an-bud 07.01.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Czy mogę w temacie kominków? Zaznaczam, żem laik. W krakowskim Cebudzie proponują takie dwa ciekawe ustrojstwa: 1. Nadstawka nad kominek, która zastępuje płaszcz wodny. Odzyskuje ciepło ze spalin. Jest tańsza niż kominek wodny. Można palić w kominku nawet wtedy, gdy się nie chce grzać w kaloryferach. Może działać, gdy nie ma pradu. Zabezpieczenie przed zagotowaniem wody jest mechaniczne, więc zadziała w przypadku braku prądu. 2. Ciężkie masywne kanały, przez które przechodzą spaliny oddając ciepło. Potem ta cała masa oddaje ciepło do pomieszczenia. Wymaga toto solidnego podoża (trzeba dodatkowego zbrojenia). zadziała ale jak woda w Gwoździkowni zamarznie to może być BUUUM. Ogólnie nadstawki są fajnym pomysłem a mogą być: wodne, powietrzne, akumulacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.01.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 No bo ja dodatkowy fakultet robiłam podczas budowania domu... Ale nie tak do końca, jak widać, bo o zamarzaniu Gwoździkowej nie pomyślałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.01.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 ale wpadnij jeszcze przed wiosną ...tzn. zawitaj u mnie w komentarzach jeszcze przed wiosną (musiałem sprostować "wpadnij",bo Ci jeszcze coś wykraczę ) Ty mi tu milcz, Ty mi tu nic nie krakaj, bo Cie młoteczkiem potraktuję Ledwo jedno okiełznałam nieco, a tu niby znów ?? nic z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.01.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Malka, a niby czego nie? Ja tak miałam, to i Ty byś dała radę. Co do życzeń to i ja parę bym miała, a najbardziej jedno - żeby każde dobre życzenie mi się spełniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.01.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Rany, a ja myślałam, że w kominku to się po prostu fajnie pali i ładnie wygląda ... a to skomplikowane jest, noż qurna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.01.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Malka, a niby czego nie? Ja tak miałam, to i Ty byś dała radę. Co do życzeń to i ja parę bym miała, a najbardziej jedno - żeby każde dobre życzenie mi się spełniało. Ja mientka jezdem , nie taka twarda kobieta jak Ty, wymiękłabym po tygodniu A a propos życzeń - właśnie takie życzenia składałam bywalcą mojego ziewnika, się znaczy dziennika. Gwoździku - mogę obudzić choć jednego Wacława ?? Te trzy życzenia to tak na już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 09.01.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 dzień dobry przyszłam powiedzieć a o kominkach to wiem, tak jak Brazka, że dają ciepełko i .... tyle, że za dużo do niego pakuję drewna .... jak dobrze, że mam mojnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.01.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Się witam ... a co, kulturalna jestem taka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 09.01.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 bry hufnalku bry.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.01.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 bry hufnalku bry.. Jak ja bym Nim podkowę Brazki przybiła ... nie wiem, co Księżniczka na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 09.01.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 oj przydzie i posamiata.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.01.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Znowu gdzieś przepadł. Do Gwoździkowej pojechał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 09.01.2009 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 bry hufnalku bry.. ...musiałem w słowniku poszukać słowa "hufnal", bo nie wiedziałem czy mnie czasem nie obrażasz ...myślałem, że tak gaworzysz sobie (gwarworzysz raczej ) .... a tu patrz pan .... słówko znane z końskich targów . W tym temacie to cienki papiok ze mnie ! Ale teraz rozumiem, czemu Szefowa nie pytałaś jak zwykle Ducha o co mu chodzi ... Jak ja bym Nim podkowę Brazki przybiła ... nie wiem, co Księżniczka na to ...mną znaczy ??? Już ja Ci ten pomysł wybiję z głowy !!! PS. NO I POZAMIATANE !!! Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 09.01.2009 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Znowu gdzieś przepadł. Do Gwoździkowej pojechał? nie pojechałem bo Braza mnie przybiła Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.01.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Dobrze, że jesteś! Cieszę się, że dzielnie się trzymacie z Panią Gwoździkową i chcecie rzucić papierochy!!! Tak trzymać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 09.01.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 hehe gwozdzik jo by ci nie ublizył nie ftym życiu.. mnie jak na razie sie udało jakis miesiąc nie pale... ale zebym sie czuł lepiej no nie bardzo jeedyne to wiecej czuje ..i nie kaszle rano plus braku smrodku papierosów wokól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.01.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Znowu gdzieś przepadł. Do Gwoździkowej pojechał? nie pojechałem bo Braza mnie przybiła Cześć Nie przybiła, jeno przygwoździła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.01.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 hehe gwozdzik jo by ci nie ublizył nie ftym życiu.. mnie jak na razie sie udało jakis miesiąc nie pale... ale zebym sie czuł lepiej no nie bardzo jeedyne to wiecej czuje ..i nie kaszle rano plus braku smrodku papierosów wokól No właśnie. Nie kaszlesz rano. Jest jakoś tak, że po roku niepalenia zmniejszasz dotychczasowe ryzyko raka o 30%. Po 7 latach organizm zdoła się oczyścić i dojśc do takiego stanu jakbyś nigdy nie palił. Ja nie palę 9 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 10.01.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 dpsia ale ja nie wykluczam ze za jaki rok dwa znow nie zapale to mnie trsszyma przy zyciu hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.01.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Ja rano też nie kaszlę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts