braza 04.01.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Te temperówki to pewnie a'propos otwierania ... Jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 06.01.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 dzień doberek no teraz to chyba pomyłek nie będzie co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.01.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Przyszłam się przywitac Co się qurna dzieje, że tak cicho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 06.01.2009 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 dzień doberek no teraz to chyba pomyłek nie będzie co no teraz to już na pewno nie... Pozdrów Jurka ... i przekaż, żeby mi coś napisał o kominku ... Cześć Szefowa ... zajęty trochę jestem ... ale potem się znów odezwę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 06.01.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 dzień doberek no teraz to chyba pomyłek nie będzie co no teraz to już na pewno nie... Pozdrów Jurka ... i przekaż, żeby mi coś napisał o kominku ... Cześć Szefowa ... zajęty trochę jestem ... ale potem się znów odezwę ... ruinke rozwala przekażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 06.01.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 nioo gosza jaki nick heheh witam dziefcyny i chłopaki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.01.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Ruinkę rozwala na tym mrozie? A co doktor na to mówi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 06.01.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 dzień doberek no teraz to chyba pomyłek nie będzie co no teraz to już na pewno nie... Pozdrów Jurka ... i przekaż, żeby mi coś napisał o kominku ... Cześć Szefowa ... zajęty trochę jestem ... ale potem się znów odezwę ... ruinke rozwala przekażę Mogę się "pomylić" i zalogować pod nickiem Gosi Zmarzłem jak 1@#$#$, a tylko zwaliłem drewno opałowe pod piłę na parterze z rozebranego stropu między pierwszym piętrem a strychem Gwoździk można podejść do kominka na kilka sposobów ja bym w Twoim przypadku zrobił kominek z grawitacyjnym rozprowadzeniem ciepła, palenisko o jak największej mocy, nawet 24KW, i do tego dodatkowo "kozę" w muzykalnym pokoju Przy weekendowym paleniu musisz mieć nadmiar mocy, zrobiłem sobie z salonu warsztacik (tymczasowo na okres remontu) przepalam tam dwa razy dziennie (w te mrozy mieszkają tam nasze trzy dachowce i pies) a dziś rano w psa garnku ścieła się lekko lodem woda My tam mieszkaliśmy dwie zimy palenie ciągłe, miesięcznie szło opału tyle co teraz rocznie, a było wspomagane grzejnikami elektrycznymi. Jak osiągało się 18 stopni to był upał To nasze stare jest cieplejsze od Twojej Gwoździkowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 06.01.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Ruinkę rozwala na tym mrozie? A co doktor na to mówi? a mam w d... doktorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 06.01.2009 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Dzięki Jurek !!! Mam teraz o czym myśleć .... oj mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.01.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Ruinkę rozwala na tym mrozie? A co doktor na to mówi? a mam w d... doktorów Ty d..py nie lekceważ, bo doktorzy mogą dać Ci za to popalić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 06.01.2009 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Gwoździk można podejść do kominka na kilka sposobów ja bym w Twoim przypadku zrobił kominek z grawitacyjnym rozprowadzeniem ciepła, palenisko o jak największej mocy, nawet 24KW, i do tego dodatkowo "kozę" w muzykalnym pokoju Już mi wstyd Ci doope truć (w której masz lekarzy zresztą ) ale odpowiedz mi jeszcze na jedno pytanie. ... Tylko się nie śmiej ... bo pytanie może głupie .... No ale przecież nie ma głupich pytań .... Czy kominek z płaszczem wodnym może się nadawać do grawitacyjnego rozprowadzenia ciepła czy nie ? Nie mogę znaleźć na to odpowiedzi, nawet na specjalistycznych forach "kominków" - ........(wprawdzie się tam nie logowałem i nie pytałem ... tylko szukałem odpowiedzi na swoje pytanie , przyznaję ) Przewaliłem kilkanaście stron z kominkami ... i te 24 kW to tylko z płaszczem wodnym ... np.taki jak poniżej .... nadaje się ??? http://www.e-dom24.pl/p/pl/692/zx_kominek_amelia_24kw_prawy_z_wezownica.html Jeżeli mi to wyjaśnisz, to obiecuję, że będę mądrzejszy .... i zapytam Cię jeszcze tylko kilka razy ... a nie kilkanaście ... bo na Ruinkę czasu mieć nie będziesz PS. No i "specyficzną" psychoterapię dorzucę za friko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 06.01.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Teoretycznie możliwe do zrobiena (ta wodna grawitacja raczej zły pomysł) przy zimnej chałupie, dość dużej, cetralnym ustawieniu, a i tak można zagotoać wodę w piecu (kominku) do tego duuże przekroje rur, jest plusik ciepłą wodę można też zrobić. Ale w Twoim przypadku o mrozach trzeba pomyśleć Ten wkład z linnku to powietrze do spalania warto a nawet obowiązkowo, i palnisko z wpięciem tego zewnętrznego powietrza. Są powietrzne podobnej dużej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 06.01.2009 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Są powietrzne podobnej dużej mocy. gdzie je znaleźć ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 06.01.2009 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 mam jeszcze osiem pytań do wykorzystania .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 06.01.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Są powietrzne podobnej dużej mocy. gdzie je znaleźć ??? większe modele: jotul, coś dużego z dowre, największy tarnawy. Można też podnieść ich sprawność, jak i mniejszych o "nadstawki" wszelkiego typu mam jeszcze osiem pytań do wykorzystania .... może być więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.01.2009 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 To prawie jak "Siedem życzeń" ale te siedem życzeń to ja sobie rezerwuję Cześć bębniarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.01.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 To prawie jak "Siedem życzeń" ale te siedem życzeń to ja sobie rezerwuję Cześć bębniarzu Mnie wystarcza trzy -te od "Złotej rybki" - taka mało wymagajaca jestem Powitałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.01.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Czy mogę w temacie kominków? Zaznaczam, żem laik.W krakowskim Cebudzie proponują takie dwa ciekawe ustrojstwa:1. Nadstawka nad kominek, która zastępuje płaszcz wodny. Odzyskuje ciepło ze spalin. Jest tańsza niż kominek wodny. Można palić w kominku nawet wtedy, gdy się nie chce grzać w kaloryferach. Może działać, gdy nie ma pradu. Zabezpieczenie przed zagotowaniem wody jest mechaniczne, więc zadziała w przypadku braku prądu.2. Ciężkie masywne kanały, przez które przechodzą spaliny oddając ciepło. Potem ta cała masa oddaje ciepło do pomieszczenia. Wymaga toto solidnego podłłoża (trzeba dodatkowego zbrojenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 07.01.2009 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 ....ale te siedem życzeń to ja sobie rezerwuję ... ....moich życzeń .... ??? .... ho,ho, ho !!! Mnie wystarcza trzy -te od "Złotej rybki" ... moje Wacusie są złote ... tylko zasnęły pod grubym lodem .... prosić musisz na wiosnę ... ale wpadnij jeszcze przed wiosną ...tzn. zawitaj u mnie w komentarzach jeszcze przed wiosną (musiałem sprostować "wpadnij",bo Ci jeszcze coś wykraczę ) Czy mogę w temacie kominków ..... Ty Agduś to kobieta-orkiestra jesteś ... od korekty ... poprzez różne Uroczyska ... do kominka ... dzięki za podpowiedź, sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts