Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do (Pół)dziennika gwoździka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://i280.photobucket.com/albums/kk194/mrjar_2008/17%20maj%2009/0026.jpg

WIADOMOŚĆ DLA KOLEŻANKI BRAZY :

... TO SĄ KIJANKI ... a nie tam tego ...

A ja juz myślałam,że ktos tu w in vitro się zabawia - zawiedziona jestem.....phi....kijanki :-?

A fe, koleżanko!

Moje dziecię w niedzielę przyszło do mnie z rewelacją, że ksiądz na kazaniu tłumaczyl ciemnemu ludowi, co to jest miłość, a co nienawiść. Otóż miłość jest wtedy, gdy matka oddaje życie za nienarodzone dziecko, a nienawiść (UWAGA) GDY RODZICE CHCĄ MIEĆ DZIECKO Z IN VITRO!!! I w ten deseń przez pół godziny!!!

Moje dziecię w niedzielę przyszło do mnie z rewelacją, że ksiądz na kazaniu tłumaczyl ciemnemu ludowi, co to jest miłość, a co nienawiść. Otóż miłość jest wtedy, gdy matka oddaje życie za nienarodzone dziecko, a nienawiść (UWAGA) GDY RODZICE CHCĄ MIEĆ DZIECKO Z IN VITRO!!! I w ten deseń przez pół godziny!!!

... mam nadzieję, że taki cymbał nie "wykłada" w jakiejś szkole "religii"

http://i280.photobucket.com/albums/kk194/mrjar_2008/17%20maj%2009/0026.jpg

A ja juz myślałam,że ktos tu w in vitro się zabawia - zawiedziona jestem.....phi....kijanki :-?

A fe, koleżanko!

no cóż kochana - różnice swiatopoglądowe są wszędzie, trza dziecko na takie akcje przygotowywac , nie uchronisz, nie uchronisz............... :wink:

Gwoździk, ale ja nie mam takiej koleżanki, która by lubiła kijanki :roll:

... ale mi się rymło fajnie :D

Znaczy wypierasz się znajomości ze mną :evil:

No wiesz co :evil:

Cytuję:

Braza, Ty tej koleżance załóż kalużę doświadczalną

... koniec cytaty

Nie insynuować mi tu proszę ... to był ciąg dalszy gry słów ...

a no i moje Młode kiedys zapytało czy "dzieci z probówki" są takie same :o no bo jak on by był z tej probówki czy bym go kochała :o :o

no to mu powiedziałam, że ja je kocham jak dziabil, nawet jeśli ze słoika po musztardzie by było.

Przyjął do wiadomości i tyle , do domena dzieciństwa....chłoną jak gąbka (szkoda,że głupoty także :roll: )

Gwoździk, ale ja nie mam takiej koleżanki, która by lubiła kijanki :roll:

... ale mi się rymło fajnie :D

Znaczy wypierasz się znajomości ze mną :evil:

:o I ze mną też. :evil:

No następna - wyjaśniłam powyżej, czytajcie ze zrozumieniem :evil:

... mam nadzieję, że taki cymbał nie "wykłada" w jakiejś szkole "religii"

A jakżesz by inaczej??? Wykłada! O milości bliźniego uczy i nie tylko...

no cóż kochana - różnice swiatopoglądowe są wszędzie, trza dziecko na takie akcje przygotowywac , nie uchronisz, nie uchronisz............... :wink:

Moje dziecko przygotowane! Odraportowała mi to pewnie czekając na moją reakcję. No i się doczekała! (Na szczęście jej nie uczy.) No bo uczenie szacunku do starszych to jedno, a stwierdzenie, że starszy nie zawsze znaczy mądry to drugie! W pewnych kwestiach wystarczy powiedzieć, że ja mam inne poglądy, ale w innych nie wystarczy. No nie?

Matko Agduś, Ty o tym księdzu to poważnie :o

Jak najbardziej, niestety. Zresztą nie on jeden ma takie pomysły. Inny, jeszcze w Opolu, chyba mial jakiś kompleks na punkcie aborcji, bo w każdym kazaniu jakoś nawiązywał - no kojarzyło mu się jak Jasiowi biała chusteczka. I nieważne, czy to była msza dla dorosłych, czy ta specjalna dla dzieci - o aborcji musiał przynajmniej wspomnieć. Dobrze, że nudził, więc dziecka go nie słuchały. Tak się nawet zastanawiałam, czy on się może nie dowiedział, że mama go chciała "usunąć" i stąd ten problem.

A sąsiadka opowiadała, jak jej córka przyszła z kościoła po przygotowaniach do I komunii i zapytała "mamo, a co to znaczy, że ty mnie nie wyskrobałaś?" Sąsiadka zamarła i delikatnie drąży. "Bo siostra kazała nam się modlić i dziękować Bogu za to, że nas mamy nie wyskrobały"!!!! :o Sąsiadka jakoś zaczęła mętnie tłumaczyć, że pewnie dziecko źle zrozumiało, że pewnie siostra powiedziała "poskrobałaś" czyli chodziło jej o podrapanie...

Dlatego moje dziecię nieczęsto chadza do koscioła, a po tym jak w przedszkolu usłyszał "że tylko złe i głupie dzieci jedzą mięso w srodę popielcową" i katechezy traktuje mocno przez palce.Cieszy mnie to ,że ma dystans do pewnych spraw, może dziecięcy i naiwny, ale dystans.

Mam nadzieję, że mu nie przejdzie :wink: