Bell 15.09.2003 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Rozpoczynam wylewki ostateczne. Czy 15 cm styropianu i 6-7 cm betonu to dobre proporcje. Czy nie za dużo styropianu (FS-20)? Dziękuję za sugestie i uwagi. Jeszcze mogę zmienić proporcje (musi być w sumie 20-22cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bell 16.09.2003 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Ponawiam prośbę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 16.09.2003 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Rozumiem, ze to jest wylewka na parterze. Ocieplenie grube, przewaznie sie wykonuje 10 cm (ale 15 cm tez moze byc) Grubosc wylewki OK - bez dodatkowego zbrojenia. Skoro musisz miec zakladana wysokosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 16.09.2003 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Bell - trochę dużo. Nie jestem ekspertem, ale jak mi robili wylewki to przy 10cm styropianu miałem 5cm wylewki i to tez bylo trochę mało. Więcej styropianu mocniej pracuje, więc wylewki powinny być grubsze, względnie musi być odp. zazbrojona. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 16.09.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Nie wypowiadam sie co do proporcji styropian/wylewka ale ze zbrojenia bym absolutnie nie rezygnował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 16.09.2003 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 no własnie, czy nie za gruby ten styropian?ja tez chcę miec grubszy niz 10 cm, ale moj kierownik powiedzial ze przy grubszej warstwie wylewki moga pekac i sie odksztalcac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość karlos_k 16.09.2003 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Musi sie wypowiedzieć kierownik budowy ale moim zdaniem wylewka powinna mieć conajmniej 8-10 cm. Na mniejszą nie chciał się zgodzić u mnie fachowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 16.09.2003 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Z punktu widzenia izolacyjności cieplnej powinno to wyglądać następująco:wylewka - tyle ile wynika z projektu (jeśli masz to określone przedziałowo, to daj min. warstwę). Styropian wypełnia resztę. 6-8cm wylewki wygląda rozsądnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uszek 17.09.2003 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 ja moge powiedzieć jak mam u siebie tj. ślepa wylewka+10cm styropianu (tj 2x5cm układane na przemian tak by zgubić łączenia i nie robić mostków term.) +folia+zbrojona siatka 150x150 oczka+5cm wyleki tak jest na parterze w części mieszkalnej, w pomieszczeniu gospodarczym i garażu jedyna różnica że styropianu jest 5 cm, na poddaszu 2x2 cm steropianu + folia + satka + 5cm wylewki. Wylewki robione na półsucho zacierane. Wyszło OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts