Artino 21.05.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Witam. Własnie otrzymałem warunki zabudowy na budowe siedliska. Ale co by sie stało gdybym po zakończeniu budowy sprzedal część ziemi, i tym samym przestał bym być rolnikiem. Czy pozostawioną część musiałbym przekształcić na działkę budowlaną??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M GR 21.05.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Witam. Własnie otrzymałem warunki zabudowy na budowe siedliska. Ale co by sie stało gdybym po zakończeniu budowy sprzedal część ziemi, i tym samym przestał bym być rolnikiem. Czy pozostawioną część musiałbym przekształcić na działkę budowlaną??? Nie musiałbyś przekształcać na działkę budowlaną. Jednak, myślę że będzie Ci ciężko sprzedać wydzieloną część. Chociaż przy pewnych okolicznościach może nie być aż tak ciężko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artino 21.05.2008 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 A jakie to są te sprzyjające okolicznosci?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M GR 22.05.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 A jakie to są te sprzyjające okolicznosci?? Jedną jest taka, że przyszły nabywca będzie również mógł uzyskać warunki zabudowy, a wiąże się to min. z tym, że będzie musiał poza tym również posiadać odpowiedni areał. Natomiast drugą może być to, że to Ty rozpoczniesz (przed sprzedażą) zabudowę tej działki i dokonasz sprzedaży, gdy zostaną wykonane fundamenty. Druga sprawa wymaga jednak zawarcia "mądrej" umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts