Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do (Pół)dziennika gwoździka

Recommended Posts

Ja przynajmniej nie mogę sobie pluć w brodę. Nasza działka była ostatnia wolna w okolicy i pierwsza zabudowana później. Ta, na której teraz mamy sąsiadów, wtedy nie była na sprzedaż. Właściciel poczekał aż ceny urosły pięciokrotnie i dopiero wtedy ją opchnął. Nas i tak nie było by na nią wtedy stać. A o tej z zagajnikiem córka właściciela powiedziała nam, że sprzedana. Później właściciel twierdził, że sprzedał ją później, ale niewiele później, więc jeszcze tanio. No niby mogę żałować, że się nie dowiedzieliśmy o tym, ale z drugiej strony ten właściciel to straszny krętacz i kłamczuch, więc nie wiem, która wersja jest prawdziwa. Na razie obecni właściciele nie budują niczego, ale nie ma co liczyć, że tak zostanie - albo zaczną budowę, albo sprzedadzą nieźle zarabiając.

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Brazunia, jak masz konkretną propozycję, to ją złóż, ale pisemnie. Może się udać.

Kiedy my chcielismy kupić sąsiednią ziemię od gminy, to powiedziano nam, że nic z tego, bo nie ma planu (czytaj - jak wejdzie plan to ją wystawimy za odpowiednią cenę, bo wówczas była rolna). No to wymysliłam, że zaproponuję gminie zamianę (zaoferowałam naszą inną ziemię, większą ale nie sąsiadującą z naszą, dalej położoną) i - przeszło. Zamienilismy się i CAŁĘ SZCZĘŚCIE. A gmina dostała większą działkę za mniejszą i wszyscy ( dziwne, nie?) są zadowoleni.

Piszę o tym, bo warto wymyslać własne rozwiązania, nie liczyć tylko na standardowe rozwiązania, bo można się przeliczyć. Może się nie uda ale może TAK:wiggle:

Pestka dobrze gada, mozna zglosic chec zakupu samemu, nie musi wcale gmina jej wystawiac. u nas jest pare wolnych dzialek gminnych naprzeciwko i jak pytalam wojtowej czy beda na sprzedaz to powiedziala, ze na razie nie ale jakbysmy chcieli to moge zlozyc pismo z propozycja ceny i gmina sie okresli czy to malo czy duzo oraz ewentualnie poda swoja stawke i wyrazi zgode na jej zakup. wszedzie pracuja tylko ludzie ;)