alladyn71 21.05.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Mam pytanie i odrazu zaznaczam, ze nie bardzo znam sie na budowie. Zamierzam powiekszyc okna (pociadnac na 30 cm od ziemi) i dwa kolejne przerobic na drzwi (szklane). I tu moje glupie pytanie: Kiedy mam wybic te dziury? Mam stary dom (kostka) i firma od okien nie wybija otworow. Czy musze sciagnac stare okna i wybic sciane (tyle, ze wtedy caly dom bedzie przewiewny a znajac firmy od okien, moze to potrwac) czy moze jest jakis sposob na wybicie dziur po starymi onami, bez sciagania ich? wtedy dziury moglabym zabic deskami i poczekac na okna nie obawiajac sie deszczu. Wlsciwie to najbardziej szkoda mi parkietow, bo poprzednia wlascicielka miala hopla na ich punkcie i sa naprawde ladne. Nie chcialabym ich zniszczyc. Mowialam, ze mam glupie pytanie...ale baba jestem i glupich pytan sie nie boje...co najwyzej glupich odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 21.05.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Mam pytanie i odrazu zaznaczam, ze nie bardzo znam sie na budowie. Zamierzam powiekszyc okna (pociadnac na 30 cm od ziemi) i dwa kolejne przerobic na drzwi (szklane). I tu moje glupie pytanie: Kiedy mam wybic te dziury? Mam stary dom (kostka) i firma od okien nie wybija otworow. Czy musze sciagnac stare okna i wybic sciane (tyle, ze wtedy caly dom bedzie przewiewny a znajac firmy od okien, moze to potrwac) czy moze jest jakis sposob na wybicie dziur po starymi onami, bez sciagania ich? wtedy dziury moglabym zabic deskami i poczekac na okna nie obawiajac sie deszczu. Wlsciwie to najbardziej szkoda mi parkietow, bo poprzednia wlascicielka miala hopla na ich punkcie i sa naprawde ladne. Nie chcialabym ich zniszczyc. Mowialam, ze mam glupie pytanie...ale baba jestem i glupich pytan sie nie boje...co najwyzej glupich odpowiedzi Wg twojej koncepcji różnica jest tylko w wielkości dziur, czyli jeśli ma zalać to i tak zaleje. Można zostawić okna i wykuć pod spodem, ale istnieje ryzyko ich uszkodzenia i może trzeba będzie je podeprzeć. Lepiej chyba poczekać, aż nowe drzwi będą gotowe i dopiero wtedy dokonać demontażu mając zaklepany termin przyjazdu ekipy monterskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts