Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do (Pół)dziennika gwoździka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dandi, Ty masz słabą pamięć jednak. 8)

Przecież dlatego wpisałam się do Twoich komentów pierwszy raz, że Kaśka tam polazła i napisała, że też nienawidzi kotów.

A ja nie wytrzymałam i jej emotikonek nawstawiałam, na co Ty oburzony i nadęty, kazałeś natychmiast wszelkie dyskusje o kotach zakończyć. :lol:

A ja koty lubię. Trzeba je trochę poznać i okazuje się, że są naprawdę fajne, choć nie takie podlizuchy, jak pieski. :D

I w ogóle to ja się w dandim dawno już nie podkochuję, bo mnie nie chciał, on kocha Daggulkę. :oops:

Teraz to ja się w nikim nie podkochuję, a kocham Sołtysa. :D :lol:

To ja już wolę pająki z grubymi nogami (pod warunkiem, że ich głaskać nie muszę) niż kleszcze. To jedyne stworzenia, którym życzę całkowitego wyginięcia.

A tak w ogóle, to nie rozumiem, jak można lubić jedne zwierzaki, a innych nie lubić. :o

Nie, no ja rozumiem, że można nie kochać jadowitych pająków, kleszczy, komarów i innych takich. W końcu one są upierdliwe albo niebezpieczne.

Mnie zastanawia, dlaczego ktoś lubi koty, a nie znosi psów, kocha psy, a nie cierpi kotów. Rozumiem miłośników ptaków, którzy nie lubią kotów polujących na ptaki. Ale żeby nie lubic kotów, bo... są "fałszywe", "nie przywiązują się" itp. Albo nie lubić psów, bo psy "z natury" są mordercami kotów... To przekracza moje możliwości pojmowania...

Nie, no ja rozumiem, że można nie kochać jadowitych pająków, kleszczy, komarów i innych takich. W końcu one są upierdliwe albo niebezpieczne.

Mnie zastanawia, dlaczego ktoś lubi koty, a nie znosi psów, kocha psy, a nie cierpi kotów. Rozumiem miłośników ptaków, którzy nie lubią kotów polujących na ptaki. Ale żeby nie lubic kotów, bo... są "fałszywe", "nie przywiązują się" itp. Albo nie lubić psów, bo psy "z natury" są mordercami kotów... To przekracza moje możliwości pojmowania...

moje również :oops:

moje również :oops:

Podpisuję się!!!

No cóż...

Tak się chyba dzieje wtedy, kiedy tak naprawdę dane zwierzęta, np. psy. lubi się, bo to one nas lubią, a nie dla nich samych. Wtedy nie lubi się kotów, które są mniej wyrywne.

Chyba tak to działa, jak przypuszczam... :roll:

Zastanawia mnie jednak, czemu to zjawisko dotyczy tylko miłośników psów i kotów. Czemu miłośnik papug nie mówi "nienawidzę kanarków" i vice versa? "Papugi są wredne, złośliwe, hałaśliwe, głupie, bo tępo powtarzają każde, nawet najbardziej idiotyczne zdanie" - powiedziałby miłośnik kanarków. "Kanarki są głupie, niekontaktowe, tępe, najprostszego słówka się nie nauczą" - ripostowałby miłosnik papug. Ale nie - jakoś właściciele ptaków nie prowadzą takich dysput. Akwarysta nie kłóci się z terrarystą, hodowca gołębi z hodowcą kur ozdobnych, a kociarz z psiarzem muszą?