczególnie ten w sypialni, tylko co tu zrobić, aby przekonać męża? już powiedział mi żebym wybiła sobie to z głowy :cry:

Witaj Renata, miło Cię widzieć u mnie :)

Farba w kuchni to Nobiles Jesień morelowa, w pustym pomieszczeniu kolor wydaje się bardzo ostry, ale jak przychodzą meble to robi sie miodzio :)Oczywiście kolor jaki pokazują na próbniku w sklepie ma się nijak do tego co wychodzi na ścianie. Ale ja już się zdążyłam do tego przyzwyczaić.

Schody są barwione na orzech. Stolarz barwił nam pod kolor parkietu w salonie. Teraz dziergam podstopnie, na dniach skończę i pokażę efekt.

A co ten Twój mąż taki anty do szablonów? Zrobiły mu coś :D ;) Przecież to takie fajne urozmaicenie. Ja zaraz zabieram się za kładzenie struktury na kominku i planuję zrobić szablon trójwymiarowy. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Vanka

Myślałam, że zawieszenie firanek w salonie spowoduje wygłuszenie salonu. Ale coś Ty cały czas jest jeszcze pogłos. Mam jeszcze plana kupić mały dywan do salonu, może on coś pomoże. Wkurza mnie, że ciężko sie rozmawia, że tv musi być głośniej włączone, bo strasznie się niesie i źle się ogląda. I zapewniam głucha nie jestem :D

Pozdrawiam

Ola pare sprzętów, kwiaty, dywan i pogłos zniknie.

Niecierpliwie czekam na kolejne fotki

Pozdrawiam

[Witaj Olu, od pewnego czasu ogladam sobie twoje wnetrza i sa super ,całkiem w moim typie tez lubie wszelkie odcienie brazu , beżu , żółci i pomaranczy, ale ja mam pytanko odnosnie pieca bo mam taki sam tylko że 16 kw i chciałabym wiedziec jakie parametry macie ustawione na piecu i jak z zużyciem eko bo my ciagle testujemy i nie wiem czy sa dużo czy normalnie jak to wyglada u was bede wdzieczna za informacje , acha mam do ogrzania 160 m2 , jak narazie to 50kg na 2,5 dnia . Jestes nadal zadowolona z tego pieca czy cos sie zmieniło ? u nas jak narazie nie zerwalo zawleczki tylko uwazam ze zzera zaduzo grochu , ale tu na forum rozpietosci zuzycia sa duze .

witam, mam pytanie w kwesti kuchni.

co zrobiliscie, ze macie meble na 3 scianach?, zlikwidowaliscie spizarke czy moze dobudowaliscie sciane oddzielajaca od salonu? interesuje mnie to bo mam podobna sytuacje z moja kuchnia ( 2 okna, otwarta na salon, spizarka przy kuchni).

bardzo ladna ta Wasza kuchnia, wg wlasnego pomyslu czy z "salonu"?

pozdrawiam, czekam na info.

elamaz23 z pieca jesteśmy bardzo zadowoleni. Zero problemów poza tą nieszczęsną zawleczką, ale jak na razie jest spokój...odpukać :) Piec ustawiony mamy w tej chwili na chyba 43 stopnie, woda na 38. Do tego podłogówka. Jeśli chodzi o zuzycie to cały zasyp, chyba coś ok 150 kg (ale nie jestem pewna dokładnie ile) mamy na tydzień i dwa dni. W zimie bedzie krócej, bo zwiększy się temperatura na piecu. Ale jak na razie mamy upał w domu. Ciekawi nas dlaczego masz tylko 16 kW na taką powierzchnię.

Witaj Junona w kuchni zrezygnowaliśmy ze spiżarki przez co zyskaliśmy na powierzchni. Z tą spiżarką to kuchnia byłaby klitka. Teraz jest ok, chociaż powiem, że brakuje mi stolika w kuchni, no ale już pogodziłam się z jego brakiem :) Kuchnię zaprojektowałam sobie sama, wykonał stolarz. Do studia meblowego to nawet nie szłam, bo ich ceny mnie przerażały.

Dużo czasu zeszło zanim nasze schody doczekały się podstopni. Zdecydowaliśmy się, że zrobimy żywicę dokładnie nazywa się to mozaikowa masa tynkarska. Robiłam i klęłam i płakać mi się chciało. Bardzo nie fajnie się to kładło. Najpierw podkład potem ta masa. Masa spadała mi ze szachelki, do duszy to było. Drugi raz bym się nie porwała na taką robótkę :roll: Chociaż nie powiem, efekt końcowy rekompensuje te wszystkie przejścia :)

http://images40.fotosik.pl/31/5652c38e91a63949m.jpg http://images34.fotosik.pl/400/3349e8b83fe63490m.jpg http://images31.fotosik.pl/401/51aff8839806ec12m.jpg

Poza tym zdecydowaliśmy się położyć tapetę na jednej ścianie w pokoju nad garażem. Jedna ściana, a pół dnia roboty, bo wzór trzeba było dobierać :roll:

http://images34.fotosik.pl/400/e933125e29e11780m.jpg

Położyłam też strukturę na kominku, teraz czeka na mój lepszy dzień, zeby się tym dalej zająć :D Poza tym muszę zdecydować się jaki kolor tego zrobić, jak na razie nie mam pomysła :roll:

http://images34.fotosik.pl/400/e32eb699c80832bbm.jpg http://images32.fotosik.pl/400/a9b978f44ccc9230m.jpg

Dzięki dziewczyny, dzięki :)

Powiem Wam szczerze, że ja to za cierpliwa nie jestem. Sama się podziwiam, że to skończyłam :) Czasami miałam ochotę rzucić kielnią i niech ktoś inny to zrobi. Ale najlepsze było jak mój mąż postanowił, że on mi pomoże. Pierwszego dnia zaczęłam późno to robić więc dużo nie zrobiłam chyba ze 3 schody. Na to Krzysiek weź daj ja Ci pomoge i też porobię. Ależ proszę baaardzo mówię, bo ja już dzisiaj nie mam na to siły. Wziął kielnie, tynk i kładzie na podstopień, a to mu spada i spada.

Pyta mnie: jak Ty to robiłaś, że Ci nie spadało?

Ja: A czy ja mówiłam, że mi nie spadało? :D

On: Wiesz co ja jednak Ci nie pomogę, bo zaraz rzuce to z nerwów :D

I przez mojego pomocnego męża musiałam dokończyć te jego banialuki pod stopniem, a byłam już naprawdę zmęczona.

Mój kręgosłup to boli jak u starej babki :cry:

elamaz23 z pieca jesteśmy bardzo zadowoleni. Zero problemów poza tą nieszczęsną zawleczką, ale jak na razie jest spokój...odpukać :) Piec ustawiony mamy w tej chwili na chyba 43 stopnie, woda na 38. Do tego podłogówka. Jeśli chodzi o zuzycie to cały zasyp, chyba coś ok 150 kg (ale nie jestem pewna dokładnie ile) mamy na tydzień i dwa dni. W zimie bedzie krócej, bo zwiększy się temperatura na piecu. Ale jak na razie mamy upał w domu. Ciekawi nas dlaczego masz tylko 16 kW na taką powierzchnię.

Witaj Junona w kuchni zrezygnowaliśmy ze spiżarki przez co zyskaliśmy na powierzchni. Z tą spiżarką to kuchnia byłaby klitka. Teraz jest ok, chociaż powiem, że brakuje mi stolika w kuchni, no ale już pogodziłam się z jego brakiem :) Kuchnię zaprojektowałam sobie sama, wykonał stolarz. Do studia meblowego to nawet nie szłam, bo ich ceny mnie przerażały.

Witaj Olu , dzieki za odp. u nas tylko 16 kw , bo spec od pieca stwierdzil ze tyle wystarczy ,ja mam dom z bala ocieplony od wewnatrz , ale dlaczego masz ustawiona temp. na piecu 43 st. podobno ponizej 50 st.nie powinno sie schodzic bo to szkodliwe dla pieca ? a jak masz ustawiony np. czas podawania , postoju ,czyli U2 ,U1 itd. przepraszam ze cie tak gnebie tymi parametrami ale moze tu mam jakies zle ustawienia ,co prawda ustawiany byl przez serwis i to wlasnie oni ustawili tem. na 55 st. i nie kazali schodzic ponizej . Gdybys mogla podac mi te parametry bylabym wdzieczna bo moj maz biedny siedzi i kombinuje jak kon pod gorke zeby zmniejszyc ilosc zuzycia , spedza nam to sen z powiek bo przy tych temp. na zewnatrz to mamy chyba za duze jednak te kilogramy , acha nie mam podlogowki tylko grzejniki ,moze to tez ma wplyw sama nie wiem .Ciepelko tez mamy, ale dlaczego kosztem takiej ilosci ekogroszku ? Schody sa super , ja niestety na swoje jeszcze czekam , musze zadowolic sie prowizorka wykonana rekami mojego taty , ale tez da sie po nich chodzic.pozdrawiam elamaz23.

Olu jestem pełna podziwu dla Ciebie - podstopnie wyszły super, a struktura - po prostu rewelacyjnie! :p Czy ja dobrze zrozumiałam dziewczyno, że sama to wszystko zrobiłaś? :o Gratulacje!

Ola normalnie powalasz mnie na nogi tymi umiejetnosciami ( o cierpliwości nie wspomnę ). Struktura na kominku bardzo ładnie wygląda - zawodowy malarz lepiej nie zrobi.

Ola widziałam w albumie , że masz przy kominku jasny kamień - a może kolor ściany zrobić w kolorze czekolady? To takie moje pierwsze skojarzenie ale na pewno coś odpowiedniego wybierzesz .

Wklejam fotkę z Waszego albumu i mam pytanie, czy to jest obudowany słup w pokoju?? A jesli tak to czym to wykończysz? Sama się zastanawiam co zrobić z tymi słupami.

Pozdrawiam

http://images47.fotosik.pl/31/728b383c49433e18med.jpg

elamaz23 Podam Ci te parametry jak mój ślubny będzie. A powiedz mi jaki Wy macie duży zasobnik?! Z tego co pamiętam jak byli u nas ustawiać piec to mówili żeby nie było mniej niż 40 stopni. I widzisz ile ludzi tyle opinii :roll:

vanka tak to jest słup w naszej sypialni. Długo czekał aż się nim zajmiemy :) W końcu nadszedł ten czas. Plan jest taki, że okleję go tapetą w kolorze czekolady, zeby nawiązywał do mojej ściany z szablonem. Ale trochę te kanty są nierówne więc będę musiała je obrobić. Ale dzisiaj koleżanka podsunęła mi pomysł, że może korkiem... :roll: Muszę tylko zobaczyć jakie kolory korka są. I dalej nie wiem co robić. A chcę żeby było jak naj mniej syfu w chałupie więc wybieram mało brudzące rozwiązania :D

• 2 weeks później...

A tak sobie przysnęłam na chwilkę ;) Do Świąt jeszcze troszkę, a u nas coś tam się jednak po malusiu dzieje w branży wykończeniowej :D

Mamy nowy zwis ;) w salonie, chodziłam, chodziłam i wychodziłam

http://images48.fotosik.pl/36/20b455ebae7366b2m.jpg http://images33.fotosik.pl/416/59da3bf7babb7d34m.jpg

Obrobiliśmy słup w sypialni, padło na korek. Miała byś czekoladowa tapeta, ale mi się zmieniło

http://images38.fotosik.pl/36/b1a2d2c65389b737m.jpg http://images39.fotosik.pl/36/a99a3774fe80f9d4m.jpg

No i na koniec pokażę Wam co dziergam w chwili obecnej. Postanowiłam upiekszyć nasz kominek i poza tynkiem strukturalnym szczotkowanym będzie dodatkowy element o taki:

http://images30.fotosik.pl/300/e915ad0305e75f9bm.jpg

Mam nadzieję, że do Swiąt uda mi sie to skończyć. Wena twórcza czasami mnie opuszcza i mi sie nie kce :( No ale nic do roboty trza się wziąć!