Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do (Pół)dziennika gwoździka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Człowieku dobry, pisz dawno sie tak nie uśmiałam...

Dzięki za dobre słowo, ale zamierzam jeszcze coś do tych czterech słów dodać. Uważam, że ludzie kierują się różnymi motywami zamieszczając dzienniki na forum . Jedni piszą bo zawsze lubili "klepać" w klawiaturę, inni piszą bo chcą spróbować swoich zdolności "bajko-pisarskich", jeszcze inni piszą z próżności bądź chęci podzielenia się informacjami , jeszcze inni bo ....... itd. itd.

Wszystkie te motywy należy uszanować, bo każdy pisze o sobie (i na swój rachunek).

Na pewno wszystkich "dziennikarzy" łączy jedno - piszą bo się cieszą!!!...

.... i dlatego też zacząłem pisać. Oczywiście wyżej wymienione motywacje także mną kierowały - najbardziej próżność :oops:

PS. A co do stylu pisania, to założenie zrobiłem takie - nie może być nudnie i "nadęto", a jak przy tym ktoś się uśmiechnie, to cieszy.

co ty tam zamierzasz budować

pomysł to adaptacja dużej powierzchni fabryki (250 m2) na "weekendowy schron siedliskowy". Opiszę niedługo dokładnie w (Pół)dzienniku.

..... może tam trza jakowyś iny narybek wpuścić?

Narybek jest i to sporo. Pytam znajomych w wolnych chwilach jak "działać" z karpikami (nazywam je Wacusie).

Muszę Twój dziennik skrzętnie ukrywać przed moim mężem bo on jest zapalonym wędkarzem :lol: Jakby zobaczył te karpie to nie dałby mi spokoju :roll:

.... czyli Twój mąż nie daje Ci spokoju jak zobaczy karpie ????

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

A jak to jest w Wigilię ???? :D

U nas są pierwotne prawa: on zdobywa żywność (ryby) ja je zjadam (on nie lubi) :lol: :lol: :lol: W wigilię sprawa jasna :lol:

My mamy do zalewu kilkaset metrów. Juz mi w tym roku zakomunikował, że opłacił kartę wędkarską :lol: W ubiegłym roku ze wzgledu na budowę nie jeździł na ryby. :wink:

...tak patrząc pozytywnie ...

......to lepiej zobaczyć swój "placek" na swojej głowie, niż jakiś krowi "placek" na swojej działce... :D :D :D

No no, krowie placki to świetny naturalny nawóz :wink: A po wysuszeniu to się na opał nadają podobno ( mogą się przydać po zakończeniu budowy, gdy konto spustoszone 8) )

.......Dach bedziesz zmieniał pewnie. Cały czy może zostawiasz więźbę a tylko pokrycie do wymiany?...........

Plan dalszy - wymiana pokrycia całego dachu.

Jak widać na zdjęciach jest to super ekologiczny eternit. Zapisałem się już do Partii Zielonych, co by ich protestów przed "gwoździkową" uniknąć. Tak sobie tłumaczę, że jak będę ich członkiem (o kurde jak głupio brzmi :o ) to ominą moje siedlisko podczas marszów anty-eternitowych.

Plan bliższy - zamiana eternitu na coś innego tylko nad częścią socjalną, tj około 80 m2

Plan najbliższy i niezbędny - "zaklejenie" dziur przy kominie i w kilku innych miejscach, aby nie ciekło na jesieni.

Jak zwykle wszystko zależy od ilości forsy na koncie. Martwi mnie jeszcze brak chętnych do zrobienia poprawek na dachu. Trza do Irlandii chyba dzwonić :(

....... Koniecznie zostaw rurę!!! :wink: Ona "robi" fabryczny klimat :lol: :lol: No i zawsze można ją jakoś wykorzystac :wink: :lol:

Rura zostanie choćby nie wiem co :D

A jak nie znajdę fachowca do dachu - to podczas jakiejś burzy przebiorę się w jakieś "ciuszki" i zatańczę przy rurce.

Ksywę już wybrałem - "RURA-DANCER".

PS. Nie wiem już sam o co się modlić. Jak o deszcz to "podleje" fabrykę, jak o suszę to Wacusiom będę musiał podawać tlen, albo dolewać wody do stawu. Jezu..... ile wody. :o :o :o