misia1979 10.09.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 to pewnie zależy od okien czy żółkną czy nie. Dobre firmy takie jak Avante czy oknoplast, napewno nie zmienią koloru. no i jak juz ktoś napisał, można odrazu wziąć jakiś kolor i po sprawie(avante ma bardzo dużo kolorów do wyboru i ja myśle o zieleni;P). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda-ja 10.09.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 moi rodzice 10 lat temu wybudowali dom - okna oczywiście białe, eleganckie, ze szprosami. Ja teraz buduję dom - okna oczywiście brązowe, eleganckie, ze szprosami. Dlaczego? Bo okna moich rodziców po tych 10 latach elegancko żółte, pod kolor elewacji (prawie ). I jeszcze jedno - folia ochronna na oknach. Max 2 m-ce. Moi rodzice zostawili sobie na zimę. A na wiosnę domek otynkowali i się zaczęło Zgroza Do końca zycia bedę to pamiętać. A parapety po tym drapanku od razu zyskały elegancką fakturkę, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nunczako 11.09.2008 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Są różne opowieści i różne przygody, stąd różne odpowiedzi. Z mojego doświadczenia wynika, że nie żółkną, nawet w dość wilgotnym środowisku (w którym z kolei drewna miewają problemy). Grunt to dobra firma- ja mam Avante w większości otworów , z tyłu jest też Stollar (długa historia czemu dwie różne, ale fakt że było to konieczne ostatecznie). Wszystko bielutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.09.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 a ja dla odmiany mam jeszcze (po roku) na niektórych folię, właśnie ją sobie sukcesywnie i bez problemów zdejmuję, mimo, że okna na zachód... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon66 11.09.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 a ja dla odmiany mam jeszcze (po roku) na niektórych folię, właśnie ją sobie sukcesywnie i bez problemów zdejmuję, mimo, że okna na zachód... to masz szczescie, ze sie po takim czasie nie zwulkanizowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wizjer 11.09.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 a ja dla odmiany mam jeszcze (po roku) na niektórych folię, właśnie ją sobie sukcesywnie i bez problemów zdejmuję, mimo, że okna na zachód... Czy okna nie żółkną mimo, że jest na nich folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 12.09.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Miałam 6 lat białe okna w bloku, wydaje mi się, że gdy się wyprowadzaliśmy nie były idealnie białe. Jednak głównym powodem, dla którego teraz mam dwustronny orzech było mycie - przy białych nieźle się musiałam nagimnastykować a teraz przecieram moje okna w parę minut bo nic mi się po ramie nie maże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 12.09.2008 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 wszystkie białe niezmiennie od 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sm_wilk 14.09.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Miałam 6 lat białe okna w bloku, wydaje mi się, że gdy się wyprowadzaliśmy nie były idealnie białe. Jednak głównym powodem, dla którego teraz mam dwustronny orzech było mycie - przy białych nieźle się musiałam nagimnastykować a teraz przecieram moje okna w parę minut bo nic mi się po ramie nie maże. Dokładnie jestem tego samego zdania. Jak ktoś nie lubi poświęcać zbyt dużo czasu na mycie to polecam kolor dwustronny. Mam złoty dąb i jestem bardzo zadowolona (w blokach miałam białe). Poza tym wcale nie mam ciemno w domu jak niektórzy myślą, a jest na pewno bardziej przytulnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts