Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do (Pół)dziennika gwoździka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

żeby nie było tak melancholicznie .... opowiem Wam historię, którą opowiedziała mi Pinezka już dawno temu ...

Opowiem ją po swojemu...

A było to tak:

Godziny wieczorne, upalne lato, rok 2000-któryś......

Mnóstwo Chińczyków na polskich ulicach, sprzedających w różnych dziwnych miejscach różne rzeczy, miedzy innymi ... tureckie spodnie, bluzy, koszulki, majtki itd.

Pewien młody Polak, nazwijmy go Stefan, pracujący w nowo-powstałej korporacji wracał właśnie z imprezy integracyjnej. Powrót nie był łatwy, bo wiązał się z kilkunastominutowym dotarciem tramwajem do Dworca Centralnego, a potem dotarciem pociągiem do domu oddalonego od Warszawy o 100 km.

Nieprzyzwyczajony do obcej kuchni Stefan, już podczas imprezy trochę cierpiał, ale wytrzymał ... i wsiadł do tramwaju. Tam niestety dopadła go zemsta Faraona i delikatnie badając sprawę empirycznie zdał sobie sprawę, że mógłby aspirować do roli w filmie "Przygody Pana Kleksa".

Wypadałoby się przebrać ... bo wstyd jechać dalej....

Na szczęście, w tamtych czasach, przed Dworcem Centralnym mnóstwo było stoisk z "wycieruchami".

Nie było czasu na przymierzanie, bo Faraon dawał znać o sobie, a pociąg też nie będzie czekał. Nasz bohater wybrał więc odpowiedni rozmiar nr 44 "dżinsowych" spodni, Chińczyk pogratulował dobrego wyboru i po otrzymaniu gotówki wręczył Stefanowi zapakowany w folię pakunek.

Pędząc na peron pierwszy do ostatniego, odjeżdżającego w jego kierunku pociągu nasz Stefan miał jedno marzenie.....

Dobiec do kibelka.... i się nie zesrać .... ponownie zresztą.

Na szczęście zdążył. Pociąg ruszył ... a on natychmiast zamknął się w obskurnej kolejowej toalecie.

Bez zbędnej zwłoki zdjął ufajdane spodnie, ufajdane majty też ..... Nie nadawały się do niczego, więc bez żalu wyrzucił je przez okno, wykorzystując fakt, że pociąg był w tunelu i nic nie było widać.

Chwycił za ofoliowaną torbę.....rozerwał ją ...............

i wyjął ....

... "dżinsową" bluzę nr 44

Ciąg dalszy .... może napisać każdy :cool:

normalnie wymiękłam:rotfl:

ja też za pierwszym razem .... chociaż do tej pory mnie to bawi :yes:

na golasa skonczyl czy w bluze sie zawinal? :lol2:

a co ty byś zrobiła?:D

... ja CHCĘ resztę tej historii

...za łatwo by było .... spróbuj dopisać sama ... :D

O, właśnie zależy od mieszanki w krwioobiegu :p W każdym razie ciekawi mnie co mógł wymyślić facet w stresie, bo co ja bym zrobiła to wiem :rotfl:

Mój kuzyn wsławił się ucieczką o świcie przez okno na pierwszym piętrze w centrum Lublina, dzierżąc komplet garderoby w częściowo w garści, a częściowo w zębach.

Niedaj się prosić Gwoździku :popcorn:

Edytowane przez pestka56

ja się nie daję prosić i naprawdę nie liczcie na to, że napiszę jak to się skończyło .... zanim Wy nie napiszecie swojego zakończenia.

Tak pomyślałem przez chwilę, czy nie wstawić tego postu jako zagadkę dla wszystkich z FM ... ale to było tylko przez chwilę ...

Odezwę się po meczu

Na jego miejscu spróbowałabym wcisnąć nogi w rękawy chińskiej bluzy. Chcę wierzyć, że Stefan był szczupłym facetemi i jego uda weszłyby może nie swobodnie, ale jakoś tam (moje w tamtych czasach dałyby radę) przynajmniej nieco powyżej kolan. Jeśli paska od spodni nie wyrzucił, mógłby nim przytrzymać ściągacz bluzy w pasie. Koszula na wierzch i można udawać, że to co poniżej, to ekstrawaganckie dupowory. ;)