Gwoździk 01.03.2010 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Agduś[/b] - zaraz to jest dokładnie tyle ile potzrebuje Gwoździk na spłodzenie dwukilomertowego posta z gatunku misz-masz - pod tytułem: Co autor miał na myśli ? Ty wiesz ile mi te misz-masz zajęło czasu ???? ... od dziś będę wyrażał się krótko ... bardzo krótko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 01.03.2010 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 ... Gwoździk, Aga wysłała Ci SMS-a, żebyś przylazł! Nie ma cudów, żebyś tak sam z siebie! Albo na czacie czatowaliście! ... nie zna mojego numeru ... a cuda się zdarzają ... kurde miałem się streszczać ... Nie potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 01.03.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Agduś[/b] - zaraz to jest dokładnie tyle ile potzrebuje Gwoździk na spłodzenie dwukilomertowego posta z gatunku misz-masz - pod tytułem: Co autor miał na myśli ? Ty wiesz ile mi te misz-masz zajęło czasu ???? ... od dziś będę wyrażał się krótko ... bardzo krótko Nie zrobisz mi tego klej te posty tasiemcowe - ja je uwielbiam i wiem żes pracowity misz-maszacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.03.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Wusia, domek rośnie, czas go zapełniać. Będziecie mieli motywację, żeby budowę skończyć za mniej niż 9 miesięcy! Gwoździk, widzę, że przyjąłeś nową strategię - posty krótkie, ale za to liczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 01.03.2010 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 .... Nie zrobisz mi tego klej te posty tasiemcowe - ja je uwielbiam i wiem żes pracowity misz-maszacz ... taaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 01.03.2010 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Gwoździk, widzę, że przyjąłeś nową strategię - posty krótkie, ale za to liczne potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.03.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Gwoździk, widzę, że przyjąłeś nową strategię - posty krótkie, ale za to liczne potwierdzam Znuuudzi Ci się. Albo gościom i przestaną przyłazić i po co Ci to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 01.03.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Agduś a kto za mnie sprzątał bedzie po budowie i inne takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 01.03.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Agduś ...on ma za dużo do powiedzenia na takie cykanie Potwierdzam Jak go troszkę podżaźnimy to zobaczysz co będzie wyprawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.03.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Agduś a kto za mnie sprzątał bedzie po budowie i inne takie Zatrudnij przesądnych pracowników - kobiecie w stanie odmiennym się nie odmawia! Wyćwicz sobie palec wskazujący i... do roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 02.03.2010 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Tu może chodzić o wyrównanie proporcji, ludzie piszą i piszą, a gospodarz w taki sposób nadrabia długie nieobecności! a ja ciągle niei wiem, co się dzieje z Wacusiami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.03.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 dobry wieczór Gwoździk łebek schował Yeti też futro ukrywa chyba piją razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 03.03.2010 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 No to jestem (DePSia wróciła ) ... Poza tym moje Wacki już też ryje z przerębli powystawiały i trzeba im towarzystwa dotrzymywać. ... i o tym chętnie bym z Tobą podyskutował ... jeżeli tylko znajdziesz czas Pewnie, że znajdę. Tylko, że mimo kilkunastoletniego już stażu w posiadaniu tego stawu, nadal lajkonik w rybich sprawach jestem. Ale o kwestii "dotrzymywania Wackom towarzystwa" możemy porozprawiać .....Chwastojad mój - prywatny, na własnych chwastach uhodowany. Został zmierzony (60cm) i ułaskawiony. (następnym razem może mu się już nie udać, bo cham życzeń spełniać nie chce... ) ... ja niestety nie mam jeszcze żadnych chwastów w stawie bo przy pierwszej próbie ich zasadzenia zostały zżarte przez amury, których mam (mam nadzieję, że przeżyją erę lodowcową) kilka długości ok 50 cm ... Z tego co wiem, amury się w naszych warunkach nie trą, więc w celu radykalnego rozwiązania problemu - możesz trochę odłowić, ale u mnie amury są tylko może ze 3, a i tak mam pustynię - plaga drobnicy - karasie, karpie i inne wyżerają wszystko. W ub. roku zdecydowałem się wreszcie wpuścić 1 szczupaka i z 5 okoni. Zobaczę co będzie się działo. Radzi sobie w miarę tylko pałka wodna. I to też tylko w strefie bardzo płytkiej wody lub okresowo wysychającej A jak ta kaczka bidula do mnie trafi - przecież ja się ukrywam, adresu w stopce nie podaję ? ...dam radę ... jeszcze nie wiem jak ... ale sposób znajdę To uprzedź mnie może, żebym jej z czaplą nie pomylił - też ją mam systematycznie na popasie wiosną i jesienią ... ..ale tylko czytać? Czy piszesz swój... mogłoby być ciekawie poczytać dziennik Yeti'ego! ... o, o ...właśnie to byłby jeden ze sposobów Yeti Dziennika nima - ślady tylko zostawiam - ukrywam się przecież Pozdrowienia dla Gwoździa, Gwoździątka, Pineski i całego żywego inwentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 03.03.2010 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Znuuudzi Ci się.... ... eee tam, nie kracz Jak go troszkę podżaźnimy to zobaczysz co będzie wyprawiał ... to już się stało ... u Brazy a ja ciągle niei wiem, co się dzieje z Wacusiami! ... ja niestety też nie ... pod lód nie wskoczę Gwoździk łebek schował Yeti też futro ukrywa chyba piją razem .. jasnowidząca czy co ? .... że mimo kilkunastoletniego już stażu w posiadaniu tego stawu, nadal lajkonik w rybich sprawach jestem.... ... ja w sumie też lajkonik ... ......Z tego co wiem, amury się w naszych warunkach nie trą, więc w celu radykalnego rozwiązania problemu - możesz trochę odłowić, ale u mnie amury są tylko może ze 3, a i tak mam pustynię - plaga drobnicy - karasie, karpie i inne wyżerają wszystko. W ub. roku zdecydowałem się wreszcie wpuścić 1 szczupaka i z 5 okoni. Zobaczę co będzie się działo. .. podobno karpie też nie ... ale jakoś w to nie wierzę, bo każdą wiosną mam miliony "piranii", a karasie to na pewno nie są ... Mam nadzieję, że tej wiosny będzie tak samo ... Radzi sobie w miarę tylko pałka wodna. I to też tylko w strefie bardzo płytkiej wody lub okresowo wysychającej ... miałem w tamtym roku przywieźć trzcinę z mazur, ale logistycznie się nie udało ... może w tym roku dam radę. Podobno jak się przyjmie, to potem ludzie żałują, że ją "posadzili" bo tak się rozrasta... ...... żebym jej z czaplą nie pomylił - też ją mam systematycznie na popasie wiosną i jesienią ... dlatego też nie wpuszczam szczupaka, bo dwóch złodziei to za dużo Pozdrowienia dla Gwoździa, Gwoździątka, Pineski i całego żywego inwentarza ... dzięki No i Agduś wykrakałaś !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.03.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Kra, kra, kra! http://acek54.blox.pl/resource/wrona.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.03.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 dobry wieczór Gwoździk cos czuję że Ci Braza łebek rozklepie i Yetiemu na dokładkę też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 03.03.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Wusia, no ale za co...? .. podobno karpie też nie ... ale jakoś w to nie wierzę, bo każdą wiosną mam miliony "piranii", a karasie to na pewno nie są ... Mam nadzieję, że tej wiosny będzie tak samo ... Karpie u mnie trą się na bank. Być może nie każdego roku, ale za to całkiem obficie . Ja też się wcześniej cieszyłem na widok narybku, aż do pewnego roku, kiedy wyjąłem ze stawu ok 350 śniętych ryb. Wtedy uświadomiłem sobie, że ten zbiornik nie jest z gumy. Od tej pory już tak czapli nie żałuję i staram się wprowadzać jakieś radykalne działania. Zawsze jesienią przeciągałem siecią; u mnie jest to trudne - mam po środku wyspę. Niestety sieć jest pożyczana i już porządnie zniszczona. Chciałem kupić dla siebie, ale facet, który robił ją sąsiadowi zmarł i nie bardzo wiem gdzie zamówić. Obawiałem się, że wkrótce pomór może się powtórzyć, dlatego uległem wreszcie namowom znajomego i wpuściłem jesienią tych kilka drapieżników. ... miałem w tamtym roku przywieźć trzcinę z mazur, ale logistycznie się nie udało ... może w tym roku dam radę. Podobno jak się przyjmie, to potem ludzie żałują, że ją "posadzili" bo tak się rozrasta... Po opisanym wyżej pomorze w moim stawiku zaczęło nagle przybywać pałki wodnej i też zacząłem się nawet obawiać, że nie będzie jak swobodnie popływać. Nawet trochę kłączy wyrwałem (tych wchodzących w szlak żeglugowy ), ale pewnie było to niepotrzebne, bo następnego roku stan roślinności zaczął wracać do "normy", czyli = prawie 0. Moim zdaniem brak roślin w stawie wskazuje na "przerybienie". Znam zbiorniki (glinianki), gdzie jest sytuacja odwrotna - zarasta je moczarka. Zastanawiałem się już nad wrzuceniem jej do siebie, ale obawiam się, że narobię sobie kolejnego kłopotu... Tak źle i tak nie dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.03.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 No i masz, wróciłam, pewna byłam, że porządek udało mi się zaprowadzić, a tymczasem Yeti z Gwoździkiem tutaj się ukrywają i między Wacusiami piją! Ech, Wy... I jeszcze do tego kracząca Agduś, no nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 05.03.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Depsia ...skumali się jak bliźniaki sjamskie Tu się taka solidarność plemników objawiła, że nie ma ani jedej Wacusiowej Wszystkie ryby w stawach mają rodzaju męskiego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 05.03.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Nie piją, tylko nad przetrwaniem gatunku radzą. Gdyby same ♂ Wacusie były, to myślę, że byś ty spokojnie u mnie po brzegu nie pochodziła - branie nawet spod lodu byś miała i nawet kolce by nie pomogły A solidarność plemników, to się zrodziła w odpowiedzi na braterstwo jajników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts