anda 16.09.2003 01:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Witam! -jak w temacie, czy ktoś z Szanownych Grupowiczy napotkał producenta ozdób dachowych. Coś w rodzaju kota, koguta? - z tym że ja poszukuję GĘŚI- o gatunek się nie będę spierał (może być snieżna, bądż szara) pozdrawiam ANDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 16.09.2003 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Każdy (prawie każdy ?) producent dachówek ma w swojej ofercie takie ustrojstwa. Zobacz na stronach internetowych w ich katalogach. Np. Roben - http://www.roben.com.pl/11100.xml P.s Co myślisz np. o takim delfinie na dachu? http://www.roben.com.pl/upload_module/wysiwyg/dachowki_akces/Delfin.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 16.09.2003 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Ozdoby robi także Rupp Ceramika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karp 16.09.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 To może podłącze się do tematu, widział ktoś czy ozdoby robi Wiekor ?Na stronie niczego takiego nie widzę. Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arsen 16.09.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Eee, może sie Wam narażę, ale mi się takie ozdoby nie podobają - zawsze bałbym się, ze mi taka gęś na łeb spadnie w czasie silnego wiatru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 16.09.2003 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Arsen - Mnie się absolutnie nie narażasz. Co do estetyki to mam podobne zdanie (dlatego pytanie o delfina). Co do umocowania to nie powinno sie jednak urwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arsen 16.09.2003 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Delfin na dachu to przynajmniej abstrakcja , ale taka gęś ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 16.09.2003 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 No cóż, gęś jak gęś. Jeden z sąsaiadów- emeryt, koniecznie chciał by w jego "obejściu" zagnieździł sie bocian (w okolicy jest kilka gniazd). W tym celu ściął wierzchołek brzozy, umocował na pniu drewniany podest, umościł kilkoma gałeziami i czekał. Czekał dwa lata a gdy żaden bocian sie nie pojawił to zakupił platikowego łabędzia (widocznie bocianów nie było) przystawił do drzewa drabine i umieścił go w gnieździe Innymi słowy: trzeba sobie jakoś radzić - powiedział Baca zawiązując buty dżdżownicą..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 16.09.2003 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 O gustach nie powinno sie dyskutować ale warianty moga byc różne : 1 . standard : krasnalek , czarownica , Św. Mikołaj , troll itp. 2 . rozbudowane : krasnal sikający , czarownica z miotła , Mikołaj z reniferem i w saniach ( wersja tańsza - bez sań ale za to z workiem prezentów na plecach ) , troll z kolegami itp. 3 . wersje uzytkowe z wbudowanym kominem wentylacyjnym czy w przypadku czarownicy zamiana miotły na antenę ( zwykłą - satelitarna raczej za miotłę nie zrobi ) Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 16.09.2003 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Ojej, a jak ktos buduje zajazd "Pod gęsią"? Poza tym wyobrażam sobie, że przy odpowiednim otoczeniu i odpowiednim stylu domu, może nawet fajnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 16.09.2003 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Ojej, a jak ktos buduje zajazd "Pod gęsią"? Poza tym wyobrażam sobie, że przy odpowiednim otoczeniu i odpowiednim stylu domu, może nawet fajnie wyglądać. Oczywiście np. delfin na dachu stylowej willi na Zakopiańskich Krupówkach ..... . No nie.... tam bardziej by pasował świstak. Czy widział ktoś kiedyś ceramicznego świastaka? Sorry. Ale tak mi się to jakoś skojarzyło... A tak na poważnie to mój stosunek do takich ozdób jest podobny do mojej opinii o tablicach z nazwami domów (było już o tym na forum) czyli wydaje mi się to pretensjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arsen 16.09.2003 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Wowka, mam podobne zdanie, i tak samo nie podobają mi sie wypchane zwierzęta na ścianach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 16.09.2003 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Nie jestem pewien ale chyba w katalogu Wiekora widziałem takie ozdoby a w tym przypadku producent nie ma większego znaczenia a raczej to co chce się mieć na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 16.09.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 araman, sądzę, że jednak ma znaczenie. Producent produkuje przecież te "ozdoby" w określonym kolorze pasującym do danego pokrycia dachowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karp 16.09.2003 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Pewnie kolor jest ważny jak również kształt gąsiora, bo coś mi świta, że te ozdoby są razem z gąsiorem. A może się mylę ? Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 16.09.2003 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Widziałem takiego ogromnego kuguta miał chyba z 70 cm i był przykręcany na długą śrubę grubą na 20 mm i był bez gąsiora. Masz racje że ważny jest kolor ale chyba ozdoba dachu może się trochę różnić ale to sprawa gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 16.09.2003 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 jezeli ktos ma dom w stylu wiejskim, to gęś czy coś tam będzie ok.A co powiecie na efektowne rzygacze na zkaończeniach rynien, np. w kształcie głów smoczych, to jest wypas!mnie to do stylu domu nie będzie pasowało, ale do stylu dworkowego całkiem w porzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 17.09.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Ja mam na dachu pokrytym dachówką Wiekora koguta z RuppCeramiki. Wiekor również ma koguta w swojej ofercie, ale tylko w kolorze dachówki, a taki mi się nie podobał (ginąłby na tle dachówki). Inna sprawa, że kogut z Ruppa jest sporo droższy.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 17.09.2003 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 delfiny powinny być dwa - wtedy przyniosą szczęście, tak mi sie obiło o uszy. Sam miałem, ale nie w wydaniu dachowym. Na dach zamówiłem sowę - i mam niezły ubaw, gdy dzwonię, żeby sie dowiedzieć, czy juz jest. Spróbujcie do hurtowni pokryc dachowych zadzownić i zapytać się czy mają koguta ozdobnego na dach. Reakcja jest zawsze taka sama. Co?!?!?!?!?!?!?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 17.09.2003 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Jak ktoś chce spojrzeć na zdjęcia moich domów , to na dachu tego wiejskiego mógłby zobaczyć koguta , którego dostałam w prezencie przy zakupie dachówki. Z daleka jest właściwie niewidoczny. Kogut na wiejskim dachu to żaden dziwoląg , wkomponował się dobrze. Powinnam jeszcze wstawić mu głośniczek , żeby codziennie o świcie piał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts