AgaJeżyk 19.04.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 No jezdem;) Zrzucam fotki. Zaraz przyprowadzę ci mój staw STAW ... jak to dumnie brzmi ... nie lej po bombie ale STAW ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 19.04.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 No ! Tak wyglądał zanim nasypaliśmy do niego Pokonu na glony A tak po naszych "zabiegach" Fotka ciemnawa ale pewnie wiesz o co chodzi ...gloniska nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 19.04.2010 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 no ten to mi się z kosą kojarzy:( zaraz zmienię .. bo mnie też się nie podoba No jezdem;) Zrzucam fotki. Zaraz przyprowadzę ci mój staw STAW ... jak to dumnie brzmi ... nie lej po bombie ale STAW ! ... staw ... i tak mów ... to uwierzysz .... tak jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 19.04.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Aaaa ten z boku to co taki nieruchawy he ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 19.04.2010 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 ślicznie tam masz ... gały na wierzch wychodzą ... poza glonami tak tak ...to zaglonowana zielona woda Masz tam ryby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 19.04.2010 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Aaaa ten z boku to co taki nieruchawy he ? ... ruchawy jest za duży ... i mi forum odrzuca . Napisałem do admina aby się zlitował ... ale milczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 19.04.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Ruchawy za duży powiadasz ... taaaaa A ponoć Nie sztuka mieć dużego ale ruchawego ... Zrób tak żeby był mały i ruchawy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 19.04.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 napisałem w dzienniku no i zmusiłes mnie do podczytania dziennika Teraz wiem juz wszystko!!!!!!!!! DOCENIAM ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 19.04.2010 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 To odpowiem zanim odpowiesz ... Jeżeli nie masz ryb i nie zamierzasz wpuszczać w ciągu miesiąca to ładuj wapno lub torf (tylko uważaj z tym torfem, bo w sklepach są takie z ulepszaczami, które akurat u ciebie pogorszą sprawę - no może nie pogorszą ale nie poprawią). Pisałem wcześniej, że wyłowić pianę musisz. Ja używałem do tego latem takiej agrowłókniny na siatce do ryb. Po wrzuceniu wapna woda zrobi się jak mleko ... tak ma być ... Potem należy odczekać i nawrzucać moczarki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 19.04.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Wracamy do STAWU Ryb nie ma , roslin nie ma - wszystko świeżutko ukopane i ograbione Za to mam dokładnie takie wapno jakim sypałes swoją wode ... w garażu Pewnie za trzy worki po 30 kg Chłopaki do tynków sypią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 19.04.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Wszystko pojęłam - jutro ojca zaangażuję ... to dla niego ten grajdołek. Niech się bawi i tapla ... a potem obudzi w nim życie ... dla zdrowotności mu zajęcie zorganizowałam (przestanie mi liczyć ile jeszcze będzie żył ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 19.04.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Aaaa jeszcze coś ! Ile tego wapna jeśli STAW (lubię to słowo ) ma jakies 10 m długosci i średnio 4 m szerokości ( zależy od miejsca bywa więcej ) W najgłębszych miejscach ponoć ( koparkowy tak twierdzi) około 1,5 do 2 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 19.04.2010 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Zrób tak żeby był mały i ruchawy ... ... mały już jest ... ale jak będzie ruchawy to straci na jakości ... i w ogóle będzie niewidoczny no i zmusiłes mnie do podczytania dziennika DOCENIAM ! ... tak wyszło ... ale się nie gniewasz kala , prawda ? Wracamy do STAWU Ryb nie ma , roslin nie ma - wszystko świeżutko ukopane i ograbione Za to mam dokładnie takie wapno jakim sypałes swoją wode ... w garażu Pewnie za trzy worki po 30 kg Chłopaki do tynków sypią Ostrożnie z tym wapnem !!! Zależy od powierzchni. Mój staw ma 500 m2 ... wapna należało wsypać 10 kg do 15 kg ... (czyli 1 - 1.5 kg na 50 m2) Kształt Twojego stawu powoduje, że aby wyliczyć powierzchnię musisz wyliczyć całkę. Mam nadzieję, że ukończyłaś matmę na wysokim poziomie. Wszystko pojęłam - jutro ojca zaangażuję ... to dla niego ten grajdołek. ... ... dobrą córką jesteś Ile tego wapna jeśli STAW (lubię to słowo ) ma jakies 10 m długosci i średnio 4 m szerokości ( zależy od miejsca bywa więcej ) W najgłębszych miejscach ponoć ( koparkowy tak twierdzi) około 1,5 do 2 m głębokość nie ma tu nic do tego ... bo wapno musi osiąść na dnie. Ważna jest powierzchnia. Ty masz 40 m2 to wsyp 1kg. Max 2 kg. Pisałem wyżej. Staraj się równomiernie na powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 19.04.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Wiedziałam że te korepetycję najlepiej tutaj pobiorę ! Baaardzo baaaardzo dzięki. Już dzwoniłam do ojca że kożucha ściągamy Jutro piwnice przewróci za buto-majtkami ( takie kalosze do pasa na szelkach ) i będzie konstruował sito. Na marginesie bo ja raczej nie chwalę dnia ... ojciec ma coraz lepsze wyniki ... poddusiliśmy raczysko ... Trzeba mu tylko psyche podciągnąć ( to zrobi STAW i ja ) i podkarmić ( to mama ) - bedzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 19.04.2010 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Baaardzo baaaardzo dzięki. ... ... nie ma za co ... Na marginesie bo ja raczej nie chwalę dnia ... ojciec ma coraz lepsze wyniki ... poddusiliśmy raczysko ... ... - bedzie OK Trzymam kciuki za ojca ...Będzie OK. Moja mama szczęśliwie, odpukać, zdusiła raczysko 11 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 19.04.2010 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 ... a jeszcze jedno ... Bez jakiejś maski na twarz i okularów lepiej się nie brać za rozsypywanie wapna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 19.04.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Nooo to znasz temat ... walka z glonami to pikuś przy tym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 19.04.2010 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 pikuś ... mały pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 19.04.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Idę "do siebie". Mam ambitny plan odgruzować dzisiaj dziennik ... zobaczymy co z tego będzie Dzięki jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.04.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Witam Gwoździka Mam nadzieję, iż nie masz nic przeciwko łobserwacji (a nawet inwigilacji permanentnej )dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts