DPS 29.03.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Czekamy na kolejny czaderski komentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 29.03.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Dobra jest - wiać przestało...Na jak długo...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 29.03.2012 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Cześć ... wszystko w swoim czasie.... A na dobry wieczór kawał ... myślę, że na czasie .. Rozmowa kwalifikacyjna na kierunek: nauki polityczne. Profesor rozmawia z kandydatką. - Co pani wiadomo na temat programu ekonomicznego dla Polski realizowanego przez ministra Rostowskiego? Dziewczyna milczy. - No to co pani wie o polityce społecznej rządu Tuska? Dziewczyna milczy. - A wie pani chociaż, kto to jest Jarosław Kaczyński? - A nazwisko Komorowski z jakim urzędem w Polsce się pani kojarzy? Dziewczyna milczy. - A skąd pani pochodzi? - Z Bieszczad, panie profesorze. Profesor podszedł do okna, wygląda na ulicę, chwilę się zastanawia i mówi do siebie: - Kurwa, może by tak wszystko pierdolnąć i wyjechać w Bieszczady...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 29.03.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Świetny dowcip! Mój ulubiony Tylko w mojej wersji dziewczyna była z Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.03.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Czemu z Wrocławia? Bo z Bieszczad rozumiem. I profesora też rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.03.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Ja też profesora rozumiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 29.03.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Dowcip wiecznie aktualny, tylko można nazwiska zmieniać Tylko te prawdziwe Bieszczady się kurczą. Hej Gwoździku:D. W tym roku "moje" żaby poszły w ślad Twoich zeszłorocznych Wacusiów:(. Nie dały rady w walce z mrozem w małym i szczelnym oczku wodnym:(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 29.03.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Tylko te prawdziwe Bieszczady się kurczą. Niestety... od dawna... Ale mam jeszcze swoje miejsca... takie... nierzeczywiste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.03.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 U mnie Bieszczady to lasy lubuskie. Ponieważ dziewczyna nie chciała mi wyjść z głowy, musiałam zostać w lesie na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 30.03.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Z Wrocławia bo my z Wrocławia A Wrocek to straszna (NA SZCZĘŚCIE) prowincja, przynajmniej Wrockowianie tak uważają (nie mówię tu o młodzieży..) i takie mamy miłe poczucie, że TUTAJ BARDZO DALEKO OD WAWKI.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 30.03.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 No wiesz..., dla Opola Wrocław to wieeelkie miasto!Ale mnie i tak bliżej było do Krakowa.Jakoś nie polubiłam Wrocławia. Piękne parki - to fakt, ale nie potrafiłam nigdy "zrozumieć" tego miasta. Znałam je plackami - okolice dworca, domu cioci, zoo, ogrodu botanicznego, trasa dworzec-Rynek, Panorama Racławicka i park - ten z pergolą, a obecnie z fontanną. Nie potrafiłam tych placków połączyć w całość, poruszać się po mieście innymi trasami. A już jeździć po nim samochodem nie nauczyłabym się nigdy! Ale za to te znane miejsca lubię i uważam, że są bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.03.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Mnie sie Wrocław podoba, ma w sobie klimacik i taką jakąś... przytulność, dalekość od Wawki właśnie. Kiedyś musimy się z Wami umówić na zwiedzanie wspólne, może razem z Wami będzie fajnie poznać Wrocław bliżej, w końcu Romek i tak jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 30.03.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Kiedys nasz native spiker (Amerykanin) na kursie powiedział, że Wrocław jest piękny i Kraków jest piękny ale on woli Wrocław bo w Krakowie jest bardziej europejsko w sensie "składu osobowego ulicy" - pełno obcych językow i CZUĆ przyjezdnych, turystów. A we Wrocławiu jest, by tak rzec, swojsko. Inna sprawa, że dla mnie zawsze będzie swojsko i będę tu u siebie to to moje miasto rodzinne. Tez nie czuję Wrocławia "całościowo" choc wiem dobrze jak się po nim poruszać i jak się gdzie dostać - NIE SAMOCHODEM! Nawet jak teraz przyjeżdżam sama samochodem to go zostawiam pod najbliższym centrum handlowym na obrzeżach z mojej strony i przesiadam się w autobusy i tramwaje. Dla nie Wrocław to część z dzieciństwa (nasz blok, podstawówka) i potem części z kolejnych etapów dorosłości (często się przeprowadzałam). No i Rynek, który między moim 22 a 27 rokiem życia był dla mnie "drugim domem"... Multum knajpek i zawsze wieczorem spotykało się w którejś kogoś znajomego. Żyć nie umierać . Ależ był ze mnie kiedyś mieszczuch nad mieszczuchy! Tak DPSia! Już dziś zapraszamy! Zawsze z ogromna przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 30.03.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Andrzej studiował we Wrocku trzy razy. Zna miasto i umie po nim jeździć samochodem. Ja miałam ochotę zamknąć oczy, kiedy wjeżdżaliśmy na jakiś ogromny po horyzont plac z piętnastoma uliczkami z niego wychodzącymi, za to bez jakichkolwiek linii namalowanych na jezdni, które by informowały kierowców, którędy mają jechać. Nie - lubię (ale nie "nielubię") Wrocławia dlatego tylko, że go nie znam i nie rozumiem. Moim zdaniem to efekt... wojny. Kraków jest ciasny, fajny do chodzenia na piechotę, Wrocław ma wielkie puste przestrzenie, place, po których hula wiatr albo pali słońce - trzeba jechać tramwajem. Za to we Wrocławiu jest zielono dzięki parkom. Pewnie, gdybym tam zamieszkała - polubiłabym.Natomiast spacery po Starówce, parkach, zoo (jako dziecko i z dziećmi) i ogrodzie botanicznym bardzo miło wspominam. Do ogrodu wybierałam się co roku wiosną "na irysy". Uwielbiam irysy, a tam jest ich mnóstwo. Dla opolan Wrocław to było najbliższe wielkie miasto, do którego można było pojechać do opery albo... na zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 30.03.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Dzien dobry! Gwozdzik jak fajnie, ze otworzyles sezon!!:D We Wroclawiu nigdy nie bylam, ale na zdjeciach to piekne miasto:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 31.03.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Agduś - te puste place we Wroclawiu to nie wiem..? może ja tak tego nie widzę jako miejscowa.. W każdym razie - dla mnie z kolei, jako 17letniej wrocławianki jeżdżacej namiętnie na różne koncerty, Opole było miejscem festiwalu piosenki polskiej i Wam zazdrościłam! I dwa razy udało nam się ( z koleżanką) pojechać "na Opole", oczywiście wchodziłyśmy "na wkręta" I dla mnie Opole już zawsze się bardzo dobrze kojarzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 31.03.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Mnie się Wrocław też dobrze kojarzy, ale nie czuję się tam "u siebie", mimo że bywałam często. I pięknieje z każdym rokiem! Coraz przyjemniej spaceruje się po okolicach Rynku. No i ta fontanna z laserami! A co do wielkich placów, to kojarzy mi się takie ogromne skrzyżowanie z estakadami i drugie, koło którego jest często wesołe miasteczko (a może to jeden i ten sam plac?). Czy to nie są okolice Kredki? Pamiętam, że kiedyś dawno jeżdżąc tamtędy chyba w stronę zoo, widziałam po bokach sterczące z ziemi fundamenty budynków. Nie pamiętam, gdzie jest to koszmarne gwiaździste skrzyżowanie, którego nigdy nie rozumiałam. Na pewno otaczają je niewysokie budynki mieszkalne ze sklepami na dole i rosną tam dosyć wysokie drzewa, a nawierzchnia jest z kocich łbów. Mieszkałam na przeciwko amfiteatru, po drugiej stronie Odry. Wszystkie koncerty miałam za darmo Wkręcałam się na próby, znałam wszystkie dziury w płocie i różne inne metody, dzięki którym można było wejść i zdobyć autografy słuchając różnych wykonawców. Okres prób przed festiwalem to było kompletne szaleństwo - zaraz po lekcjach leciało się pod amfiteatr z naręczami płyt, coby mieć na ich okładkach autografy, i zaczynało walczyć o wejście uwodząc strażników, polując na wchodzących wykonawców, żeby wcisnąć się z ich ekipami, oblatując wszystkie dziury w płocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 31.03.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 A no to mówisz o placu Społecznym przed tzw. Województwem (Urzędem Wojewódzkim) i może o starym placu Grunwaldzkim? TERAZ BYŚ GO NIE POZNAŁA! I tu i tu jest już K U L T U R A. Ale Grunwald to teraz jest E U R O P A, panie. A był (do niedawna!), jednym z ostatnich bastionów komunizmu we Wrocku. A te koncerty pod oknami - ech, kiedyś (tak z 30 lat temu...) marzyłam o tym szczerze!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.04.2012 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Pewnie się wybiorę do Wrocka, kiedy się zrobi cieplej. Mam tam koleżankę, u której dawno nie byłam. Na pewno będzie się w tym roku upominała o wizytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 01.04.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Aguś ja też się upominam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts