wu 29.10.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 w kwestii brzozy ja też na stanowisku coby pozostawić bo ja osobiście uwielbiam brzozy mam u siebie trzy wyższe już jak domek i jak działkę czyściliśmy to pod groźbą śmierci był zakaz ruszenia brzóz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.10.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Chyba się wyłączę. Zgubiłam się A brzozy są piękne szczególnie podsadzone dereniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.10.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Pesteczko czemu się zgubiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.10.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Gwoździku czym będziecie ogrzewać przyszły domek?? i czy będziecie mieć dodatkowo jakiś domek gospodarczo-narzędziowy alibo garaż?? no i kaj na tej nowej działeczce jest południe w stosunku do wejścia domu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.10.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 jak sprzedam Gwoździkową ... to zaśpiewam na forum ... obiecuję Tak sobie zapisze, bo to będzie wiekopomna chwila która nastąpi (mam nadzieje) szybciej niż się spodziewasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.10.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Pesteczko czemu się zgubiłaś Ech, bo już nie wiem co Gwoździk sprzedaje, a gdzie buduje i co. Pewnie nie doczytałam wszystkiego, ale już mi się nie chce szukać we wątku. Jakbym kłębek wełny zabrany kotu rozplątywała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.10.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Pesteczko Gwoździk sprzedaje Gwoździkową czyli działkę zabudowaną loftem który remontowali;) wcześniej dzienniku są zdjęcia wnętrza i działki ze stawem z Wacusiami te ostatnie zdjęcia działki zarośniętej z brzózką to też własność Gwoździka tyle że nie zabudowana, na której planują z Pinezką nowy domek wybudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 29.10.2013 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 ....... pod groźbą śmierci był zakaz ruszenia brzóz :lol2: Chyba się wyłączę. Zgubiłam się .... ... po prostu nie wpisuj postów w "Półdzienniku" ... tylko tu ... Gwoździku czym będziecie ogrzewać przyszły domek?? i czy będziecie mieć dodatkowo jakiś domek gospodarczo-narzędziowy alibo garaż?? no i kaj na tej nowej działeczce jest południe w stosunku do wejścia domu?? założę nowy wątek - będzie prościej, a poza tym potem Wasze uwagi już mi nie umkną na którejś tam stronie komentarzy ... daj mi czas do weekendu, ok? ..... to będzie wiekopomna chwila która nastąpi (mam nadzieje) szybciej niż się spodziewasz oby tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 29.10.2013 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Ech, bo już nie wiem ..... Pesteczko Gwoździk sprzedaje Gwoździkową czyli działkę zabudowaną loftem który remontowali;) wcześniej dzienniku są zdjęcia wnętrza i działki ze stawem z Wacusiami te ostatnie zdjęcia działki zarośniętej z brzózką to też własność Gwoździka tyle że nie zabudowana, na której planują z Pinezką nowy domek wybudować dzięki Wusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.10.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Gwoździku spooooooooooko mamy czaaaaaaaaaaaas:lol: a to jak będziesz rozważał to jeszcze czy te 3 pokoje Wam potrzebne sypialniane czy 2 wystarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.10.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Uff czyli dobrze myślałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.10.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Aaaaaaaaaaaaaaaaa...... no, to pojechałam. Sorki, Gwoździku i... już wszystko rozumiem. Dzięki Wuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 29.10.2013 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 .... mamy czaaaaaaaaaaaas..... .... a wiesz, ja to bym wolał nie mieć czasu, daj Boże ... bo to by oznaczało, że szybko sprzedałem Gwoździkową Uff czyli dobrze myślałam:) ... nie mogę skomentować ... bo nie wiem, o czym myślałaś Aaaaaaaaaaaaaaaaa...... no, to pojechałam. Sorki, Gwoździku i... już wszystko rozumiem. .... spoko ... to naprawdę pestka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.10.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 (edytowane) Fajnie, ze zapytałeś. Zawsze, kiedy zobaczę jakiś projekt, od razu coś w nim zmieniam.Primo po pierwsze, chciałabym garażu, ale wiem, że istnieją dwie partie polityczne: garażofile i garażofobi, które kochają się jak PiS i PO, więc nie mam zamiaru wzniecać dyskusji na ten temat.Secundo po drugie, koniecznie chciałabym drugiej łazienki. No chyba, że gości nie przewidujecie. Moja łazienka z wejściem od sypialni (to jeden z najlepszych pomysłów w naszym domu) i mała dla gości. Taka z klopikiem, umywalką i kabiną prysznicową, jeżeli goście bywają nocujący, albo bez kabiny, jeżeli tylko ucztujący. No i żeby łazienka jakoś się zmieściła sensownie, to bym zamiast trzech sypialni zrobiła dwa pokoje - sypialnię i pracownio-gościnny.Np. pokój 4 skróciłabym na wysokości pierwszego segmentu szafy. Powstałoby zagłębienie korytarza pozwalające gościowi z pokoju gościnnego 3 wejść dyskretnie do łazienki (pozostała część pokoju 4), bo wejście do pokoju 4 zrobiłabym z tego zagłębienia, a nie tam, gdzie jest teraz. Dzięki temu można by też powiększyć wiatrołap o część korytarza, w której teraz są te drzwi. Edytowane 29 Października 2013 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.10.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Już myślałam, że coś wiem... a tu już projekt wybrany gdzie on? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 30.10.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Aaaaaaaaaaaaaaaaa...... no, to pojechałam. Sorki, Gwoździku i... już wszystko rozumiem. Dzięki Wuś A mi się wydawało, że to chodzi o usunięcie Twoich postów z dziennika i przeniesienie ich do komentarzy:rolleyes:. Hej ZAkręcony GWOZDKU . Życzę Ci szybkiej realizacji planów.... ale z doświadczenia wiem, że działki i domy najlepiej sprzedają się na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 30.10.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Już myślałam, że coś wiem... a tu już projekt wybrany gdzie on? Tu: http://www.studioatrium.pl/projekty-domow/wszystkie-projekty/S-GL-778-Wektor-IV,836.html#rzuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubinowa 30.10.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Hej Gwoździku, lubię Cię czytać i cieszę się, że będziesz dalej udzielał się na forum. Odezwałam się, bo chcesz wybudować domek dla dwojga. Też mam domek dla dwojga, mieszkamy już 4-ty rok i jest ekstra (no właśnie, pozostało mi podglądanie Waszych budów). Trudno nam było wybrać projekt, bo każdy wiązałby się z przeróbką. Tak więc wymyśliłam/wyśniłam sobie sama i jesteśmy b. zadowoleni. Projektant "ubrał" to w fachowy język kresek i wcale nie było tak drogo. Jest to parter, z poddaszem nieużytkowym (w garażu schody na strych opuszczane), garaż w budynku. Na codzień używamy w zasadzie nasz aneks (sypialnia, garderoba, łazienka), który podczas pobytu gości jest zamykany (no nie na klucz), nasza łazienka graniczy przez ścianę z kuchnią (jeden podgrzewacz-krótka droga przepływu); jest salonik, a po drugiej stronie jest pokój gościnny, tzw. gabinet (na codzień używany tylko gdy któreś z nas jest chore, coby nie zarazić drugiego, a tak normalnie stoi "odłogiem") i łazienka dla gości, która graniczy przez ścianę z garażem (następna oszczędność-drugi podgrzewacz jest dla tej łazienki i w garażu jest zlew). U nas wszystko jest na prąd, ale naprawdę koszty są niskie (wiem, wiem, nikt nam nie wierzy, mam przygotowane rachunki za prąd, bo z kim nie rozmawiam to nie wierzy, to już przywykłam do tego i pokazuję), bo np. średni miesięczny koszt zużycia za zeszły rok wyniósł 256 zł brutto. Owszem mamy dodatkowe źródło ciepła: zwykły piec kaflowy, który przód ma w salonie, a tył w naszej sypialni. Gdybyś chciał obejrzeć ten schemat mogę przesłać na jakiegoś e-maila (trochę tajemniczo brzmi, ale nie bardzo jestem kumata w te "klocki"), a gdyby trzeba było coś wyjaśnić, doradzić, proszę bardzo, wal śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.10.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 dzięki rasiu za podgląd Fajny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.10.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Też mi się podoba. Bardzo przyjazny, chociaż my nie zmieścilibyśmy książek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts