Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do (Pół)dziennika gwoździka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam tak samo. A zdjęcia wyglądają inaczej.

Właśnie niby załadowałam zdjęcie z kompa. Nie widzę go i nie wiem, czy to, co piszę, będzie pod zdjęciem, czy nad nim. Zmieniać rozmiaru też nie mogę, bo zdjęcia nie ma. Pokaże się dopiero, kiedy opublikuję wpis.

DSC_0022.jpg

próba - z kompa

najpierw zamiast wgranego zdjęcia dostałam komunikat coś w tym stylu: próba założenia nowej grupy nie powiodła się, spróbuj ponownie :lol2:

ale teraz zdjęcie jest, ale zamiast 600x400 pokazuje się miniaturka, tyle, że w zaawansowanej edycji mam podgląd na to maleństwo

roze_600.jpg

a tu z ImageShacka

http://imageshack.us/a/img513/7126/bukiet600.jpg

Nic do niego nie mam, ale nie chce mi się wklejać zdjęć na IS, a potem tutaj. Kiedyś, gdy prowadziłam dziennik i wrzucałam mnóstwo zdjęć, nie miałam innego wyjścia, potem się rozleniwiłam, bo dało się wrzucać prosto z kompa. DO dobrego łątwo się przyzwyczaić... No nie chce mi się i motywacji nie mam, bo budowa skończona, a urządzanie to teraz małe kroczki i nie ma się czym chwalić - tu szafeczka, tam półeczka, coś przemalowane, przestawione...

Ale to DZIAŁA, tylko cos z ustawieniami masz Agdus nie tak... Ale co??

Może inna przeglądarka?

Kiedyś Ty mi pomogłas z fotami to teraz się chcę odwdzięczyć...:yes::yes:

Gosiek, jak w edycji dwa razy klikniesz na fotkę ( w trybie edycji) to pojawi się możliwość powiększenia wstawionego z kompa zdjęcia.

nic z tego. albo jestem za glupia albo moze za madra:cool: w trybie edycji posta dalej takie male byle co sie pojawia. jesli po wyslaniu klikne na nie to dopiero sie powieksza. a na jaki grzyb mi to, wole na stronie ogladac.

i mi nie dziala tez "przeszukaj temat" teraz zamiast szukac w temacie / watku to przerzuca na ogolne forum i wyszukiwarke i pojawia sie srylion innych watkow. a bylo tak fajnie wygodnie.

A ja najeżdżałam kursorem na zdjęcie i w lewym górnym rogu pojawiał się ołówek. Chyba klikałam na niego i wtedy otwierało się okno, w którym mogłam wybrać wielkość zdjęcia.

Czyżby każdy miał inne forum?

Teraz mam firefoxa. To możliwe, żeby on był winien? Lepiej nie, bo go lubię, a nie lubię, i to bardzo, zmieniania przeglądarki.

To poszło przed chwilą z mojego kompa w Firefoxie...

Chmmm...

Robię tak:

Edycja zwykła (nie wchodzę w zaawansowaną)/Insert image poprzez wcisnięcie "obrazka z drzewkiem"/Wybieram opcję From Computer/Wchodze w Przeglądaj/wybieram fotkę z kompa/Klikam Upload file/Mam obrazek w trybie edycji - najeżdżam na niego i klikam dwukrotnie (jak np. przy otwieraniu foldera)/Otwiera mi się "Image settings" i do wyboru m.in. rozmiar obrazka - ja wybrałam Medium/Zatwierdzam.

The end.

Ołóweczek był poprzednio ale już go nie ma......

No i muszą być te ustawienia w Profilu co powyżej, bo u mnie to wszystko zmieniło.