Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do (Pół)dziennika gwoździka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A to pięknie obrazuje różnice indywidualne. Ja w samochodzie nie jaram, w domu nie jaram, ba, nawet w pracy nie jaram! Ogólnie - nei jaram nigdzie, bo rzuciłam!... ;)

ale kiedy jarałam, to wszędzie z wyjątkiem domu rodziców. Bo jak tam mieszkałam, byłam osobą niepaląca i mi się nie kojarzoło... :roll:

no to ja do spowiedzi przystąpię .

W domu nie jaram (bo młode),w pracy nie jaram (bo nie pracuję), w samochodzie jaram (bo mogę), a na imprezach to ja za smoka robię, prawie na etacie ...

jak ja luuuuuuubię to dymowe drapanko w gardle, oj jak lubię....

No więc, ja barranek urodziłem się jako jedno ze 100 000 dzieci przewidzianych na 1000 lecie państwa polskiego... Numeru porządkowego nie pamiętam, ale raczej bliższy niż dalszy on, bo było to wiosną... Dokładnie zaś w święto narodowe III Rzeszy, co w jakiś sposób mogło odcisnąć się piętnem na moich późniejszych dokonaniach życiowych i być może powinno być osnową i kanwą zarazem tej spowiedzi, proszę księdza...

(............)

no i - o ile ksiądz jeszcze nie zasnął, chciałem powiedzieć, że w sumie więcej grzechów nie pamiętam, aczkolwiek wcale nie jestem do końca pewny, czy za te, które pamiętam, to specjalnie żałuję i prawdopodobnie popełniłbym je jeszcze raz, gdyby było mi dane wszystko powtórzyć. I nawet wprowadzenie korekt do mojego grzesznego żywota niewiele by zapewne zmieniło...

Ale jeśli możecie dać flaszkę na drogę, przyjmę ją w pokorze... Amen

No więc, ja barranek urodziłem się jako jedno ze 100 000 dzieci przewidzianych na 1000 lecie państwa polskiego... Numeru porządkowego nie pamiętam, ale raczej bliższy niż dalszy on, bo było to wiosną... Dokładnie zaś w święto narodowe III Rzeszy, co w jakiś sposób mogło odcisnąć się piętnem na moich późniejszych dokonaniach życiowych i być może powinno być osnową i kanwą zarazem tej spowiedzi, proszę księdza...

(............) ... "skąd ta pauza Synu ... jeżeli chcesz powiedzieć prawdę i tylko prawdę to mów dalej ... "

no i - o ile ksiądz jeszcze nie zasnął, .....

"no przecież qrrwa mówiłem, że masz mówić !!!

.... chciałem powiedzieć, że w sumie więcej grzechów nie pamiętam, aczkolwiek wcale nie jestem do końca pewny, czy za te, które pamiętam, to specjalnie żałuję i prawdopodobnie popełniłbym je jeszcze raz, gdyby było mi dane wszystko powtórzyć. I nawet wprowadzenie korekt do mojego grzesznego żywota niewiele by zapewne zmieniło...

"bluźnisz Synu !!!"

Ale jeśli możecie dać flaszkę na drogę, przyjmę ją w pokorze... Amen

"nie zawsze bluźnisz Synu - MASZ i łyknij za mnie!!!"

Ja też numeru katalogowego nie pamiętam, ale jestem jedna z tych na 1000-lecie państwa naszego ukochanego. Ponieważ łączność była wówczas do d... to Gagarin dopiero na drugi dzień dowiedział się, że przyszłam na świat i ... spier... w Kosmos. Tylko dlaczego :roll:

Grzechy, jeśli je jakoweś popełniałam, to pewnie kiedyś odpokutuję...