Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do (Pół)dziennika gwoździka

Recommended Posts

No to ja wymiękam - jeszcze tego nie urządziliśmy... Co nie znaczy, że mam zamiar ZAWSZE tu mieszkać. O nie! Już mam w głowie projekt domku w górach na południowym stoku (tuż poniżej grzbietu góry), z widokiem na Babią. Ywentualnie mieszkanie w Bornym Sulinowie. Albo po prostu mieszkanko w Krakowie na zimę i wypasiony kamper na resztę roku. Bo mnie nosi.

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to ja wymiękam - jeszcze tego nie urządziliśmy... Co nie znaczy, że mam zamiar ZAWSZE tu mieszkać. O nie! Już mam w głowie projekt domku w górach na południowym stoku (tuż poniżej grzbietu góry), z widokiem na Babią. Ywentualnie mieszkanie w Bornym Sulinowie. Albo po prostu mieszkanko w Krakowie na zimę i wypasiony kamper na resztę roku. Bo mnie nosi.

No nie wiem. Kiedyś mieszkałam w Bornym Sulinowie przez 5 dni, w stylowym mieszkaniu z widokiem na niebo. I tej opcji raczej nie wybiorę, przynajmniej przed emeryturą! A jak mnie będzie nosić, to już na pewno nie, bo deprywacja sensoryczna grozi "wybuchem"... ;)

ale może jakiś loft w jakimś miejskim gąszczu, tak dla odmiany? :rolleyes:

Słońce...znaczy Gwoździku... :) przepraszam, że mnie nie ma systematycznie...internet na mojej wsi wystęuje bardzo sporadycznie...średnio 2 razy w tygodniu i to o różnych porach dnia lub nocy, a jak już jest to często wywala, próbowałam już kilka razy napisać, ale jak widzę ani razu moja wiadomość nie dotarła...a szkoda...tak tu miło...

A tak ogólnie jest cudnie na mojej wsi...kotek się mizia o nogi, piesek wita jak wracam z pracy, ciątam sobie o ogródku i podglądam...bo tam mi zakwitło,a tu wyrosło...tylko pracować mi sie nie chce...może krowy se kupie ;)

Tylko tego cholernego netu mi brak...znaczy marudzenia tego

Sure, no jasne, że Borne to dopiero na emeryturę. Tak samo zresztą jak ten domek z widokiem na Babią i koniecznie wyciągiem narciarskim w pobliżu. A może też wreszcie nauczę się jeździć na biegówkach.

Nuda w Bornym??? Zamiast wgapiać się w niebo trzeba było zobaczyć, jakie tam piękne lasy do jazdy konno i na rowerze! Jakie rzeki do spływów kajakowych! Jakie jeziora do żeglowania! Że o grzybach i innych dobrach nie wspomnę!

Loft wielkomiejski raczej nie - po przeżyciu syndromu pustego gniazda mam zamiar zmniejszyć metraż, coby mieć więcej czasu, a lofty kojarzą mi się z dużą, urokliwą i kłopotliwą przestrzenią.

Edytowane przez Agduś

Ależ skąd, z tą "dużą, kłopotliwą przestrzenią" to na pewno nie masz racji - przestrzeń nie może być za duża. Ja się już prawie przyzwyczaiłam do pustego gniazda, bo Młody zazwyczaj bywa poza domem,, a nic a nic mi pustka nie przeszkadza ;)

Akurat ani konia, ani roweru ze sobą w Bornym nie miałam, rzeczywiście może byłoby inaczej. Ale miałam psa, dzięki temu poznałam takie mnóstwo ludzi, jak nigdy - na spacerze każdy zagadywał i przy okazji nasłuchałam się wielu historii. Chyba rzeczywiście (dla ludzi niepracujących) miasteczko do mieszkania jest super! A jakie pieękne okolice!

Dzień dobry państwu ....

W cyklicznym gwoździkowym programie przedstawiamy państwu opinie Matek-Polek na temat ich mężów ... Oto najciekawsze odpowiedzi na zadawane pytania ...

Reporter ® - Drogie Panie ... co sądzicie o mężach ?

...... pierwszy dla wroga, drugi dla przyjaciela a trzeci dla siebie.

.....

Reporter ® - czy mamy w tym gronie kogoś takiego ?

nooo, mój już będzie trzeci

Reporter ® - Brawo za odwagę malka !!! A skoro już ma się tego trzeciego ... to gdzie byście z nim zamieszkały ?

Kurczę, a ja wciąż mieszkam w domu dla wroga... .....

Reporter ® - Czyli z pierwszym mężem ??? Co sądzicie o mieszkaniu w mieszkaniu ...?

eeee mieszkania się nie liczą...

Reporter ® - A czemu się nie liczą ? Można chłopa nawet mieć w kamperze ...

No to ja wymiękam ..... mnie nosi.

Reporter ® - ktoś jeszcze ?

I najbardziej podoba mi się opcja z kamperem

Reporter ® - no proszę ...

...

... no no ... komu jeszcze śni się gość w kamperze ... ?

Nieeee no wymiękam ... .... .... za mamonę ....

Reporter ® - Za pieniądze ????

ludzie co się Wam porobiło

Reporter ® - No właśnie ... za pieniądze ???? Przecież można to robić charytatywnie ... ;)

No nie wiem....... deprywacja sensoryczna grozi "wybuchem"...

Reporter ® - Gdyby nie wyszło wam z facetem to co byście robiły ... ?

...może krowy se kupie

.... może też wreszcie nauczę się jeździć na biegówkach.

....

Reporter ® - .... i najbardziej smutna odpowiedź na ostatnie pytanie .... :(

.... Ja się już prawie przyzwyczaiłam do pustego gniazda,....

;) :) :) :)

oj Gwoździku normalnie trza uważać co się pisze :lol2:

... masz rację ... Napisałem, że zamierzam sprzedać Gwoździkową ... i mi od razu odpłaciła ... :(

Gwozdzik!! Ty zardzewial lbie!! Co to za pomysly!!:mad::mad:

to o czym ja bede czytac?:bash:

......

.... jeżeli się uda to zacznę pisać od nowa ... chyba obiecuję .. ;)

Och!! Nie wierzę.... To jak sztylet prosto w serce! Tyle razem z Gwoździkową przeszliście... Ty draniu Ty! Brutalu jeden!! To chociaż w umowie kupna-sprzedaży napisz, że nowi właściciele mają się zapisać na FM.... :)

No i w ten sposób stracimy Gwoździka, ale Gwoździkowa z nami zostanie! Pamiętaj tylko, że nowy właściciel ma być "pisaty", coby było co czytać! I daj mu namiar na dziennik Gwoździkowej.

PS. A jaki nick sobie wymyślisz, kiedy przestaniesz być Gwoździkiem z Gwoździkowej?

Gwoździk mądrą tą chałupę masz..

... to, że "chałupa" chciała mnie zabić nazywasz mądrością ???

Och!! Nie wierzę.... Tyle razem z Gwoździkową przeszliście... Ty draniu Ty! Brutalu jeden!! .....

... cóż takie życie ... Ty też na pewno zakochałaś się pierwszy raz w kimś, za kogo nie wyszłaś ... ;)

nic nie powiem, bo zmanipuluje drań

.. tym razem nie będzie manipulacji ... gwoździkowa wystarczająco zmanipulowała mój upadek ze schodów .. :(

No i w ten sposób stracimy Gwoździka, ale Gwoździkowa z nami zostanie!

... Gwoździk zostanie ... Gwoździkowa nie ... jeżeli się sprzeda ... w co wątpię ...

PS. A jaki nick sobie wymyślisz, kiedy przestaniesz być Gwoździkiem z Gwoździkowej?

... Popapraniec

Cześć Gwozdku... :cool: czyżby ocynk Ci zlazł i rdza wylazła łebkiem...? Co ja czytam!?? Gwoździkowa na sprzedaż...

... masz rację .. ocynk mi zlazł ... ale chciałbym spróbować ...

To chyba jednak prawda - najlepszy dowód, że komentarze znalazłam na szóstej stronie...

.. jedna szóstka to mało ... powinny być trzy .. :evil: