ghost34 11.08.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 poszukaj w innych tematach jeśli nie znajdziesz daj znać odpisze..naprawde było to poruszane wielokrotnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 11.08.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 A coś więcej odnośnie tych wytycznych?? Poszukaj na http://www.parpo.pl link technologie. Po przeczytaniu zgłoś się po resztę wiadomości. __________________________________________________________ vanitas vanitatum et omnia vanitas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 11.08.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 korzystaj ..bardzo dobre porady..sam musze na swej stronie cos takiego opracować a nie zaczynać non stop od nowa z podobnymi postami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 11.08.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 korzystaj ...........a nie zaczynać non stop od nowa z podobnymi postami... Patrze facet geniusz z Ciebie. Przepraszam że musiałeś się zniżyć do mojego poziomu........... Tylko te Twoje rady jakieś ogólnikowe, a w zasadzie to ich brak.......czyżby to brak wiedzy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paullina 12.08.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Jak radzicie sobie z połączeniem płytek z parkietem jeśli chodzi o wysokość. Parkiet z tego co wiem ok 20-22 mm. Płytka jest dużo niższa. Czy wcześniej trzeba prygotować odpowiednio wylewki ? zastosowac parkiet 16 mm a pod płytki połozyć grubsza wartwe kleju elastycznego o niskim rozpływie łaczenie płyta korkowa _ ale nie ta z marketów , jest za miekka lub masa korkowa w kartuszu poglądowo http://www.rezulak.pl/dom/gres_wstawki_2.jpg po wstawieniu deski merbau 16 mm http://www.rezulak.pl/dom/gres_wstawki_5.jpg Rezi - mam pytanie - czym będą wykończone panele przy filarach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 12.08.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 korzystaj ...........a nie zaczynać non stop od nowa z podobnymi postami... Patrze facet geniusz z Ciebie. Przepraszam że musiałeś się zniżyć do mojego poziomu........... Tylko te Twoje rady jakieś ogólnikowe, a w zasadzie to ich brak.......czyżby to brak wiedzy?? Sprawa ma się tak, że naprawdę było chyba prawie wszystko a przynajmniej bardzo dużo na temat drewna na ogrzewaniu podłogowym napisane. Również przeze mnie i to obszernie chyba w kwietniu. Aby nie pisać ciągle tego samego poleciłem stronkę. Po jej przeczytaniu powinieneś się zgłosić z wątpliwościami i pytaniami. Napewno otrzymasz wyczerpującą informację tak jak poprzednicy. Drewno na ogrzewaniu podłogowym to bardzo delikatny temat i aby go rozwiązać z korzyścią dla inwestora trzeba wykazać się dużą wiedzą nie tylko w tym zakresie przez parkieciarza. Taką wiedzę ma ghost34.Wiele razy to zauważyłem gdy udzielał porad forumowiczom. Jeżeli interesuje Cię ta sprawa nadal to przedstaw swoje wątpliwości. _______________________________________________ vanitas vanitatum et omnia vanitas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 12.08.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Rezi - mam pytanie - czym będą wykończone panele przy filarach ? do tej pory szukam dobrego wykonawcę opasek z drewna jak na razie 2 poległo więc na jakis czas odpuściłem temat ale szukam i tutaj może ktoś mi pomoże z jakim namiarem ( 2 x opaska z merbau średn ok. 340 mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malawaszka 14.08.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 wow pokaż fotkę łączenia w zygzak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 15.08.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Ja mam panele łączone z kaflami listwa aluminiową w kolorze paneli czyli merbau, przyklejaliśmy klejem montażowym, ale..heheh zaczeły sie ruszac po jakimś czasie i moj mąż-mechanik, przyniósł z warsztatu klej do montażu szyb samochodowych, czarne dziadostwo ale jak trzyma!!! łomem nie oderwiesz! Polecam Nadmienie ,że mam ogrzewanie podłogowe i nic sie nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadius 17.08.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 ja połączyłem panele z płytką za pomocą silikonu. panelami dojechałem do płytek, zostawiłem przerwę okolo 3mm i silikon. nie wiem czy madre rozwiazanie bo dopiero tydzien uzytkuje, ale wyglada fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka79 02.09.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Witam!Czy ktoś orientuje się czy istnieją teowniki w kolorze wenge lub innym ciemnym, ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć. Najczęściej są w kolorach mosiądz, aluminium, buk, dąb a żaden z tych kolorów nie pasuje do mojego wnętrza pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 02.09.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Mam finishparkiet łączony z płytkami (łączenie jest po łuku więc żaden T-ownik nie wchodził w grę), NIC mi się nie wyrusza i nie brudzi w miejscach łączenia, podłogę użytkuję intensywnie 5 lat i jest super, jak mnie ktoś nauczy to nawet fotkę wstawię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł70 02.09.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 miałem dylemat co zastosowac na polaczenie ale ostatecznie zdecydowałem sie na profil "T" szer 13mm i przykleiłem go na elastyczny klej montazowy patex. trzyma extra,mało co listwa wystaje ponad panel i wyglada bardzo estetycznie. Mam nadzieje ze zima nic sie z tym nie stanie jak zaczne grzac i klej bedzie na tyle elastyczny ze pracujacy panel wytrzyma.[/ Myślę że listwa o szerokośći tylko 13 mm jest za wąska , pracująca podłoga panelowa wysunie się z pod listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 02.09.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Wytłumaczcie mi po co te wszystkie listwologie i korkoznawstwo? Żeby sobie podłogę oszpecić? Żeby się codziennie potykać? A może żeby wykonawca więcej policzył? Mój sposób: zostawić szczeliny ok 5 mm z równymi krawędziami. Wypełnić silikonem albo Sikaflexem (dla szczególnie wyuzdanych). Kolor do wyboru. Można "pokonać" różnicę poziomu do 5 mm. Przed silikonowaniem obydwie krawędzie okleić taśmą, nakładać szpachelką mocno ściągając nadmiar. Zerwać taśmy od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł70 03.09.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Wytłumaczcie mi po co te wszystkie listwologie i korkoznawstwo? Żeby sobie podłogę oszpecić? Żeby się codziennie potykać? A może żeby wykonawca więcej policzył? Mój sposób: zostawić szczeliny ok 5 mm z równymi krawędziami. Wypełnić silikonem albo Sikaflexem (dla szczególnie wyuzdanych). Kolor do wyboru. Można "pokonać" różnicę poziomu do 5 mm. Przed silikonowaniem obydwie krawędzie okleić taśmą, nakładać szpachelką mocno ściągając nadmiar. Zerwać taśmy od razu. duży błąd ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutlandia 03.09.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 odnawiam temat czy w połączeniu "na sztywno" (listwą a nie korkiem) istnieje ryzyko wypaczania się po "pracowaniu" parkietu, jeśli parkietu jest dużo a płytek mało (tylko pod kominkiem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matrasza 04.09.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 A ja mam jeszcze inny problem - moi "fahofcy" tak się postarali, że mam różnicę pomiędzy terakotą a .... terakotą Wchodząc z przedpokoju do dużego pokoju, z WC do tego samego pokoju, czy ze spiżarni do kuchni mam piękny +/- 1 centymetrowy próg Czy w moim przypadku zostaje tylko ta obrzydliwa aluminiowa listwa? czekam na propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 04.09.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Nie na temat ostatniego postu ale chce pokazać łaczenie silikonem w kolorem szarym, a wiec takim jak fugi kafli. PO lekturze wątków nt łączenia tego typu podłóg chciałam aby było łączenie korkowe ale z rozmowy z fachowcami wyczułam że albo zrobią silikonem albo zostanę sama z problemem więc zgodziłam się bo nie będę wzywac nowego fachowca aby mi jakis korek położył. Wydaje mi się że nie jest najgorzej, a jak będzie wyglądac za parę lat to zobaczymy. http://images50.fotosik.pl/7/45ace98934b60060m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 04.09.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 duży błąd ! Napisz jak duży. Mam tak od kilku miesięcy i jest świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł70 05.09.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 poczekaj do zimy , podłoga pływająca pracuje i dlatego zostawia się minimum 5 mm odstępu od scian i łączeniu paneli z płytkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts