Agduś 25.06.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Kiedy mi się nie chce.Muszę jeszcze storczyki odcedzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 25.06.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 jak się cedzi storczyki ja mam jednego, ale go tak nie pieszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.06.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 A ja dostałam storczyka od klasy córci na koniec roku!!! Białego!! Mam nadzieję, że przetrzyma. Agduś, jak często je kąpiesz?? I w ogóle co robisz, żeby wytrwały?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.06.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Jakbym miała jednego, to też bym nie cedziła. Mam 10, więc musiałam zmienić sposób podlewania na mniej pracochłonny.Jednego po prostu przelewałam wodą nad umywalką, czekałam aż odcieknie i wsadzałam w osłonkę - specjalną storczykową (one mają takie progi albo bulwy na środku, żeby doniczka nie stała na dnie w wodzie). Kiedy kupiłam nawóz (świetny jest Florovit do storczyków), zaczęłam do osłonki wlewać na pół godziny - godzinę wodę z nawozem. Potem wodę wylewałam, storczyka odcedzałam i wkładałam do osłonki. Teraz nie chce mi się biegać z tymi wszystkimi doniczkami do łazienki, więc przynoszę miednicę z letnią wodą do pracowni, nalewam nawozu, wstawiam storczyki i po godzince wyjmuję z powrotem do osłonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.06.2009 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Nazwę nawozu zaraz zapiszę. Mój stoi w osłonce, ale nie ma tej bulwy, tak więc musze pilnować ... albo nasypię kamyków. Mam nadzieję, że ten ocaleje, poprzedniego mi teściowa przelała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.06.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Jakiej bulwy nie ma?Jest w przeźroczystej doniczce plastikowej z otworami wypełnionej jakby korą? Innego podłoża nie przeżyje! I nie wolno przelać pod żadnym pozorem! Podłoże ma wyschnąć, korzenie powinny się zrobić takie jakby lekko posrzebrzone i dopiero wtedy się podlewa (namacza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.06.2009 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 ...czekałam aż odcieknie i wsadzałam w osłonkę - specjalną storczykową (one mają takie progi albo bulwy na środku, żeby doniczka nie stała na dnie w wodziie). O tym mówię, myslałam, że kupiłaś jakąś specjalną osłonkę ale teraz widze, że chodzi o tę sklepową osłonkę, w której storczyki sprzedają. Pani w kwiaciarni powiedziała, żeby nie wyjmować go z tej osłonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.06.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 A o tę bulwę chodziło! Ja myślałam, że piszesz o jakiejś części storczyka. Powinien być w plastikowej doniczce z dziurami i z tą doniczką w osłonce - takiej bez otworu w dnie. I ta osłonka ma mieć coś, żeby doniczka nie stala na jej dnie. Moje mają taki próg wokół, ale widziałam w sklepach inne (śliczne, bo z przeźroczystego ale jakby popękanego szkła) i te miały na dnie taką bulwę - na niej opiera się właściwa doniczka i storczyk nie stoi w wodzie która może się zebrać na dnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 25.06.2009 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 jutro spojrzę czy ja mam próg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.06.2009 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Kupiłam taką ceramiczną, jak dla mnie śliczna, ale nie ma bulwy, to chyba żwirku wrzucę na dno, żeby w razie czego nie stał w wodzie. A tak w ogóle, to Pani kwiaciarka powiedziała, żeby za bardzo się nim nie przejmować, pozwolić mu po prostu pieknie wyglądac i od czasu do czasu podlać delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.06.2009 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 No bo storczyki bardzo wdzięczne są. Wymagań wielkich nie mają a kwitną jak szalone. Najważniejsze, żeby ich nie zalać i nie przesadzic do zwykłej ziemi. Ale się Gwoździkowi komentarze rozwinęły! Nie pozna ich, kiedy wróci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.06.2009 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 O tym samym pomyślałam ... oby nam tylko rachunku nie wystawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.06.2009 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Przedawni się!Zresztą trza było pilnować, a nie tak gości zostawiać o suchym pysku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.06.2009 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Przedawnienie bardziej chyba prawdopodobne niże wyrzuty sumienia Gwoździka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.06.2009 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 No, no, to się o storczykach naczytałam. Piszę, że Gwoździk na wakacjach jest, bo zanim zniknął, to coś pisał o wyjeździe, a jak tak długo to chyba tylko na wakacje, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.06.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 A może w Gwoździkowej siedzi i dłubie Mógłby się jednak choć jednym słówkiem odezwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 28.06.2009 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 CZEŚĆ WSZYSTKIM .... Ale się Gwoździkowi komentarze rozwinęły! Nie pozna ich, kiedy wróci! Przez chwilę nie poznałem . Chwila trwała dosyć długo. O tym samym pomyślałam ... oby nam tylko rachunku nie wystawił wystawię ... ... i chociaż wiecie, że nie cierpię wklejania kawek, wódek itp. ... .... to dzisiaj wystawiam WAM taki rachunek ... http://monikapalloti.blox.pl/resource/roze.gif ... dla Pań, które dbały o moje komentarze ... PS. Szczególne podziękowania przesyłam POZie - Prowodyrce Ogólnego Zamieszania ..... .... czyli Brazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.06.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Kwiatki za gadanie o kwiatkach... Dobrze, że o niczym innym nie gadałyśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.06.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Kwiatki za gadanie o kwiatkach... Dobrze, że o niczym innym nie gadałyśmy Mogliby nam Gwoździka zbanować za szerzenie .... A Ty powsinogo masz dwukrotnie przechlapane: za POZę i za milczenie Jeśl myślisz, że jakimiś tam kwiatkami (ale śliczne te róże) się wykpisz toś w błędzie Tłumacz się, jeno rychło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.06.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Wow - wyobraźnia mi zadziałała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts