Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do (Pół)dziennika gwoździka

Recommended Posts

Acha, zainteresował mnie również Twój staw i dlatego też śledzę Waszedzieje, bo mam podobny staw, a w nim karasie, liny, ostatnio 4 amury no i jedną złotą rybkę (karasiowatą). Codziennie sprawdzam jej obecność, najpierw, czy zaaklimatyzowała się wśród innych, albo czy czapla nie wyłowiła, a ostatnio, czy wydra jej nie skonsumowała (za płotem płynie rzeczułka). Od zeszłej zimy od czasu do czasu znajdujemy na brzegu stawu łuski. W zeszłym tygodniu zafundowaliśmy jej (wydrze) klatkę (za całe 300 zł), a ten co ze mną mieszka:) powiedział, że jak się złapie to gołymi rękami ją zabije. Na razie łapią się "tranzytowe" koty (wyłapują krety i myszy), trochę szkoda, bo są bardzo przestraszone gdy je wypuszczamy, a chcemy żeby "obsługiwały" nasz ogród.

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie jestem garażolubna, więc jak dla mnie garaż może stać w jakiejś tam odległości od domu. Co do zmian .... Agdus ma sporo racji. Jeśli to ma być dom dla dwojga (w porywach trojga) można spokojnie z pokoju 4 zrobic łazienkę dla tego trzeciego (w porywach) lub gości powiększając jednocześnie pokój 3 do tych powiedzmy 11-12 metrów. Mam w tej chwili 12 m2 sypialni i teraz wiem, że to w zupełności wystarczy.

Jeśli jednak nie przewidujecie większej ilości gości na okres dłuższy niż weekend to zastanowiłabym się nad tą łazienką .... ale tylko zastanowiła.

Kuchnia i salon w porządku, przynajmniej w tej chwili. Przemyśleć można wyjście (drzwi) z pomieszczenia gospodarczego (pralni??) na zewnątrz - trudno mi sobie wyobrazić np. Pineskę (nie wspominając nawet o Tobie) przeciskającą się przez kuchnię z michą pełną prania żeby powiesić je w ogrodzie ....

Matko, ależ ja powaznie zabrzmiałam powyżej .....:eek:

Bobiczek ma teraz inne życie .... ale w pamięci zawsze pozostanie ... one już tak mają, pamiętamy każde ich spojrzenie, każdą minę .... i dobrze, zasługują na nasze łzy i miejsce w sercach ......

Edytowane przez braza

DZIĘKUJĘ Wszystkim ..................:hug:

PS. z tego wszystkiego nie przywitałem nawet rubinowej, która pierwszy raz zawitała do moich komentarzy - "Cześć" - właśnie nadrabiam :)

PS 2. co do projektu to pogadamy w innym wątku .... niedługo go założę, obiecuję...

PS 3. Nikt Wam nie da tego, ile ja Wam mogę obiecać ;)

i trochę prywaty ...

PS 4. Pineska wracaj już ..... bo tęsknię :hug:

Działka się mnie bardzo podoba (to na niej, jak rozumiem, planujecie Waszą budowę?) ma znamiona dzikości i oby pozostały :cool:

Projekt też bardzo mnię podszedł.. prostu, nieduży. Może i ja kiedyś jeszcze.....:rolleyes:

PS. Jestem za drugą, choćby maleńką, łazienką (jakby kto pytał)

Edytowane przez Gagata