Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do (Pół)dziennika gwoździka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O kura...kogo ja tu widzę

...

Gwoździa .. ale za chwilę go stracisz z oczu ... bo znów wyjeżdżam. Odezwę się po 4 czerwca

....nie rozumiem tyko po co Ci było to wypalanie trawy? Jakoś buszu tam nie widzę.......

Buszu nigdy nie ma na wiosnę ... busz powstaje miesiąc lub dwa później, a wtedy nie wypalisz, bo pożar na całego ;)

Skoro już o tym mowa, to powiem Ci, że wypalanie musiało nastąpić z prostej przyczyny ... kleszczy. Dwa lata nie ruszałem tej części działki (około 15 arów). Zrobiłem błąd na początku, bo poprosiłem sąsiada aby mi zaorał tę część ... i zaorał... ale niedokładnie zabronował i zostały muldy, które uniemożliwiają jeżdżenie kosiarką. A kleszczy być nie może ... Mamy złe doświadczenia. Mój kolega (którego teraz pozdrawiam...i który podczytuje mój dziennik, ale się do tego nie przyznaje ... zresztą ze znanych mi powodów) miał roczną przerwę w pracy przez "głupiego" kleszcza ... Nasz pies dwa razy już był jedną noga na tamtym świecie przez "głupiego" kleszcza ... czyli babeszjozę.

PS. żywych kosiarek nie mogę zatrudnić bo zjadłyby maliny, drzewka owocowe ... no i zadeptałyby skowronki ;)

...chyba, że paliłeś w lulkach?

r=l ???

Od kiedy seplenisz ?