malgos2 24.02.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Małgoś, ja czasem coś nie doczytam, to myslałam, że i Wy też czasem. No tak, na zlodzieju czapka gore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.02.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 A ja cały czas obserwejszyn postępy WOW !!! Leo - Znów przybyłaś znienacka ... Cieszę się PS. Trzymasz dla mnie szczeniaczka ? co grasz/ przyszłam posłuchać.. U2 - Beautiful Day oj biutiful, wery biutifu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 26.02.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 cześć posłuchac przyszłam porozśmieszać też : Dowcipy muzyczne Jak sprawić, aby wiolonczelista zagrał fortissimo? Zapisać mu w nutach: "pp, espressivo". Jak długo harfa pozostaje nastrojona? Około 20 minut... chyba, że wcześniej ktoś otworzy drzwi. Po co wynaleziono fortepian? Aby muzycy mieli gdzie odstawić piwo. Jak wielu klarnecistów potrzeba do wykręcenia żarówki? Trzech. Jeden trzyma żarówkę, a dwóch pozostałych pije do czasu, aż pokój zacznie wirować. Dlaczego goryle nie grają na trąbce? Są zbyt wrażliwe. Dlaczego waltornia jest boskim instrumentem? Co prawda człowiek w nią dmucha, ale jedynie Bóg raczy wiedzieć co z tego wyniknie. Po czym poznać, że waltornista stoi u drzwi? Dzwonek kiksuje. Jaka jest różnica pomiędzy sopranistką a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. Co odróżnia sopranistkę od piranii? Szminka. W jaki sposób sopranistka wymienia żarówkę? Po prostu ją trzyma, a świat kręci się wokół niej. Jaka jest różnica pomiędzy dyrygentem chóru akademickiego a szympansem? Udowodniono naukowo, że szympansy potrafią komunikować się z ludźmi. Jaka jest różnica pomiędzy klawesynem a piłą łańcuchową? Piła łańcuchowa dysponuje większym zakresem dynamiki. Ilu piosenkarzy country potrzeba do zmiany żarówki? Trzech. Jeden zmienia żarówkę, a dwóch układa balladę o tej przepalonej. Jaka jest różnica pomiędzy kluczem altowym a łaciną? Niektórzy dyrygenci znają łacinę. Dlaczego psychoanalityk ma mniej problemów z perkusistami niż z innymi muzykami? Gdy przychodzi czas na sięgnięcie pamięcią w czasy dzieciństwa, oni już tam są. Jaka jest różnica pomiędzy perkusistą a automatem perkusyjnym? W przypadku automatu wprowadzasz dane tylko raz. Jaka jest najlepsza waga dla dyrygenta? Około 2,5 kg (wliczając urnę). Co zrobić z waltornistą, który kiksuje? Zabierz mu waltornię, daj dwie pałeczki, posadź z tyłu estrady i każ grać na werblu. A co zrobić, gdy nie ma poczucia rytmu? Zabierz mu jedną pałeczkę, postaw przed orkiestrą i każ dyrygować Definicje kwartet smyczkowy: dobry skrzypek, zły skrzypek, były skrzypek i wróg skrzypków, glissando: technika zaadaptowana przez skrzypków do realizacji trudniejszych gam, wróbel: słowik po studiach wokalnych crescendo: określenie przypominające wykonawcy, że grał zbyt głośno, ad libitum: premiera, interwał morski: fa-la interwał drewniany: d-h interwał stanu wojennego: es-b trójdźwięk masochistyczny: do-sol-mi klaster warzywny: fa-sol-la Anegdoty Igor Strawiński zapytany przez Papieża o to, co Kościół Katolicki mógłby zrobić dla muzyki?, odpowiedział: "Zwróćcie nam kastratów!". Trzy słynne rodziny lutników uprawiały swoje rzemiosło w małym miasteczku Cremona we Włoszech. Po wielu latach zgodnej koegzystencji, firma Amatiego zdecydowała się umieścić na frontonie swojego warsztatu hasło reklamowe: "Wykonujemy najlepsze skrzypce w Italii". Warsztat Guarnerich natychmiast podchwycił pomysł i umieścił napis: "Produkujemy najlepsze skrzypce na świecie". Klan Stradivariego również nie pozostał w tyle i wystawił "skromny" szyld: "Robimy najlepsze skrzypce w okolicy". Jaś pyta nauczyciela solfeżu: - "Panie profesorze w którym miejscu na pięciolinii zapisujemy nutkę z?" - "Ależ Jasiu nie ma nuty o takiej nazwie. Skąd ci to przyszło do głowy?" - "Widziałem napis na tramwaju: Do-Re-Mi-Zy". Podczas próby kontrabasy sfałszowały akord i na inteligentne pytanie dyrygenta: - "Co Wy tam gracie? Jaki to akord?" dzielni basiści odrzekli: - "O-dur" [Nadesłane przez Jakuba Szczepańskiego] HUMOR (strona główna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 26.02.2009 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 kawały na piątkę Dzięki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.02.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Podoba mi się ten z komunikowaniem się szympansów ... to akurate można przypisać każdemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.02.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 A ten adresowany do Gwoździka Dlaczego psychoanalityk ma mniej problemów z perkusistami niż z innymi muzykami? Gdy przychodzi czas na sięgnięcie pamięcią w czasy dzieciństwa, oni już tam są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.02.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 A mnie sie bardzo podoba ten o reklamującuch się lutnikach z Cremony. Superowe są, Piąteczko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 26.02.2009 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 jeszcze jeden znalazłem (i trochę zmodyfikowałem ) Siedzi 6-ciu pasażerów w przedziale (w tym Gwoździk). Jeden pasażer pyta drugiego: -jaki masz IQ? -156 -a ja 162 No to gadają o polityce, fizyce, itp. Kolejny pasażer pyta sąsiada: -jaki masz IQ? -98, a Ty? -87 No to gadają o tyłkach, filmach, Internecie. Gwoździk zaczepia piątego pasażera: -jaki masz IQ? -7, a Ty? -9 -Na jakiej perkusji grasz? -na czerwonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.02.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Oj, Gwoździku! Dystansu do siebie to Ci nie brak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.02.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 jeszcze jeden znalazłem (i trochę zmodyfikowałem ) Siedzi 6-ciu pasażerów w przedziale (w tym Gwoździk). Jeden pasażer pyta drugiego: -jaki masz IQ? -156 -a ja 162 No to gadają o polityce, fizyce, itp. Kolejny pasażer pyta sąsiada: -jaki masz IQ? -98, a Ty? -87 No to gadają o tyłkach, filmach, Internecie. Gwoździk zaczepia piątego pasażera: -jaki masz IQ? -7, a Ty? -9 -Na jakiej perkusji grasz? -na czerwonej. Gwoździk, z ilorazem 9, to byś nie wiedział co to jest perkusja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.02.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 jeszcze jeden znalazłem (i trochę zmodyfikowałem ) Siedzi 6-ciu pasażerów w przedziale (w tym Gwoździk). Jeden pasażer pyta drugiego: -jaki masz IQ? -156 -a ja 162 No to gadają o polityce, fizyce, itp. Kolejny pasażer pyta sąsiada: -jaki masz IQ? -98, a Ty? -87 No to gadają o tyłkach, filmach, Internecie. Gwoździk zaczepia piątego pasażera: -jaki masz IQ? -7, a Ty? -9 -Na jakiej perkusji grasz? -na czerwonej. Gwoździk, z ilorazem 9, to byś nie wiedział co to jest perkusja Kolorów też nie umiałbyś nazwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.02.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 jeszcze jeden znalazłem (i trochę zmodyfikowałem ) Siedzi 6-ciu pasażerów w przedziale (w tym Gwoździk). Jeden pasażer pyta drugiego: -jaki masz IQ? -156 -a ja 162 No to gadają o polityce, fizyce, itp. Kolejny pasażer pyta sąsiada: -jaki masz IQ? -98, a Ty? -87 No to gadają o tyłkach, filmach, Internecie. Gwoździk zaczepia piątego pasażera: -jaki masz IQ? -7, a Ty? -9 -Na jakiej perkusji grasz? -na czerwonej. Gwoździk, z ilorazem 9, to byś nie wiedział co to jest perkusja Kolorów też nie umiałbyś nazwać a co to jest kolor ?? - zapytał pan z IQ 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.02.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Gwoździk, z ilorazem 9, to byś nie wiedział co to jest perkusja Kolorów też nie umiałbyś nazwać a co to jest kolor ?? - zapytał pan z IQ 9 A ten z IQ 7 to najwyżej podrapał by się po głowie w zamyśleniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.02.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Gwoździk, z ilorazem 9, to byś nie wiedział co to jest perkusja Kolorów też nie umiałbyś nazwać a co to jest kolor ?? - zapytał pan z IQ 9 A ten z IQ 7 to najwyżej podrapał by się po głowie w zamyśleniu po głowie tego z IQ 9, Bo własnej od cudzej nie odróżnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.02.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Gwoździk, z ilorazem 9, to byś nie wiedział co to jest perkusja Kolorów też nie umiałbyś nazwać a co to jest kolor ?? - zapytał pan z IQ 9 A ten z IQ 7 to najwyżej podrapał by się po głowie w zamyśleniu po głowie tego z IQ 9, Bo własnej od cudzej nie odróżnia On może nawet i głów nie rozróżniać ... mogłoby być ciekawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.02.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 tag daleko moja fantazja nie sięga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.02.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 tag daleko moja fantazja nie sięga Aaaaa ... tak mi przemknęło .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.02.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 tylko przemknęło, czy juz widziałas oczami wyopraźni http://bytowisko.pl/grafika/poor-tux.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.02.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Ty mi tu nie imputuj .... przemknęło... P.S. Udusi się biedaczyna .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 26.02.2009 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 no ładne jaja ... człowiek tylko na chwilę "pójdzie" na mecz ... ....a ci się w komentarzach pojawiają fantazje i naciąganie gumofilców na głowę ... ... PS. może i częściej trzeba chodzić na mecze ... ciekawych rzeczy można się dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts