Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do (Pół)dziennika gwoździka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Psisko rewelacyjne! Relacja takoż! Proszę o kolejne.

Wusia, nie 8-9 tylko 10-12. Emi ma 9 lat i poza siwym pyskiem nie widać po niej wieku. Biega, skacze, no - może odrobinę demencji wykazuje, bo zapomina, że do kuchni nie wolno włazić i wciąż jakiś ułamek psa się do niej wsuwa (zawsze przedni). No i leni się tylko raz do roku (od wiosny do później jesieni).

Konkretny kawał radości z napędem na cztery łapy, gratulacje :)

Gwoździk jak myślisz, czy na dziesięć arów działki wypełnionych krzakami dzikiego bzu, który mamy zamiar w tym roku przerobić na nalewkę wystarczy tylko beczka spirytu, czy mam zrobić cysternę? ;)

Czy w zamian za licencję na produkcję nalewki wolisz bez w stanie tuż po zerwaniu (będzie tego przyczepa), czy nie obejdzie się bez bzu w stanie przetworzonym i zabutelkowanym? Tylko proszę bez jaj... :)

.....to taka prywatna forma psychoterapii ....

... każdy ma swoją ... psychoterapię ... Zazwyczaj motorem napędowym jest Pinezka, ale jeśli chodzi o nowego psa, to tym razem byłem ja ...

... zresztą do tej pory zdarza mi się powiedzieć do Argo "Bobi" :(

swetny koles..

... taki to on będzie za kilka miesięcy ... na razie chrzanię takich kumpli co leją na podłogę a w nocy to i "dwójkę" potrafi ;) :)

Jestem zauroczona futrem i ślepkami

.... wdał się w pana ;)

.... Proszę o kolejne.... (relacje) mój dopisek

... z przyjemnością coś jeszcze skrobnę...

Oczywiście, że obliczyłam ile ważysz, pewnie to była prowokacja ....

... wyszło Ci .. tzn mi...coś 86,8kg ... coś takiego? ... bo dzisiaj już jest inaczej ... nie u mnie, tylko u Argo :o

PS. To nie była prowokacja, po prostu ciężko zważyć coś, co nie staje cierpliwie na wadze :)

... czy na dziesięć arów działki wypełnionych krzakami dzikiego bzu, który mamy zamiar w tym roku przerobić na nalewkę wystarczy tylko beczka spirytu, czy mam zrobić cysternę?

.... jeżeli zrobisz nalewkę z 10 arów staniesz się niewypłacalny ... koszt spirytusu Cię zabije ... Od Ruskich nie kupuj, bo oni ostatnio na nas źli to jeszcze Ci jakieś gooowno podrzucą ;)

Czy w zamian za licencję na produkcję nalewki wolisz ......

... wolę kiedyś spotkanie przy nalewce ... ja też przywiozę, ok?

Gwoździu czytaj ze zrozumieniem, ja se sam ten spiryt wyprodukuję. Koszt cukru jest niewspółmierny do akcyzy na alkohol. Produkcja, filtracja, degustacja :) Znam takiego jednego, co podłego bimbru dolewał do wyrobu kumpla, żeby ludzie nie myśleli, że im ruski spiryt zapodał. Jakość lepsza niż z gorzelni. Metanol idzie na podpałkę do grilla. Mam zamiar produkować na podobnym sprzęcie, tylko cicho... ;)

To kiedy zawitacie z Pinezką na odludzie? :)

...To kiedy zawitacie z Pinezką na odludzie?

... jak Argo przestanie "popuszczać" na podłogę ... :)

....Od cierpliwego stania na wadze to jesteś Ty ....

dzisiaj będę stał .... bo dziś właśnie Przygłupek (jak go nazywa Pinezka ;)) kończy 3 miesiące i warto by wagę odnotować :)

... depiluj depiluj straszne upały zapowiadajo...

... właśnie pies mnie zdepilował .... a konkretnie moje spodnie. Pewnie zauważył tam jakiś "włosek" i chciał go zdepilować ...

....no i wyrwał dziurę .... i to podczas spaceru ... :mad:

Tym razem to ja upodobniłem się do psa .... bo obaj wracaliśmy ze spaceru z jajami na wierzchu ...

(no prawie ;))

Chyba widziałam wczoraj starszego kolegę Argo - ładny zwierz, ale strasznie krótkowłosy...

... strasznie krótkowłosy to jest Oleksy .... :)

na ostatniej fotce normalnie jawnie się śmieje

... kilku znajomych już zwróciło na to uwagę ... W ogóle wesoły gość ... Tylko niech nie przesadza (patrz wyżej :) )

O rany JAK ON SIĘ ZMIENIA!!!

Ty pewnie tego nie widzisz

... to prawda ... Wy widzicie tylko zdjęcia i dostrzegacie różnice. Ci, co widzą na żywo cały czas mi to mówią, a ja pewnie wychodzę na głupka odpowiadając, że tego aż tak nie dostrzegam.

no Gwozdzik trenuj bicepsy

...trenuję trenuję ... znoszę go ze schodów, aby nie nadwyrężył sobie stawów .... i tak jeszcze ze dwa tygodnie :o

Ten starszy kolega, którego widziałam u nas, wyglądał na bardzo zrównoważone, pełne godności i spokoju zwierzę.

... powiem krótko ... daj Boże :)