Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do (Pół)dziennika gwoździka

Recommended Posts

Czy mogę w temacie kominków? Zaznaczam, żem laik.

W krakowskim Cebudzie proponują takie dwa ciekawe ustrojstwa:

1. Nadstawka nad kominek, która zastępuje płaszcz wodny. Odzyskuje ciepło ze spalin. Jest tańsza niż kominek wodny. Można palić w kominku nawet wtedy, gdy się nie chce grzać w kaloryferach. Może działać, gdy nie ma pradu. Zabezpieczenie przed zagotowaniem wody jest mechaniczne, więc zadziała w przypadku braku prądu.

2. Ciężkie masywne kanały, przez które przechodzą spaliny oddając ciepło. Potem ta cała masa oddaje ciepło do pomieszczenia. Wymaga toto solidnego podoża (trzeba dodatkowego zbrojenia).

zadziała :wink: ale jak woda w Gwoździkowni zamarznie to może być BUUUM. Ogólnie nadstawki są fajnym pomysłem a mogą być: wodne, powietrzne, akumulacyjne.

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale wpadnij jeszcze przed wiosną ...tzn. zawitaj u mnie w komentarzach jeszcze przed wiosną (musiałem sprostować "wpadnij",bo Ci jeszcze coś wykraczę :D :D :D )

Ty mi tu milcz, Ty mi tu nic nie krakaj, bo Cie młoteczkiem potraktuję :wink:

Ledwo jedno okiełznałam nieco, a tu niby znów ?? nic z tego

Malka, a niby czego nie?

Ja tak miałam, to i Ty byś dała radę. :lol:

Co do życzeń to i ja parę bym miała, a najbardziej jedno - żeby każde dobre życzenie mi się spełniało. 8)

Malka, a niby czego nie?

Ja tak miałam, to i Ty byś dała radę. :lol:

Co do życzeń to i ja parę bym miała, a najbardziej jedno - żeby każde dobre życzenie mi się spełniało. 8)

Ja mientka jezdem , nie taka twarda kobieta jak Ty, wymiękłabym po tygodniu :oops:

A a propos życzeń - właśnie takie życzenia składałam bywalcą mojego ziewnika, się znaczy dziennika.

Gwoździku - mogę obudzić choć jednego Wacława ?? Te trzy życzenia to tak na już mam :p

bry hufnalku bry.. :wink:

...musiałem w słowniku poszukać słowa "hufnal", bo nie wiedziałem czy mnie czasem nie obrażasz :wink: :D

...myślałem, że tak gaworzysz sobie (gwarworzysz raczej :D ) ....

a tu patrz pan .... słówko znane z końskich targów .

W tym temacie to cienki papiok ze mnie ! :(

Ale teraz rozumiem, czemu Szefowa nie pytałaś jak zwykle Ducha o co mu chodzi ... :D :D :D

Jak ja bym Nim podkowę Brazki przybiła ... nie wiem, co Księżniczka na to :wink: :D

...mną znaczy ??? :evil:

Już ja Ci ten pomysł wybiję z głowy !!! :D

PS. NO I POZAMIATANE !!!

:D

Cześć

hehe gwozdzik jo by ci nie ublizył nie ftym życiu..

mnie jak na razie sie udało jakis miesiąc nie pale...

ale zebym sie czuł lepiej no nie bardzo jeedyne to wiecej czuje ..i nie kaszle rano plus braku smrodku papierosów wokól

No właśnie. Nie kaszlesz rano. :D

Jest jakoś tak, że po roku niepalenia zmniejszasz dotychczasowe ryzyko raka o 30%. Po 7 latach organizm zdoła się oczyścić i dojśc do takiego stanu jakbyś nigdy nie palił. :D

Ja nie palę 9 rok. 8)