Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do (Pół)dziennika gwoździka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jak sprzedam Gwoździkową ... to zaśpiewam na forum ... obiecuję :)

Tak sobie zapisze, bo to będzie wiekopomna chwila :lol:

która nastąpi (mam nadzieje) szybciej niż się spodziewasz :)

Pesteczko czemu się zgubiłaś:(

Ech, bo już nie wiem co Gwoździk sprzedaje, a gdzie buduje i co. Pewnie nie doczytałam wszystkiego, ale już mi się nie chce szukać we wątku. Jakbym kłębek wełny zabrany kotu rozplątywała :p

Pesteczko Gwoździk sprzedaje Gwoździkową czyli działkę zabudowaną loftem który remontowali;) wcześniej dzienniku są zdjęcia wnętrza i działki ze stawem z Wacusiami ;)

te ostatnie zdjęcia działki zarośniętej z brzózką to też własność Gwoździka tyle że nie zabudowana, na której planują z Pinezką nowy domek wybudować :)

....... pod groźbą śmierci był zakaz ruszenia brzóz

:lol2::lol2::lol2:

Chyba się wyłączę. Zgubiłam się

.... :lol2: ... po prostu nie wpisuj postów w "Półdzienniku" ... tylko tu ... :lol2:

Gwoździku czym będziecie ogrzewać przyszły domek?? i czy będziecie mieć dodatkowo jakiś domek gospodarczo-narzędziowy alibo garaż?? no i kaj na tej nowej działeczce jest południe w stosunku do wejścia domu??

założę nowy wątek - będzie prościej, a poza tym potem Wasze uwagi już mi nie umkną na którejś tam stronie komentarzy ... daj mi czas do weekendu, ok?

..... to będzie wiekopomna chwila :lol:

która nastąpi (mam nadzieje) szybciej niż się spodziewasz :)

oby tak było :)

Ech, bo już nie wiem .....

Pesteczko Gwoździk sprzedaje Gwoździkową czyli działkę zabudowaną loftem który remontowali;) wcześniej dzienniku są zdjęcia wnętrza i działki ze stawem z Wacusiami ;)

te ostatnie zdjęcia działki zarośniętej z brzózką to też własność Gwoździka tyle że nie zabudowana, na której planują z Pinezką nowy domek wybudować :)

dzięki Wusia :)

.... mamy czaaaaaaaaaaaas.....

.... a wiesz, ja to bym wolał nie mieć czasu, daj Boże ... bo to by oznaczało, że szybko sprzedałem Gwoździkową

Uff czyli dobrze myślałam:)

... nie mogę skomentować ... bo nie wiem, o czym myślałaś ;)

Aaaaaaaaaaaaaaaaa...... no, to pojechałam. Sorki, Gwoździku :) i... już wszystko rozumiem.

.... spoko ... to naprawdę pestka ;)

Fajnie, ze zapytałeś. Zawsze, kiedy zobaczę jakiś projekt, od razu coś w nim zmieniam.

Primo po pierwsze, chciałabym garażu, ale wiem, że istnieją dwie partie polityczne: garażofile i garażofobi, które kochają się jak PiS i PO, więc nie mam zamiaru wzniecać dyskusji na ten temat.

Secundo po drugie, koniecznie chciałabym drugiej łazienki. No chyba, że gości nie przewidujecie. Moja łazienka z wejściem od sypialni (to jeden z najlepszych pomysłów w naszym domu) i mała dla gości. Taka z klopikiem, umywalką i kabiną prysznicową, jeżeli goście bywają nocujący, albo bez kabiny, jeżeli tylko ucztujący.

No i żeby łazienka jakoś się zmieściła sensownie, to bym zamiast trzech sypialni zrobiła dwa pokoje - sypialnię i pracownio-gościnny.

Np. pokój 4 skróciłabym na wysokości pierwszego segmentu szafy. Powstałoby zagłębienie korytarza pozwalające gościowi z pokoju gościnnego 3 wejść dyskretnie do łazienki (pozostała część pokoju 4), bo wejście do pokoju 4 zrobiłabym z tego zagłębienia, a nie tam, gdzie jest teraz. Dzięki temu można by też powiększyć wiatrołap o część korytarza, w której teraz są te drzwi.

Edytowane przez Agduś

Aaaaaaaaaaaaaaaaa...... no, to pojechałam. Sorki, Gwoździku :) i... już wszystko rozumiem.

Dzięki Wuś:bye:

A mi się wydawało, że to chodzi o usunięcie Twoich postów z dziennika i przeniesienie ich do komentarzy:rolleyes:.

Hej ZAkręcony GWOZDKU :D.

Życzę Ci szybkiej realizacji planów.... ale z doświadczenia wiem, że działki i domy najlepiej sprzedają się na wiosnę;).

Hej Gwoździku, lubię Cię czytać i cieszę się, że będziesz dalej udzielał się na forum. Odezwałam się, bo chcesz wybudować domek dla dwojga. Też mam domek dla dwojga, mieszkamy już 4-ty rok i jest ekstra (no właśnie, pozostało mi podglądanie Waszych budów). Trudno nam było wybrać projekt, bo każdy wiązałby się z przeróbką. Tak więc wymyśliłam/wyśniłam sobie sama i jesteśmy b. zadowoleni. Projektant "ubrał" to w fachowy język kresek i wcale nie było tak drogo. Jest to parter, z poddaszem nieużytkowym (w garażu schody na strych opuszczane), garaż w budynku. Na codzień używamy w zasadzie nasz aneks (sypialnia, garderoba, łazienka), który podczas pobytu gości jest zamykany (no nie na klucz), nasza łazienka graniczy przez ścianę z kuchnią (jeden podgrzewacz-krótka droga przepływu); jest salonik, a po drugiej stronie jest pokój gościnny, tzw. gabinet (na codzień używany tylko gdy któreś z nas jest chore, coby nie zarazić drugiego, a tak normalnie stoi "odłogiem") i łazienka dla gości, która graniczy przez ścianę z garażem (następna oszczędność-drugi podgrzewacz jest dla tej łazienki i w garażu jest zlew). U nas wszystko jest na prąd, ale naprawdę koszty są niskie (wiem, wiem, nikt nam nie wierzy, mam przygotowane rachunki za prąd, bo z kim nie rozmawiam to nie wierzy, to już przywykłam do tego i pokazuję), bo np. średni miesięczny koszt zużycia za zeszły rok wyniósł 256 zł brutto. Owszem mamy dodatkowe źródło ciepła: zwykły piec kaflowy, który przód ma w salonie, a tył w naszej sypialni. Gdybyś chciał obejrzeć ten schemat mogę przesłać na jakiegoś e-maila (trochę tajemniczo brzmi, ale nie bardzo jestem kumata w te "klocki"), a gdyby trzeba było coś wyjaśnić, doradzić, proszę bardzo, wal śmiało.