anamurek 29.05.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 u nas do tej pory pomiedzy drewnem a gresm jest niewypełniona szczelina , lenistwo. Ale wkońcu znalazłam w Wawie korek w płynie,w marketach budowlanych go nie ma (Bostik nie dostarcza swoich produktów do marketów)..Mam nadzieje,że wkońcu nam sie uda... Produkt to KOREK NATRYSKOWY W PŁYNIE firmy BOSTIK http://img58.imageshack.us/img58/6029/341178101kx9.jpg wyglada jak wyżej "Wysokiej jakości masa uszczelniająca o właściwościach izolacyjnych z granulatu korka do wykonywana izolacji termicznych i akustycznych. Stosuje się na łączeniach podłogi drewnianej z terakotą" pozdrawiam a jak się tego używa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darka 30.05.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 u nas do tej pory pomiedzy drewnem a gresm jest niewypełniona szczelina , lenistwo. Ale wkońcu znalazłam w Wawie korek w płynie,w marketach budowlanych go nie ma (Bostik nie dostarcza swoich produktów do marketów)..Mam nadzieje,że wkońcu nam sie uda... Produkt to KOREK NATRYSKOWY W PŁYNIE firmy BOSTIK http://img58.imageshack.us/img58/6029/341178101kx9.jpg wyglada jak wyżej "Wysokiej jakości masa uszczelniająca o właściwościach izolacyjnych z granulatu korka do wykonywana izolacji termicznych i akustycznych. Stosuje się na łączeniach podłogi drewnianej z terakotą" pozdrawiam Wyglada smacznie...hihihi .....a tak na powaznie to tez podczytuję, bo tez czekaja mnie niebawem łączenia...pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masmedia1 31.05.2008 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 proszę o pomysły i najlepiej zdjęcia jak ułożyć i połączyć kafelki podłogowe w przedpokoju z panelami w salonie i z płytkami kuchennymi - Kafelki są kwadratowe i wstępnie zakłdałam że będą ułożone w karo zaznaczam że nie mam drzwi do kuchni a płytki są w różnych wymiarach i będą się łączyć w miejscu starej futryny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 31.05.2008 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 http://images30.fotosik.pl/222/28ff3ae84a1d4595.jpg Jeżeli o to chodzi to może taka listwa mosiężna (panele jeszcze nie położone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 31.05.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 u nas do tej pory pomiedzy drewnem a gresm jest niewypełniona szczelina , lenistwo. Ale wkońcu znalazłam w Wawie korek w płynie,w marketach budowlanych go nie ma (Bostik nie dostarcza swoich produktów do marketów)..Mam nadzieje,że wkońcu nam sie uda... Produkt to KOREK NATRYSKOWY W PŁYNIE firmy BOSTIK http://img58.imageshack.us/img58/6029/341178101kx9.jpg wyglada jak wyżej "Wysokiej jakości masa uszczelniająca o właściwościach izolacyjnych z granulatu korka do wykonywana izolacji termicznych i akustycznych. Stosuje się na łączeniach podłogi drewnianej z terakotą" pozdrawiam a jak się tego używa? Kroisz w plasterki i obkładasz chleb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 31.05.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Witam Kaśka jesteś debeściara uratowałaś mi tym wynalazkiem życie. Zdradź tylko jeszcze tajemnicę gdzie go kupiłaś. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagmara1981 31.05.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 a macie jakies fotki z takim wykonaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 31.05.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 tylko czy ta "kiełbaska" korkowa nadaje sie do polączenia panela pływajacego z płytka ? czy tylko płytke z parkietem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hipolitt kwass 01.06.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 do paneli sie nie nadaje... do czego innego owszem, ale z wypowiedzi podekscytowanych uzytkowniczek wnioskuje ze raczej ze wzgledu na rozmiar i ksztalt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 04.06.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witam to chyba do mnie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malawaszka 11.06.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witajcie! Mówicie, że łączenie paneli z gresem jest takie trudne jak się chce po brzegach panele a wewnątrz płytki? jestem na etapie wymyślania i kombinowania więc dużo się może jeszcze zmienić, ale mój ostatni pomysł to ramka z paneli a wewnątrz płytki - i tu się rodzą pytania o te nieszczęsne łączenia, no i drugie pytanie - jak się robi jeden poziom? Przyznam, że nie wiem jakiej grubości panele ani jakiej grubości płytki będą, ale jak znam życie to nie będą takiej samej, więc pod cieńszy materiał coś się podkłada, czy trzeba wylewkę robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 11.06.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witajcie! Mówicie, że łączenie paneli z gresem jest takie trudne jak się chce po brzegach panele a wewnątrz płytki? jestem na etapie wymyślania i kombinowania więc dużo się może jeszcze zmienić, ale mój ostatni pomysł to ramka z paneli a wewnątrz płytki - i tu się rodzą pytania o te nieszczęsne łączenia, no i drugie pytanie - jak się robi jeden poziom? Przyznam, że nie wiem jakiej grubości panele ani jakiej grubości płytki będą, ale jak znam życie to nie będą takiej samej, więc pod cieńszy materiał coś się podkłada, czy trzeba wylewkę robić? NAJPIERW WYBIERZ PŁYTKI PODŁOGOWE I PANELE KTÓRE CI SIĘ PODOBAJĄ! Następnie zmierz grubości obu materiałów dodaj klej pod płytki i zobaczysz jaką grubą matę musisz położyć pod panele aby wyrównać poziom obu podłóg. Maty są od 2mm-6mm. ________________________________________________ vanitas vanitatum et omnia vanitas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masmedia1 14.06.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Dziękuję za pomoc - właśnie taką zastosowałam tyle że aluminiową Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 14.06.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Lepsze byłoby połącznie z korka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpawel 15.06.2008 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 zgadza się , korek jako dylatacja bardzo dobry , ale trzeba idealnie zgrac poziomy , jesli nie ma płaszczyzny to lepsza listwa a pod listwą akryl .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 15.06.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Też myśle że korek byłby lepszy.Listwa z czasem będzie strasznie porysowana w miejsca częstego chodzenia i będzie brzydko wyglądała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 15.06.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Ta listwa jest już przyklejona?Bo jeśli tak to jak teraz wsuniesz tam panele?A ma ktoś możę zdjęcie takiego połączenia z korka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 15.06.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Mam tylko takie zdjęcie na którym widać korek (wiem trochę mało wyraźne); tutaj korek w wersji oryginalnej, podłoga mi po jakimś czasie jeszcze bardziej ściemniała i kolor korka kłuł w oczy więc pomalowałam go na kolor ciemnej podłogi http://img98.imageshack.us/img98/3457/fdgbm0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekrakow 15.06.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 A parkiet jak połączyć (on pracuje bardziej niż panele) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 15.06.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 No na zdjęciu widać, to jest chyba przemysłowy.Właśnie panele bardziej chodzą a korek powoduje elastyczne połączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts