Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do (Pół)dziennika gwoździka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

....

a jestem już po feriach... przyznam się...i przez całe ferie nie odezwałam się an słowem...ne chciało mi się

.... masz przerąbane ....:mad:.....za to, że nie pisałaś ...

... za szczerość i odwagę natomiast masz plusa ... :)

... jeszcze jeden i w mordę ... ;) :)

PS. Przepraszam za ostatnie słowo, ale cytat jest cytatem

...niestety mnie już "wcięło" .... ;(

.... ale znów się pojawię. .... za jakiś czas ....

PS. chyba, że skobel nie ustąpi ;)

...ale wtedy wezmę taboret ....

...czyli na 100 % pojawię się za kilka dni :)

Pozdrawiam wszystkich

dobrze, że chociaż na taboret można liczyć ;)

... na mnie też można :)

Wstrząśnięta wyznaniem o ciągnieniu za uszy, pozostaję w oczekiwaniu...

... i słusznie .... cierpliwość się opłaci

Taboret najlepszym przyjacielem człowieka jest :)

.... poza psami oczywiście

Czworonożnym z reguły.

.... o właśnie ... do tego zmierzałem :)

A skoro mowa o czworonożnych, to .....

Mój kochany pies ma już 10 lat, a ponieważ należy do rasy „dużej”, więc można śmiało powiedzieć, że jest dziadziusiem. Od kilku miesięcy ma czasami problem ze wstawaniem, co związane jest ze zwyrodnieniami i stanami zapalnymi w kręgosłupie oraz „starcze” zmiany w tylnych stawach. Od kilku miesięcy robię mu raz na tydzień zastrzyk z metakanu, który jest tanim i bezpiecznym środkiem przeciwzapalnym. Tak mi doradził „stary weterynarz od koni”, który nie proponuje wymyślnych, nowofalowych lekarstw robiących niezłe spustoszenie w organizmie ... i to za grube pieniądze . Dzisiaj odwiedziłem mojego starego weta, aby sprzedał mi kolejne dawki leku ... Gadka szmatka, co tam, jak tam ... i mówi mi, że wyleczył swoje bolące biodro i staw kolanowy ..... zażywając Arthroflex .... dla psów !!!!!

Jednoznacznie stwierdził, że powinienem dawać go mojemu psu ... Poza tym, dodał:

-„Preparat ma smak karmelowy, mi smakowało ......więc pies łyknie go bez problemu”.

Dobra biorę. Muszę szybko wziąć, bo zaraz się zacznę śmiać.

Rozliczamy się. Zabieram strzykawki i płyn karmelowy ... Już miałem wychodzić, gdy pan doktor spytał na odchodne:

- „A wie Pan, co ja teraz biorę?”

- ???

- „Rewelacja!” – mówiąc to otworzył lodówkę i wyjął z niej duży, okrągły pojemnik plastikowy (taki jak na 10 litrów lodów) – „ działa rewelacyjne na moje stawy.... tylko żałuję, że z racji na obowiązki nie biorę go systematycznie...”

- „A co to jest?” – pytam

- „A wie pan, to jest preparat dla koni” ...

Nie wytrzymałem, parsknąłem śmiechem ... a ponieważ znamy się od wielu lat to dodałem :

„Niech pan uważa, aby panu kopyta nie wyrosły” ...

Jadąc samochodem długo się jeszcze śmiałem sam do siebie, jak głupi do sera ...

Nie mogę się doczekać kolejnej rozmowy z moim sympatycznym wetem.

A skoro mowa o czworonożnych, to .....

...to ja wolę koty...chociaż piesy też kocham i posiadam....

Mój kot jak wracam z pracy wskakuje mi na kolana, wlepia we mnie gały, mruczy tak, że aż się zanosi, a potem noskiem dotyka mojego noska...robi fikołek na moich kolanach, układa się wygodnie, gapi się i ślini niemiłosiernie :) Nie wiem co to ślinienie oznacza...ale myślę, że mnie kocha. Z wzajemnością oczywiście...tylko ja nie ślinię się na jego widok...no...przynajmniej się staram ;)

p.s My też mamy takiego ulubionego zwierzęcego doktora, co to i krowi poród odbierze i psiaka zaszczepi i przez telefon doradzi, a i człowieka podkuruje jak trzeba. Taki właściwy człowiek na właściwym miejscu.

Nic dziwnego nie ma .

Jak siem dziewcze własnemu chłopu pokaja ... to Gwoździkowi to zw... ( wszystko jedno znaczy )

Aaaale jakby się Gwoździkowi pokajała ... hmmm to interes by się przydał !

( na chwilę ...Pinezka potem amputuje ... )

;)

Agduś nie goń Brazy bo ona osłabiona . Chleba szuka od kilku dni ...

:D cudowny człowiek :D

.... zawsze wiedziałem, że mnie doceniasz ;)

....Mój mąż jak wracam z pracy wskakuje mi na kolana, wlepia we mnie gały, mruczy tak, że aż się zanosi, a potem noskiem dotyka mojego noska...robi fikołek na moich kolanach, układa się wygodnie, gapi się i ślini niemiłosiernie :) Nie wiem co to ślinienie oznacza...ale myślę, że mnie kocha. Z wzajemnością oczywiście...tylko ja nie ślinię się na jego widok...no...przynajmniej się staram (oryginalnie było: mój kot);)

.... no nieźle pojechałaś :) :)

A Ty qurna kto .... baba ....

... a kcesz w pierdol ..? :):) ... (Dzięki Depsia za podpowiedź :))

No skoro nie ma interesu, to kto wie, czy chłop...

... bywają chwile, gdy chłop nie ma interesu w....................... tym.... :)

Cwila chwila , napisał że nie ma w tym interesu a to różnica ..

... różnica jest wielka .. :)

....

........ hmmm to interes by się przydał !

......

...to prawda ... interes by się przydał ... na gwoździkowej .... i nad tym się głowimy

Dla konia?

... czyli co? zbierać suchy chleb na gwoździkowej ? ... Ty wiesz, może to i pomysł jest :)

Nooo ... tego z urwanom dooopom ;)

... no capisco :no: